Vlonderplank Thermisch Gemodificeerd Essen 2.0 x 13.0 x 300 cm voor Clips

Productnummer: LDS4625-130-20-3000 Zeer duurzaam hout   |   Luxe uitstraling   |   Voor montage met clips

€ 45,95 € 40,95 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Vlonderplank Thermisch Gemodificeerd Essen 2.0 x 13.0 x 300 cm voor Clips

  • 100% milieuvriendelijk behandeld dankzij stoomproces
  • Zeer duurzaam door thermische modificatie, thermisch essenhout wordt ook wel Europees hardhout genoemd
  • Lichtgewicht en werkt weinig (stabiel)
  • Glad geschaafd voor een luxe, egaal terras en onzichtbaar te monteren met slechts 5 mm tussenruimte
  • Minder hard dan Ipé, maar bovenal de meeste harde houtsoort binnen het thermische segment.

Vlonderplank Thermisch Gemodificeerd Essen 2.0 x 13.0 x 300 cm voor Clips

Zoekt u luxe houten vlonderplanken die u onzichtbaar kunt monteren? Dan zijn deze Europees hardhouten planken van thermisch gemodificeerd Essenhout een goede keuze! De milieuverantwoorde thermisch Essen terrasplanken hebben een afmeting van 2.0 x 13 x 300 cm en zet u blind vast met T6 clips. Omdat de planken geen groeven hebben en schroefkoppen niet zichtbaar zijn, krijgt u een mooi egaal terras. Deze planken zijn bovendien 100% her te gebruiken, te meer u niet in deze vlonderplanken schroeft. Door het vlak geschaafde geheel waaien uw planken snel droog en krijgt vuil minder kans zich te hechten. Zo wordt uw vlonder minder snel glad. Wel met harde bezem in de herfst en winter wekelijks even vegen.

Deze thermisch essen terrasplanken zijn HET alternatief voor wie hardhout uit Europa wenst en het niveau van tropisch hardhoutsoorten zoals Ipé of Bankirai wil benaderen! 

Thermisch gemodificeerd Essenhout = het nieuwe hardhout

Daarnaast hebben deze duurzame vlonderplanken nog meer voordelen. Thermisch gemodificeerd Essen is mooi egaal donkerbruin van kleur, werkt weinig en is licht van gewicht. Behandeld essenhout is erg geschikt voor buitengebruik en valt in duurzaamheidsklasse I. Een terras van thermisch essen is dus zeer duurzaam en heeft een prachtige, luxe uitstraling. Steeds meer mensen ontdekken dit alternatief voor tropisch hardhout.

Kenmerken thermisch gemodificeerd essenhout

Essenhout is onbehandeld licht van kleur en niet duurzaam, waardoor het ongeschikt is voor toepassingen buitenshuis. Na thermische modificatie heeft essenhout compleet andere eigenschappen. Het hout heeft nog steeds een mooie vlamtekening, maar de kleur is donkerbruin geworden en het hout is bovendien veel beter bestand tegen water dan voorheen. Thermisch gemodificeerd essenhout valt in duurzaamheidsklasse I en is daardoor te vergelijken met hardhout. Thermisch essen is echter een zeer verantwoorde keuze, aangezien het hout niet van ver hoeft te komen. Bovendien is bij het proces van thermisch modificeren alleen stoomdruk nodig, wat deze behandeling erg milieuvriendelijk maakt.

Luxe terrasplank thermisch essen

Thermisch gemodificeerd essen is erg geschikt voor buitengebruik, in het bijzonder voor gevelbekleding en terrassen. Dankzij de milieuvriendelijke stoombehandeling werkt het hout weinig en is het licht van gewicht. Deze luxe essenhouten planken met een afmeting van 2.0 x 13 x 300 cm zijn daarom ideaal voor een dakterras of balkon. Daarnaast is het glad geschaafde oppervlak van de planken een groot voordeel, want het geeft uw terras een moderne uitstraling. Bovendien maken planken zonder groeven uw terras minder glad, omdat u zulke planken makkelijk droog en schoon houdt.

Meer voordelen van een terras van thermisch Essen

Andere voordelen van thermisch essen is de fraaie, egale vergrijzing, mooie vlamstructuur en onzichtbare montage. De afkomst van het hout is uit Europa, dus u kiest voor minder slepen over de aardbol ten opzichte van tropisch hardhout. 

Vlonderplank met groef voor Thermory clips

Deze hoogwaardige Thermisch Essen vlonderplanken van 20 x 130 x 3000 mm monteert u met clips. De planken hebben een groef aan de zijkant om de clips aan te bevestigen. Het voordeel van montage met deze clips is dat u automatisch de benodigde tussenruimte aanhoudt. Daarnaast hoeft u de planken niet vast te schroeven, waardoor uw terras een heel strakke uitstraling krijgt. Bovendien is de groef zo gemaakt dat het niet uitmaakt welke kant van de plank boven ligt. U kunt dus zelf kiezen welke kant u in het zicht laat. Dit is een voordeel ten opzichte van andere clips, waarbij de planken meestal maar op één manier te monteren zijn. 

Montagetips essen vlonderplank

Bevestig de T-6 clips op hardhouten (aanbevolen) of geïmpregneerde onderbalken van 45 x 70 mm of 40 x 60 mm en houd daarbij zo’n 40 cm tussen de balken hart op hart aan. De eerste plank kunt u vastschroeven. Vervolgens kunt u de planken in de clips schuiven. Zorg dat de montageclips nooit te strak zitten, gewoon losjes aanschuiven en de T-6 clip vastschroeven. Let er verder op dat u uw vlonder goed ventileert. Zorg voor 20 cm lucht onder uw vlonder en maak de zijkanten bij voorkeur niet potdicht. Dit is belangrijk voor de levensduur van de Essenhouten planken. De Thermory T-6 clips kunt u vinden bij de bijbehorende producten.

  

Is deze vlonderplank van thermisch gemodificeerd essen voor clips niet het product dat u zoekt? Kijkt u dan eens bij onze andere terrasplanken voor clips, onze thermisch gemodificeerde vlonderplanken of ons gehele assortiment vlonderplanken.

 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Europees Hardhout! Vlonderplank Thermisch Gemodificeerd Essen Vlonderplank Thermisch Gemodificeerd Essen 2.0 x 13.0 x 300 cm voor Clips Zeer duurzaam hout   |   Luxe uitstraling   |   Voor montage met clips Op voorraad
€ 45,95 € 40,95 Per stuk incl. BTW

Laatst bekeken door u