Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 x 14.0 x 400 cm Rondom Glad Geschaafd

EUTR

Productnummer: DV62003-28-145-4000   |   Luxe 4-zijdig glad geschaafde plank   |   Gedroogd Douglas hout

Niet voorradig, aanvoer binnen 2-4 weken Vaste bezorgdag per postcode

Vanaf € 15,95 per stuk
of betaal in termijnen Meer info
Delen via WhatsApp
Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 x 14.5 x 400 cm Glad Geschaafd
400 cm x 14.5 cm x 2.8 cm € 15,95per stuk
% 80 stuks -4% Korting Geen voorraad

Voor- en nadelen van Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 x 14.0 x 400 cm Rondom Glad Geschaafd

  • Van Hollands hout
  • Rondom glad geschaafd
  • Als vlonderplank of tuinplank voor meubels maken
  • Gedroogd lariks douglas hout
  • Kwetsbaar voor bijvoorbeeld naaldhakken

Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 x 14.0 x 400 cm Rondom Glad Geschaafd

U zoekt een moderne houten lariks douglas terras van glad geschaafde en gedroogde terrasplanken? Deze vlonderplank 28x140mm vlak geschaafd laat uw terras pas echt leven! De warme tinten, mooie vlammen en noesten van douglas hout laten uw terras stralen. Douglas hout heeft en geeft warmte aan uw vlonder. 

Nieuw in ons tuinhoutassortiment zijn deze moderne 2,8 cm dikte glad geschaafde, 140 mm brede planken voor vlonders. Deze lariks douglas vlonderplank is 28 mm dik, 14 cm breed en 4 meter lang. Deze fraaie, luxe lariks houten plank voor uw terras is aan 1 zijde glad geschaafd en 1 zijde fijnbezaagd. Let hiet op bij het leggen. Dit douglas hout is gedroogd. Deze schitterende terrasplank zonder ribbels van A-kwaliteit larix is onbehandeld en hier te koop voor de beste prijs. 

Moderne terrasplanken

U houdt van modern en strak? Dan is deze glad geschaafde Douglas terrasplank een echte eyecatcher in uw tuin. Deze onbehandelde planken hebben geen chemisch impregneer behandeling gehad. Daarbij hebben ze het EUTR keurmerk van verantwoord gekapt hout. Kortom, een duurzaam product. Voor een lange levensduur en minder algaanslag adviseren we onze Maxrelease kleurloos beits te gebruiken. Deze op nanotechnologie gebaseerde beits geeft een beschermende laag. 

Wist u dat glad geschaafde terrasplanken gemakkelijker schoon te vegen zijn dan planken met groeven? Alles draait om regelmatig met water even uw planken stevig te vegen. Zo voorkomt u algvorming. 

Handige rekenhulp voor benodigde aantallen

Gebruik onze handige vlonder rekentool voor het berekenen van de benodigde materialen met deze lariks douglas 28x140 plank glad geschaafd. Klik op de link om de rekentool te starten. Vul vervolgens de afmetingen van uw terras in en kies de gewenste onderbalken en accessoires.

Tips

Monteer deze planken op geïmpregneerde of hardhout 4,5 x 7 cm balken om de 40 cm. Liever geen onbehandelde lariks balken gebruiken is ons advies. Het is immers vochtig onder uw vlonder. Met onze 5 x 50 mm vlonderschroeven vervolgens vastzetten (2 per plank). Voor een stoere uitstraling ook fraai om te monteren met onze schroefkopvrije Spyx vlonderbout.

Zorg altijd voor regels om de 40 cm hart tot hart. Zo voorkomt u doorbuigen. Let op deze Douglas planken behoren tot naaldhout, deze kennen enige werking van het hout die u niet moet onderschatten. Zorg dus dat u minimaal 2 cm van uw woning blijft, en 8 a 10 mm tussenruimte aanhoudt tussen elke plank. Zorg dat er voldoende luchtruimte onder uw vlonder zit, zo kan uw hout goed luchten en verlengd u de levensduur van Douglas hout. 

Monteer de liggers bij voorkeur op hardhouten piketpalen 6x6cm die circa 80 a 100 cm de grond in gaan. Uw vlonder leggen op onderbalken en een vlakke tegelvloer is ook mogelijk. U dient dan wel de tegels te verbinden aan de balken met slagpluggen. Zorg er verder voor dat de tegels afwateren, zo voorkomt u dan de balken aan de onderkant nat blijven en aan de bovenkant droog worden door de zon en zo alle kanten op gaan werken.  

Behandelen

Gebruik onze Maxrelease kleurloos (voor larix) en vertraag zo het vergrijzen van uw planken. Hou tot slot deze planken met een bezem en water vrij van alg. Leg de planken op 2 cm afschot zodat er geen water op de planken blijft staan. Met onze tips haalt u een levensduur van ruim 10 jaar voor Lariks en Douglas houten vlonderplanken

Is dit niet het product dat u zoekt? Bekijk dan ons volledige assortiment aan vlonderplanken douglas.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
OP=OP Douglas vlonderplanken glad geschaafdLuxe Vlonderplank Lariks Douglas 2.8 x 14 x 400 cm Glad Geschaafd EUTR   |   Luxe 4-zijdig glad geschaafde plank   |   Gedroogd Douglas hout
Vanaf € 15,95 per stuk incl. btw