Logo Gadero
service
Blog

Wat is het verschil tussen Click PVC en Plak PVC?

Gadero logo
Geschreven doorAnne
Geplaatst21-02-2020

Heeft u de voorkeur voor een kunststof PVC vloer, maar twijfelt u tussen Click PVC en Verlijm Plak PVC? Dan helpen wij u verder. PVC is populair, door de vele voordelen van een PVC vloer. Zo zijn deze kunststof vloeren waterbestendig, geluidsdempend, goed te combineren met vloerverwarming en zijn ze in diverse designs te verkrijgen. Bij Gadero worden bovendien bekende merken als Meister, Quick-Step, mFLOR en Floer verschillende PVC vloeren verkocht.

pvc vloer lijmen

Lees nu verder over het verschil tussen plak en click PVC.

De voordelen van plak PVC vloer

Voordat u een plak PVC vloer gaat of laat plaatsen, mag er geen hoogteverschil of oneffenheden in de ondergrond aanwezig zijn. De ondergrond moet uiterst vlak zijn. Indien dit niet het geval is, kunt u de ondergrond door een vakman laten egaliseren.

Ook voor het verlijmen van een PVC vloer adviseren we over het algemeen om een specialist in te schakelen. Speciaal voor plak PVC heeft Gadero vakmannen die uw PVC vloer kunnen leggen. Door het verlijmen van uw kunststof vloer haalt u tevens het hoogst haalbare rendement uit uw vloerverwarming. Plak PVC wordt namelijk uiterst strak gelegd en bestaat uit zeer dun materiaal, wat wordt gezien als een groot voordeel. Deze type vloeren worden zonder ondervloer gelegd. Bij Click PVC moet er wel een ondervloer gebruikt worden, waardoor de totale vloer uit meerdere lagen bestaat. Echter zijn alle PVC vloeren zeer geschikt voor vloerverwarming, dankzij de unieke dunne plankopbouw. Bij plak PVC hoeven er, indien gewenst, geen plinten gebruikt te worden. Indien u dit toch wilt, kan dit uiteraard. Echter kunt u bij plak PVC ook besluiten om de rande af te kitten. Door geen gebruik te maken van plinten creëert u een strakke en moderne look, doordat de vloer en muren naadloos in elkaar over lopen.

Walvisgraat plak pvc

De voordelen van Click PVC vloer

Waar bij plak PVC in de regel een vakman nodig is voor het leggen van de vloer, legt u een klik PVC vloer eenvoudig zelf. Deze kunststof vloeren hebben een verbinding vergelijkbaar met laminaat. Bij klik PVC vloeren heeft u wel een ondervloer nodig en hoeft er normaliter niet vooraf geëgaliseerd te worden (tenzij er grote hoogteverschillen of beschadigingen zijn). Click PVC dat u zelf kunt leggen is, ondanks de klikverbinding, 100% waterbestendig en zeer geschikt voor vloerverwarming.

Het verschil tussen plak PVC en Click PVC

Ondanks dat deze typen vloeren beide uit kunststof bestaan, zijn er toch zeker verschillen tussen plak PVC en klik PVC vloeren. Welke PVC vloer u moet kiezen is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Het grootste verschil is de manier waarop een plak PVC vloer of een Click PVC vloer moeten worden gemonteerd. Een plak PVC vloer wordt door een vakman verlijmd en een klik PVC vloer kunt u zelf leggen op een ondervloer dankzij de eenvoudige klik verbinding! Wilt u het beste rendement uit uw vloerverwarming halen, dan is een verlijmde kunststof vloer de beste keuze. Wilt u een vloer die kan meeverhuizen? Dan is een klik PVC vloer de vloer die u kiest.

Floer Walvisgraat PVC Orca Onbehandeld

Er zijn kunststof vinyl klikvloeren met realistische voelbare houten structuur van A-merken als Quick Step, Meister, mFLOR en Floer. Bij Gadero kunt u zelfs kiezen voor klik visgraat PVC vloeren zoals het Floer Visgraat Click PVC of het Fesca Click PVC!

Op zoek naar een plak PVC visgraat vloer? Ontdek de collecties van Floer Walvisgraat PVC of mFLOR Parva Plus bij Gadero tegen de scherpste prijs. We kunnen de vloer gratis aan huis bezorgen en indien gewenst de legservice verzorgen. Bent u op zoek naar een vloer met een realistische houten uitstraling en alle voordelen van PVC? Bekijk de collecties plak PVC vloeren van Floer, mFLOR en Beautifloor.