Gadero Klantenservice
Waar moet ik rekening mee houden bij de fundering van een blokhut?

Bij de opbouw van een blokhut is het belangrijk dat de ondergrond vlak en waterpas is. De ondergrond kan bestaan uit een verharde ondergrond in de vorm van bestrating of een onverharde ondergrond in de vorm van gras of aarde. 

Wilt u de blokhut plaatsen op een verharde ondergrond? Dan kunt u er voor kiezen om een beton vloer te storten als fundering of bestrating aan te leggen. Gadero beschikt echter niet over de mogelijkheid om de bestrating voor u te leggen. Als de fundering klaar is kan de blokhut geplaatst worden. Bij verharde ondergrond worden hiervoor funderingsbalken met een afwateringsprofiel gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar in geïmpregneerd hout, hardhout en composiet. 

Bij plaatsing op een onverharde grond wordt er een andere fundering gelegd. Deze bestaat namelijk uit piketpalen en constructieliggers. De piketpalen worden om de c.a. 40 cm in de grond geplaatst en hieraan worden met slotbouten de liggers gemonteerd. Op deze constructie wordt vervolgens de blokhut geplaatst. De fundering van piketpalen kan onze montage service wel plaatsen. 

Terug naar overzicht