Woca Masterolie Naturel 2,5 Liter basisbehandeling houten vloeren

Productnummer: LDS15136 Masterolie basisbehandeling voor vloeren in de kleur naturel

Voor- en nadelen van Woca Masterolie Naturel 2,5 Liter basisbehandeling houten vloeren

 • Beschermt uw onbehandelde vloer
 • Verfraait
 • Zorgt voor een langere levensduur
 • Het beste merk in vloeronderhoud

Woca Masterolie Naturel 2,5 Liter basisbehandeling houten vloeren

Let op: dit product is vrijgesteld van verzend kosten. Verzending is dus gratis!

Wanneer u een nieuwe, nog onbehandelde vloer aanschaft, is het van belang dat u deze voorziet van de juiste bescherming. Dit kunt u het beste doen met deze masterolie van Woca. De olie dient als basisbehandeling en beschermt de vloer tegen vocht en vuil. Hiermee voorkomt u dat de vloer snel lelijker wordt. De olie is op twee manieren aan te brengen, met de hand en met een boenmachine. Zodra de vloer behandeld is, is het verstandig om onderhoudsproducten in huis te nemen. Zo kunt u ongeveer om de twee weken de vloer schoonmaken met Woca natuurzeep voor extra bescherming. Voor dat u de vloer gaat behandelen met een masterolie, is het verstandig om een intensiefreiniger van Woca te gebruiken als voorbehandeling. 

Tips bij het gebruiken

U kunt er voor kiezen om de olie aan te brengen met de hand of met een boenmachine. Een boenmachine werkt gemakkelijker, zeker bij grote oppervlakten. Om te beginnen is het belangrijk dat het niet kouder is dan 18 graden in de ruimte van toepassing. Verder is het belangrijk dat u de volgende stappen doorloopt.

 1. Schuur het onbehandelde hout goed op.
 2. Behandel de vloer met intensiefreiniger. Gebruik ongeveer 125 ml intensiefreiniger met 5 liter lauw water. 
 3. Zorg dat de vloer volledig droog is, maximale houtvochtigheidsgraad is 12%
 4. Schudt de masterolie goed door en giet deze in een emmer. Roer tussendoor de emmer goed door zodat er een gelijkmatig resultaat ontstaat. 
 5. Breng de olie aan met een verfroller, kwast of oliespons. Doe niet meer dan 6 vierkante meter per keer. Laat de vloer de olie opnemen gedurende 15 minuten. Verschijnen er droge plekken? Breng dan plaatselijk nieuwe olie aan.
 6. Wrijf het oppervlakte op met een Beige pad van Woca. Na het inwrijven mag de vloer er niet meer nat uit zien. Overtollige olie haalt u weg met een doek.
 7. Herhaal het proces. Nawrijven met een nieuwe pad wordt aangeraden. Voor het beste resultaat wrijft u de vloer op met een klein beetje extra masterolie. Ongeveer 1 dl per 15 m2. Doe dit binnen 24 uur na de eerste behandeling.
 8. Na 24 uur kan de vloer voorzichtig belopen worden
 9. Na 7 dagen nabehandelen met een natuurzeep van Woca voor het maximale resultaat en bescherming

Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Master colour olie masterolie woca naturel Woca Masterolie Naturel 2,5 Liter basisbehandeling houten vloeren Masterolie basisbehandeling voor vloeren in de kleur naturel Op voorraad
€ 56,45 Per stuk incl. BTW