Logo Gadero
service
Blog

Wat houdt de gebruiksklasse van een Laminaat of PVC vloer in?

Gadero logo
Geschreven doorAnne
Geplaatst10-03-2020

Heeft u uw oog laten vallen op een Laminaat of PVC vloer? En wilt u weten wat de kwaliteit is van de vloer? Alle Laminaat & PVC vloeren vallen in een zogenaamde gebruiksklasse. Vloer merken geven dit aan door middel van verschillende symbolen. Hieraan kunt u zien wat de kwaliteit van de vloer is, op welke manier de vloer gebruikt kan worden en voor welke ruimtes de vloer geschikt is. Toch is het best ingewikkeld om te zien waar al die symbolen nu voor staan.

Floer Landhuis Laminaat Lichte Eik

In de onderstaande blog leggen wij u uit waar u op moet letten, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt! Lees verder en u weet alles over de gebruiksklasse van PVC en Laminaat. 

Gebruiksklasse van Laminaat en PVC

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Laminaat & PVC vloeren in klik, lijm en extra brede varianten worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën: huishoudelijk gebruik, commercieel gebruik en industrieel gebruik. Per categorie zijn er verschillende hoogtes van gebruiksklasse. Maar wat betekenen de symbolen bij deze Laminaat & PVC vloeren precies? Dat ziet u in de onderstaande tabellen.

Gebruiksklasse Huishoudelijk gebruik 

Gebruiksklasse Huishoudelijk gebruik

Gebruiksklasse Commercieel gebruik

Gebruiksklasse Commercieel gebruik

Gebruiksklasse Industrieel gebruik

Gebruiksklasse Industrieel gebruik

Waarom kiezen voor PVC of Laminaat?

PVC en Laminaat vloeren bieden veel voordelen. Zo zijn deze vloeren erg sterk, geschikt voor vloerverwarming, gaan ze lang mee en zijn ze onderhoudsvriendelijk. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor een houtvervangende vloer als PVC en Laminaat. Heeft u een voorkeur voor een PVC vloer? Lees dan ook onze blog over de voordelen van een PVC vloer.

Meer weten over onze Laminaat en PVC vloeren?

Bekijk de Laminaat & PVC collecties van verschillende vloer merken zoals Floer en mFLOR en kom langs in één van onze winkels. We staan u graag te woord en laten zien welke verschillende PVC en laminaat vloeren er zijn.

Floer Steden Laminaat Oss Onbehandeld

Kiest u toch niet voor een PVC of Laminaat vloer, maar gaat uw voorkeur uit naar een echte Eiken Visgraat Parket of Lamel Parket vloer? Dat is geen probleem. Bij Gadero hebben we nog veel meer binnenvloeren in het assortiment. Bekijk ook onze Houten Visgraat vloeren of onze Rechte Patroon parket vloeren.