Vlonderplank Tigerwood Hardhout 2.1 x 14.5 cm Glad Geschaafd

EUTR

Productnummer: LDS2589-21-145HP   |     |   Plank met uitgesproken uiterlijk   |   Voor vlonders en meubels   |   1 productbeoordeling

Delen via WhatsApp

Vanaf € 2,45 per stuk incl. btw

 • Vlonderplank Tigerwood Hardhout 2.1 x 14.5 cm Glad Geschaafd
Totaal voor dit product

U heeft nog geen producten geselecteerd

  € 0,00 Totaal incl. BTW
  Hoe meer u bestelt hoe lager de bezorgkosten

  Voor- en nadelen van Vlonderplank Tigerwood Hardhout 2.1 x 14.5 cm Glad Geschaafd

  • Opvallende plank met mooie aftekening en tijgerpatroon
  • Geschikt voor vlonders of het maken van meubels en interieuren
  • Stabiel en slijtvast
  • Verkrijgbaar in veel verschillende lengtes
  • Minder duurzaam dan Bankirai of Ipé
  • Bijzondere uitstraling, voor de liefhebber

  Vlonderplank Tigerwood Hardhout 2.1 x 14.5 cm Glad Geschaafd

  Bent u op zoek naar vlonderplanken voor een opvallend terras? Kies dan voor deze vlonderplanken 2.1 x 14.5 cm van Tigerwood Hardhout. Tigerwood, ook wel tijgerhout genoemd, staat bekend om het ‘ tijger’ patroon in het hout. De planken hebben over het algemeen een lichtbruine, bijna oranje kleur en zijn voorzien van afwisselende donkere strepen. Het is dus geen alledaagse houtsoort, maar deze tekeningen zorgen wel voor een heel uitgesproken terras.

  Populair voor binnen gebruik

  De bijzondere tekening van Tigerwood blijft natuurlijk het best behouden door deze bijzondere hardhoutsoort binnen in huis te gebruiken. Maak van deze Tigerwood planken bijvoorbeeld een eettafel, salontafel, bank, lambrisering, boekenkast of hardhouten binnendeur.

  Opvallende vlonder

  Tigerwood glad geschaafde vlonderplanken zijn ideaal voor het leggen van een strak terras. Deze houtsoort heeft alle eigenschappen die je van hardhout mag verwachten. Het kent weinig werking, houdt geen water en vocht vast en is slijtvast. Daarnaast worden glad geschaafde planken minder snel glad dan geribbelde planken en zijn ze beter schoon te houden. Tijgerhout valt onder duurzaamheidsklasse 3, wat betekent dat het een levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar heeft. Een goed geventileerde vlonder, die regelmatig schoon geveegd wordt kan nog langer mee dan dat. Wilt u het bijzondere patroon blijven zien? Dan adviseren we bij buitentoepassingen 2keer per jaar met olie te behandelen. Zo voorkomt u het vergrijzen en wordt uw terras bovendien minder snel glad. Ook verlengt u de levensduur met een dergelijke behandeling. Gebruik onze Bankirai-olie, breng deze met een doek of blokkwast aan. 

  Veelzijdig te gebruiken terrasplank

  Tigerwood, ook wel bekend als Muiracatiara, is voor veel meer te gebruiken dan alleen een vlonder. Dankzij de opvallende kenmerken van dit hout is het ook heel geschikt meubelhout. Bouw bijvoorbeeld een tuinbank, interieurbekleding (lambrisering) of tafel van dit bijzondere hout. Zeker voor liefhebbers van hout met karakter is Tigerwood aantrekkelijk. Deze houtsoort komt namelijk in een variatie van kleuren voor, van lichtbruin tot heel diep donkerbruin. Daarnaast kunnen de donkere aftekeningen afwisselen van dikke strepen tot fijne lijnen. Het komt ook voor dat planken helemaal geen aftekening hebben. De grote afwisseling in kleuren en aftekening is de charme van deze planken, maar ook iets om rekening mee te houden voordat u met dit hout aan de slag gaat.

  Bij Gadero vindt u deze Tigerwood 2.1 x 14.5 cm planken in veel verschillende lengtes. Daarnaast bieden wij ook alle benodigdheden aan om uw vlonder of meubel compleet te maken. Bestel gelijk uw onderbalken en schroeven en u kunt aan de slag.

  Planken uitselecteren voor tafelblad

  Wilt u dan wij planken uitselecteren voor bijvoorbeeld een tafelblad. Dan kan voor een meerprijs per meter. Wilt u dat wij 6 planken met opvallende print (veel contrast) van 2.15 cm uitselecteren, voeg dan bij het product Plank uitselecteren dan 6*2,15=12,9 --> afronden op hele getallen 13 stuks. Let op, Als u kiest voor niet uitselecteren dan bevat tijgerhout ook altijd planken met minimale kleurverschillen. Voor een vlonder meestal geen probleem, voor een tafelblad vaak wel.


  Vragen & antwoorden over dit product

  Vraag is verzonden

  Stel uw vraag
  * verplicht
  productbeoordelingen
  Wat ik zo bijzonder vind aan hout is dat elke plank uniek is. Bij tigerwood is elke plank bovendien superuniek. Durf hier gewoon voor te kiezen. Het is trouwens in het echt minder druk dan op de foto. Ik heb in ieder geval geen spijt gehad. Yvonne
  Je raakt niet uitgekeken
  regelmatig olien voor behoud kleurcontrast

  Beoordeling is verzonden

  Schrijf beoordeling
  * verplicht
  Dit product bestellen?
  Iets aparts muiracatiara houten plank voor meubels of terrasVlonderplank Tigerwood hout 2.1 x 14.5 cm Glad Geschaafd EUTR   |     |   Plank met uitgesproken uiterlijk   |   Voor vlonders en meubels   |   Ruim op voorraad
  Vanaf € 2,45 per stuk incl. btw

  Laatst bekeken door u