10 jan Vloeren

Wat zijn de voordelen van PVC vloeren?

PVC is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Niet vreemd ook, want een PVC vloer kent veel voordelen. Zo is een vloer van PVC 100% waterproof, onderhoudsvriendelijk en uiterst geschikt voor vloerverwarming. Vloer merken als mFLOR, Beautifloor en Floer spelen feilloos op deze trend in. Dit is te zien aan het grote aanbod aan PVC vloeren, van extra brede PVC vloeren tot zelfs reuzevisgraat PVC!

Wilt meer weten over de voordelen van PVC? Lees dan verder! 

Voordelen van een PVC vloer

Om het voor u makkelijk te maken hebben we de voordelen van een PVC vloer op een rijtje gezet:

  • Goede kwaliteit - PVC vloeren hebben een hoge gebruiksklasse. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor zeer intensief gebruik en goed tegen een stootje kunnen. Lees ook onze blog over de gebruiksklasse van PVC vloeren.
  • Weinig onderhoud - PVC vloeren hebben weinig onderhoud nodig en zijn gemakkelijk schoon te houden. Dit komt onder andere doordat de vloer een glad oppervlak heeft. Het is daardoor gemakkelijk schoon te houden en erg hygiënisch!
  • Slijtvast - Een PVC vloer gaat jarenlang mee, want dit type vloer is slijtvast. Door de beschermende toplaag zullen er niet snel krassen en/of vlekken op de vloer ontstaan.
  • Geschikt voor vloerverwarming - De meeste vloeren kunnen gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Maar wil je het beste rendement uit je vloerverwarming en vloer halen dan raden we een PVC vloer aan. De vloeren zijn door de dikte (onder de 1 cm) perfect om op vloerverwarming te leggen. De warmte heeft daardoor alle mogelijkheid om je woning te verwarmen.

Floer Walvisgraat PVC Orka Onbehandeld

Een PVC vloer met houtlook

Een PVC vloer ziet eruit als een echte houten vloer, wat voor veel klanten een groot voordeel is. Door de nerven, kleuren en (voelbare) patronen krijgt de vloer een zeer realistische look. Zo is er voor iedere woonkamer wel een geschikte PVC vloer te vinden. PVC vloeren zijn er in alle soorten en maten, denk bijvoorbeeld ook aan een bijzondere visgraat vloer van PVC.

mflor_WoburnWoods_Bedgebury_Sfeer

Nog niet overtuigd van de vele voordelen? Of heeft u vragen of opmerkingen over een van onze vloeren? Onze binnenvloeren specialisten vertellen u er graag alles over. Neem contact op of kom langs bij één van onze winkels. We helpen u graag met het maken van een geschikte keuze qua PVC vloer van topmerken als Quick Step, Meister of Floer. Bent u op zoek naar Click PVC? Dit vindt u ook bij Gadero. Bekijk de volledige PVC collecties bij Gadero.