#49 Zwarte visgraat vloer leggen

Deze aflevering #49 staat in het teken van een unieke vloer. Namelijk een zwarte eiken visgraat vloer vol sfeer en karakter! Henk-Jan laat zien hoe dit moet en waar u allemaal op moet letten.

Eerst dient de oude vloer verwijderd te worden en moet de ondergrond goed stofvrij en vlak gemaakt worden. Vervolgens kan de vloer gelegd worden. De visgraat vloer wordt geïnstalleerd door een professionele parketteur. Daar het leggen van een eiken duoplank visgraat vloer niet makkelijk is, schakelen wij een vakman in.

In deze video gebruiken we visgraat delen in duoplank parket vorm. Dit zijn eiken planken met een kruislings verlijmde multiplex onderlaag. Op deze werkingsarme onderlaag is de eikenhouten toplaag verlijmd. Deze vloer is daarom ook geschikt voor vloerverwarming! Eventueel kan de duoplank visgraat vloer van het merk Floer ook zwevend worden geplaatst op een ondervloer. Met deze manier van leggen is er echter wel meer kans op kiervorming.

Bij het leggen van een visgraat vloer komt heel wat kijken. Het is dan ook verstandig om dit door een specialist te laten doen: de parketteur. Eerst komt er een voorstrijklaag op de ondergrond, ook wel dekvloer genoemd. Daarna wordt de lijm aangebracht en de vloerdelen verlijmd. Ook de randafwerking, met een bandplank, van deze zwarte visgraat parketvloer vergt nauwkeurig werken. Dit ziet u in het filmpje mooi terug.

De parketteur gaf bovendien aan dat deze visgraat vloer, geproduceerd in Nederland, een fijn product was om te verwerken. Daar de planken een strakke maat vorm hebben en dus zeer maatvast legt de vloer makkelijk en ontstaat er geen kiervorming tijdens het leggen. Chinese producten zijn soms minder maatvast en hierbij ontstaat tijdens het leggen een verloop in het patroon. Dit betekent dat er over een volledige visgraat baan kiervorming tussen iedere plank ontstaat.

Nadat de vloer er helemaal in ligt is het verstandig om de vloer direct goed schoon te maken en te behandelen met Woca black onderhoudsolie. Dit zorgt voor bescherming en een optimale kleur. Ook raden we aan de vloer goed schoon te houden en te reinigen met de Woca-zeep. 

Liever een eiken visgraat vloer in een andere kleur? De visgraat vloeren uit deze aflevering worden op maat gemaakt en kunnen dus in iedere lengte, breedte, kleur of behandeling worden geproduceerd! 

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram