Gadero Klantenservice
Voorbereiding binnenvloer - Wat zijn zaken die u vooraf dient te regelen?

Vloeren leggen in uw huis of kantoor vergt een goede voorbereiding. Lees daarom hier onze tips wat u vooraf kunt doen.

Gaat u parket of PVC verlijmen op de bodemvloer? Dan is een ondervloer niet nodig.

Elke los liggende vloer, ook wel zwevend genoemd, heeft een ondervloer nodig. De belangrijkste reden is het vochtscherm van deze ondervloeren. Hiermee wordt de parket, laminaat of click-PVC vloer beschermd tegen vocht uit de bodemvloer. Wilt u de vloer leggen op een vloerverwarming of in een bovenwoning? Gebruik dan de hiervoor bestemde ondervloeren.

Onze parketteurs komen vaak tussen 7:30-8:30 uur op locatie om aan te vangen met uw legklus. Daarbij is het belangrijk dat de dekvloeren waarop gelegd wordt leg klaar en veeg schoon te worden opgeleverd. Met leg klaar wordt bedoeld dat de ondergrond geen overtollig vocht bevat en de ruimten leeg zijn opgeleverd. 

De locatie waar gelegd wordt dient verwarmd te zijn en voorzien van elektriciteit. Met verwarmd wordt bedoeld dat de temperatuur in de ruimte tussen de 18-20*C dient te liggen. In bovenstaande omstandigheden, in combinatie met een luchtvochtigheid tussen 45-65% dienen de vloerdelen (bij voorkeur in hashtag/# verband) minimaal 48 uur te acclimatiseren. Bij een vloerverwarming dient het opstookprotocol te zijn uitgevoerd.

Wordt er bij uw klus vooraf door ons geëgaliseerd? De ondergrond dient dan tevens leeg en veegschoon te worden opgeleverd, dit geldt dus ook voor de reeds geleverde vloerdelen. De vloerdelen kunnen na het drogen van de egaline, in overleg met de parketteur en na gemiddeld 24 uur, (opnieuw) in de te beleggen ruimten worden gelegd. Hierbij is het van belang dat er wederom aan de in deze alinea beschreven voorwaarden voor het acclimatiseren van de vloer wordt voldaan!  

Voor iedere vloer is het van belang dat deze niet kan gaan bewegen, ook wel werken genoemd, tijdens of na het leggen. Om dit te voorkomen dient u de vloer te laten acclimatiseren. Leg de vloerdelen dan ook minimaal 48 uur van te voren in de ruimte waarin gelegd gaat worden. Dit geld zowel voor laminaat, hout als Plak & Click PVC vloeren.

Zorg dat de temperatuur in de ruimte tussen de 18-20*C ligt. Daarnaast dient de bovenstaande luchtvochtigheid tussen 45-65% te liggen. Om de vloerdelen optimaal te laten acclimatiseren in deze omstadigheden kunt u de vloerdelen in hashtag/# verband opstapelen in de ruimte. Op deze wijze onstaat er een optimale luchtstroom tussen de verschillende vloerdelen.  minimaal 48 uur te acclimatiseren.

Wanneer er een verlijmde of zwevende vloer gelegd gaat worden dient de bodemvloer voor zover mogelijk volledig vlak, egaal en waterpas te zijn. Met vlak en waterpas wordt bedoeld dat er slechts sprake mag zijn van maximaal 2 mm hoogteverschil - over een lengte van 2 meter. 
 

Bij een zwevende vloer kunnen oneffenheden tot 2 of 3 mm kunnen worden opgevangen met behulp van een geschikte ondervloer. Is er sprake van grotere oneffenheden dan kunt u besluiten om de ondergrond zelf of te laten egaliseren. 

Mijn vloer wordt geleverd, maar hoe gaat dit in zijn werk?

Levering is in principe tot aan uw voordeur (enkel mogelijk op begane grond!). Mocht het mogelijk zijn dan brengt de chauffeur de vloerdelen in de meeste gevallen ook naar binnen in uw woning of kantoorpand. Dit kan enkel en alleen wanneer de weg naar binnen begaanbaar is voor een elektrisch pompwagen.

Alle binnenvloeren worden grondig gecontroleerd en verpakt wanneer ze ons warenhuis verlaten. Ondanks meerdere kwaliteits controles kan het voorkomen dat er iets niet klopt. Het is daarom belangrijk dat u bij ontvangst zo snel mogelijk de zending controleerd op juistheid. Mocht er toch iets niet kloppen? Neem dan contact op met ons klantenservice team.

Komt de ontvangen verpakking niet overeen met de bestelde vloer? In enkele gevallen ontvangt u een andere (fabrieks)verpakking. Dit wordt vaak bewust gedaan door de leverancier of het betreffende vloerenmerk om de snelheid van uw levering te kunnen garanderen. In dergelijke gevallen ontvangt u dus exact dezelfde vloer, echter is deze dan verpakt in een fabrieksverpakking. Twijfelt u of de levering wel correct is? Neem dan even contact met ons op! 

Voordat u uw vloer gaat leggen is het belangrijk dat u zich goed voorbereid. Het voorbereiden van de legklus begint bij het verzamelen van alle toebehoren van uw vloer en bijbehorende legwijze. Kies daarom altijd een geschikte ondervloer voor uw persoonlijke situatie en/of alle benodigheden voor het verlijmen van PVC of Parket vloeren

Heeft u al het matriaal in huis voor het leggen van uw vloer? Dan is het van belang uw ook de te beleggen ruimten goed voorbereid! Met onze verschillende leginstructies voor Laminaat, Parket of PVC vloeren wordt alles stap voor stap uitgelegd. Ook adviseren wij u om de leginstructies volgens  de productinformatie op de verpakking van uw nieuwe vloer goed door te lezen. 

 

 

 

 

 

 


 

Hoe onderhoud ik mijn vloer?

Een goed onderhouden vloer gaat langer mee! Daarom is het belangrijk dat u zich goed voorbereid op het onderhouden van uw nieuwe vloer. Wij adviseren u regelmatig uw vloer te reinigen door de vloer te stofzuigen. Is de vloer erg vervuild? Dan adviseren wij om voor een intensieve reiniging gebruik te maken van een geschikt schoonmaakmiddel. Bij Parket vloeren moet u rekeninghouden dat u de geoliede houten vloer eens per jaar in de onderhouds olie zet. Meer informatie over het onderhouden van uw vloer leest u terug in ons blog atrikel: onderhouden en reinigen van vloeren

Terug naar overzicht