Logo Gadero
service
Blog

Wat is het voordeel van breed laminaat?

Gadero logo
Geschreven doorAnne
Geplaatst20-01-2020

Laminaat kent vele voordelen. Zo zijn laminaatvloeren gemakkelijk schoon te houden, eenvoudig zelf te leggen en vraagt een laminaatvloer weinig onderhoud. De enorme keuze aan kleuren, patronen en verschillende breedtes maken deze vloeren erg populair. Bij Gadero merken we dat er steeds meer klanten geïnteresseerd zijn in extra brede laminaat planken. We verkopen verschillende merken die brede laminaatvloeren verkopen, zoals Quick-Step, Floer en Fesca

Floer landhuis extra breed laminaat

Maar wat is het voordeel van extra breed laminaat? Lees verder en wij vertellen u waarom veel klanten kiezen voor extra breed laminaat.

Wat zijn de voordelen van brede laminaat planken?

Het grote voordeel van breed laminaat is dat het je woning groter laat lijken. Hierdoor kiezen veel klanten van ons voor een bredere laminaatvloer. Door een vloer te kiezen met brede planken geeft het je huis een sfeervol en ruimtelijk effect.

extra breed laminaat floer

Daarnaast is breed laminaat erg stabiel en sneller gelegd dan smallere planken, simpelweg doordat er door een plank te plaatsen een groter oppervlak wordt bestreken. Er zijn vloeren met een v-groef rondom (4 v-groef) en enkel aan de lange zijden (2 v-groef). De 4 v-groef geeft de planken een extra robuuste uitstraling doordat ze los van elkaar lijken te liggen, net als een echte houten vloer. Ook de zichtbare nerven en structuur zijn bepalend voor de ruimtelijke uitstraling. Een vloer met enkel een v-groef aan de lange zijde zorgt voor een doorlopend patroon. Het geeft de woonkamer of je slaapkamer een eindeloos ruimtelijk effect.

Ontdek onze brede laminaatplanken

Bij Gadero verkopen we verschillende brede laminaatvloeren. Quick-Step verkoopt onder de collectie naam Majestic Laminaat extra breed laminaat. De extra lange planken van 205 cm en 24 cm breedte zorgen voor een luxe sfeer in je woning. Het laminaat is met de dikte van 9,5 mm ook dikker dan regulier laminaat. Floer verkoopt de populaire Landhuis Laminaat collectie.

Floer laminaat extra breed

Deze laminaatvloeren zijn extra breed van 32,8 cm en daardoor uniek in zijn breedte. De planken hebben een lengte van 128,8 cm en zijn eenvoudig te leggen met de Variclick verbinding. Naast deze collectie verkoopt het merk ook het Steden Laminaat. Deze planken zijn ook 128,8 cm lang en hebben de breedte van 24,4 cm. Beide collecties van Floer bestaan uit realistische, houten vloeren. Ook Beautifloor heeft breed laminaat. De collectie Henegouwen bestaat uit 8 verschillende vloeren met de afmetingen van 126 cm lengte en 24,4 cm breedte.

Proefmonster, live bekijken of online bestellen

Ontdek nu de stoere, extra brede laminaat vloeren in de webshop van Gadero. Profiteer van onze snelle levering in heel Nederland en België. Geniet van onze gunstige service/garantie voorwaarden. Een proefmonster bestellen kan natuurlijk ook, of bezoek onze showroom in Breukelen (tussen Utrecht/Amsterdam). 

Breukelen floer extra breed laminaat

Op zoek naar een andere laminaatvloer? Bekijk al onze binnenvloeren. Bijvoorbeeld een PVC vloer. Of een (eiken) parket vloer? Bekijk al onze vloeren en neem contact op als u vragen heeft of bezoek onze showroom in Breukelen.