Vlonderplanken per klasse

Vlonderplanken met duurzaamheidsklasse 1,2 of 3

Bij het aanschaffen van vlonderplanken is de levensduur één van de doorslaggevende factoren. Om u hier een beeld van te geven zijn de duurzaamheidsklassen in het leven geroepen. Kernhout is getest op hun resistentie tegen schimmels en bacteriën, om zo de levensduur van het hout te bepalen. De duurzaamheidsklassen gaan van 1 tot 5, waarbij 1 zeer duurzaam en 5 niet duurzaam is.

Zo gaan vlonderplanken met duurzaamheidsklasse 1 makkelijk 25 jaar of langer mee. Een vlonder van planken met duurzaamheidsklasse 2 heeft met ongeveer 20-25 jaar een iets minder lange levensduur, maar dit hout is dan ook voordeliger. Voor een budget vlonder gebruikt u planken met duurzaamheidsklasse 3. Deze houtsoorten kennen over het algemeen meer werking en zijn minder geschikt voor een strak terras, maar u maakt er nog steeds een fraaie vlonder mee.

Duurzaamheidsklasse 1

Bent u van plan om lang te genieten van uw vlonder? Maak dan een terras van bijvoorbeeld Ipé, Mukulungu of Padoek. Deze houtsoorten gaan gemakkelijk 25 jaar mee. De kwaliteit en de lange levensduur is echter ook duidelijk te merken in de prijs. Deze luxe vlonderplanken behoren tot het hoogste prijssegment. Daar krijgt u dan ook veel voor terug. De planken hebben weinig last van werking, waardoor u de planken met heel weinig tussenruimte kunt leggen. Ideaal voor een strakke en moderne vlonder.

Duurzaamheidsklasse 2

Vlonderplanken met duurzaamheidsklasse 2 zijn iets minder duurzaam, maar ook voordeliger en ze gaan nog steeds erg lang mee. Zo legt u met Bankirai of Kapur toch een vlonder die zo 20 tot 25 jaar kan blijven liggen. Belangrijk is dat u ervoor zorgt dat het terras goed geventileerd is en dat u hem regelmatig schoonveegt. Daarnaast blijft de natuurlijke kleur van het hout langer behouden als u de vlonder regelmatig met hardhoutolie behandelt.

Duurzaamheidsklasse 3

Voor de prijsbewuste consument zijn houtsoorten met duurzaamheidsklasse 3 een uitkomst. Met Keruing of Siberisch Lariks maakt u ook een prachtige vlonder, met een iets minder lange levensduur. Daarnaast hebben deze planken over het algemeen meer last van werking en raden wij aan om meer tussenruimte tussen de planken aan te houden. Daardoor is het eigenlijk niet mogelijk om een hele strakke vlonder aan te leggen met deze planken.

De 10 meest gemaakte fouten bij het maken van een vlonder 

 

 

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode