Borderplan Zinzi - Borderpakket voor een vochtige tuin - Halfschaduw & zon

Productnummer: YR78209 Prachtig kleurrijk borderpakket   |   Kant-en-klaar tuinplanten pakket

€ 33,75 Per m2 incl. BTW
m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Borderplan Zinzi - Borderpakket voor een vochtige tuin - Halfschaduw & zon

 • Voor de zonnige tuin geschikt!
 • Compleet tuinplanten pakket met heerlijke geuren
 • Borderplan goed voor biodiversiteit in uw tuin
 • Minimale afname van 5m2
 • Niet alle tuinplanten zijn wintergroen

Borderplan Zinzi - Borderpakket voor een vochtige tuin - Halfschaduw & zon

Een schitterend en kleurrijk borderpakket in de voortuin! Door haar vele kleuren, vormen en geuren creëert u een prachtig aanzicht voor uw huis. Geschikt voor tuinen en borders van 10m2. Door haar lange bloeiperiode van juni tot eind oktober kunt u optimaal genieten van dit voortuin borderpakket. Daarnaast draagt u ook bij aan het ecosysteem, door de vele vlinders en bijen die hierop afkomen! Het betreft een kant-en-klaar tuinpakket waarvan de minimale afname 5 m2 is.

Stapelblokken

Wilt u dit borderpakket nou echt naar voren laten komen in uw tuin raden wij stapelblokken aan. stapelblokken zorgen ervoor dat uw borderpakket in het middelpunt staan. Gaat u voor een mooie verouderde look? Dan maken deze getrommelde stapelblokken het totaalplaatje helemaal af! Of kiest u toch voor een chiquere uitstraling? Style uw borderpakket dan met onze strakke antraciet zwarte stapelblokken ! Bekijk ons volledige assortiment op het gebied van stapelblokken, borderranden en muurelementen hier.

Samenstelling Warm welkom voortuin borderpakket

Dit borderpakket bestaat uit de volgende tuinplanten:

 • 3 stuks Bloemwilg - Itea Virginica 'Henry's Garnet' (P17 potmaat, volwassen hoogte 120 cm)
 • 2 stuks Trosroos - Rosa 'Bonica' (C1,5 potmaat, volwassen hoogte 90 cm)
 • 5 stuks koninginnenkruid - Eupatorium Maculatum 'Atropurpureum' (P9 potmaat, volwassen hoogte 200 cm)
 • 9 stuks Purperklokje - Heuchera Micrantha 'Palace Purple' (P13 potmaat, volwassen hoogte 50 cm)
 • 12 stuks Kruipend Zenegroen - 'Ajuga Reptans' (P9 potmaat, volwassen hoogte 15 cm)
 • 3 stuks Lampenpoetsergras - Pennisetum Alopercuroides 'Hameln' (P9 potmaat, volwassen hoogte 80 cm)

Bloeiperiode Borderpakket

De Ajuga plant zal als eerste bloeien in april en mei met paars opgaande bloemen. De Trosroos, Purperklokje en de Bloemwilg volgend de maand erop en zullen tot augustus tot september door bloeien. Het Koninginnenkruid bloeit in het najaar, rond augustus tot september. Zo geniet u van april tot september van prachtige bloemen in uw tuin.

Bodem voor de tuinplanten

De tuinplanten staan graag in de halfschaduw of volle zon. Dit houdt in dat de planten circa 3-6 uur per dag zonlicht nodig hebben. Het pakket is ook geschikt om aan te planten in de schaduwzone van bomen of heesters. Borderpakket Zinzi staat graag in een grond die af en toe vochtig is. Tijdens de droge zomermaanden dient u de planten extra water te geven zodat deze niet uitdrogen. Advies is twee keer per week.

De verzorging van dit tuinplanten pakket is als volgt

 1. Bloemwilg: Snoei deze plant in het voorjaar de oude en lelijke takken weg zodat nieuwe en kleinere scheuten voldoende licht en energie krijgen om te groeien. Hiermee houdt u de struik jong en fris van kleur.
 2. Trosroos: Snoei deze plant rond het begin van maart wanneer de strenge vorst voorbij is. Snoei de takken terug tot ongeveer 20 cm boven de grond. Verwijder ook de lelijke en dode takken. Haal ook de dunnere takjes weg, deze geven namelijk zwakke en niet bloeiende scheuten.
 3. Koninginnenkruid: Snoei de verdorde bloemen in maart helemaal tot aan de grond weg. Strooi vervolgens een goede laag compost rond het hart van de plant. Verwijder zaailingen indien u deze niet wenst.
 4. Purperklokje: Haal in het voorjaar de lelijke bladeren weg zodat jonge scheuten de ruimte krijgen om te groeien. Deze plant houdt niet van de felle zon. Staan ze wel in een tuin of border met veel zon, zorg dan voor voldoende water.
 5. Kruipend Zenegroen: Deze plant hoeft niet terug gesnoeid te worden en vraagt weinig onderhoud. Bij langdurige en extreme droogte is het aan te raden om het kruipend Zenegroen extra water te geven.
 6. Lampenpoetsergras: Knip de hele plant na de winter tot circa 10 cm boven de grond af. Het gras zal vervolgens uitlopen met frisse groene bladeren. Rond augustus verschijnen de pollen wanneer de plant weer volgroeit is. Geef het gras bij extreme droogte extra water. Deze plant vraagt wel bescherming tegen langdurige vorst.

Beplantingsplan borderpakket

Benieuwd naar het beplantingsplan van borderpakket Zinzi? Bekijk dan de tweede foto voor de vergrootte versie. Plant de tuinplanten in uw tuin van hoog naar laag. Wissel het pakket af met meerdere vierkante meters naast elkaar of zet de planten door elkaar voor een natuurlijke uitstraling.

Bezorging

Voor het bezorgen van de beplanting geldt altijd een vast tarief qua bezorgkosten, de webshop berekent dit automatisch. De levertijd voor beplanting is 5 werkdagen. U ontvangt na de bestelling een E-mail of een telefoontje over de verwachte leverdag en het tijdstip.  


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Borderpakket Zinzi Yarinde Borderplan Zinzi - Borderpakket voor een vochtige tuin - Halfschaduw & zon Prachtig kleurrijk borderpakket   |   Kant-en-klaar tuinplanten pakket Op voorraad
€ 33,75 Per m2 incl. BTW