Woodstain VV "Amsterdam" (D761) Zijdeglans Transparant 2,5 Liter

Productnummer: Gevelbeits in de kleur 'Amsterdam' (D761) Zijdeglans

€ 92,95 per stuk
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Woodstain VV "Amsterdam" (D761) Zijdeglans Transparant 2,5 Liter

  • Ontwikkeld voor behandeling gevelbekleding
  • Zeer duurzaam
  • Semi-filmvormend
  • In de mooiste kleuren verkrijgbaar

Woodstain VV "Amsterdam" (D761) Zijdeglans Transparant 2,5 Liter

Wanneer u kiest voor houten gevelbekleding, is het van belang dat u deze goed behandeld tegen de verschillende invloeden van het weer. Gevelbekleding dat onbehandeld blijft gaat vaak lelijk vergrijzen. Ook loopt het veel risico op houtrot, schimmel en alg door de blootstelling aan vocht. Gelukkig kunt u daar zelf iets aan doen! Met Woodstain vv van Teknos Drywood behandelen professionele bouwbedrijven hun houten gevels in allerlei kleuren. De keuze valt op de professionele markt vaak op dit merk vanwege de hoge kwaliteit, duurzaamheid en mooie kleuren. 

Tegenwoordig is het ook mogelijk voor u als consument om aan de slag te gaan met Woodstain. Het is dan wel belangrijk dat u de juiste aandacht besteed bij het behandelen van uw houten gevel. Onderaan deze tekst vindt u een korte instructie met handige tips. Lees ook altijd goed het etiket voor meer informatie. Wij adviseren altijd om het hout rondom te behandelen. 

Om verkleuring te voorkomen heeft u altijd pigmenten nodig in de beits. Om deze reden is het niet mogelijk om uw gevelbekleding te behandelen met een volledig kleurloze beits. Kies daarom liever voor een beits die qua kleur in de buurt ligt van uw hout of in een kleur die u mooier vindt. De keuze is reuze. Op onze website vindt u al veel kleuren. Voor nog veel meer opties kijkt u op www.beitz.nl. Hier kunt u ook zelf een kleur aanleveren bijvoorbeeld uit de RAL-kleuren kaart. 

In dit geval is de kleur Amsterdam transparant (D761). In de tweede afbeelding ziet u de kleur D761 toegepast op twee verschillende houtsoorten. Een voordeel van transparante gevelbeits is, dat de structuur van het hout mooi zichtbaar blijft. Het geeft dan ook de meest natuurlijke uitstraling. Verkrijgbaar in mat en zijdeglans. In dit geval kijkt u naar de zijdeglanzende variant. Dit betekend dat het resultaat licht zal gaan glanzen. 

2,5 Liter is genoeg voor het behandelen van ongeveer 25 vierkante meter, afhankelijk van het te behandelen hout. Ook verkrijgbaar in blikken van 10 en zelfs 20 liter voor grote klussen en projecten. 

Tips voor het aanbrengen

Het is belangrijk dat u hier uitgebreid de tijd voor neemt. Wij adviseren altijd om voor montage al te beitsen. Bij Woodstain VV kunt u het beste 2 lagen geheel rondom aanbrengen nog voor montage. Dit kunt u doen met een kwast, blokwitter of een verfroller. Vervolgens gaat u over op het monteren van het hout. Na montage kunt u enkel nog de zichtzijde bewerken. Het beste is om dit ook nog 1 of 2 keer te doen voor het beste eindresultaat. Wanneer u de planken niet rondom beitst, gaan ze vaak krom trekken. Ook loopt u veel meer risico op houtrot, schimmel en andere problemen. Vocht trekt dan namelijk vanaf de achterkant in het hout. Onderhoud dient plaats te vinden na ongeveer 5 jaar. Dit verschilt echter enorm per gevel en is afhankelijk van veel factoren. Controleer daarom jaarlijks de beits op verkleuring of vervaging. 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
voor 25 m2 drywood Woodstain VV "Amsterdam" (D761) gevelbeits Zijdeglans Transparant 2,5 Liter Gevelbeits in de kleur 'Amsterdam' (D761) Zijdeglans Ruim op voorraad
€ 92,95 per stuk incl. btw