Logo Gadero
service

Luxe Honingraat Grindmatten Grijs 160 x 120 x 3 cm met worteldoek

Voorkomt verzakkingen en spoorvorming
Met plooi om makkelijk op te vouwen
img_8124
img_8236
img_8199
img_8195
img_8208
img_8131

21,95

incl. BTW

344 stuks op voorraad
1 tot 5 dagen
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

 • Geschikt voor looppad en oprit

 • Verhoogde wringlastweerstand door kunststofversterkingen tussen cellen

 • Inclusief worteldoek

 • Zeer gebruiksvriendelijk

Luxe Honingraat Grindmatten Grijs 160 x 120 x 3 cm met worteldoek

Door gebruik te maken van onze luxe honingraat grindmatten van ECCOgravel zorgt u ervoor dat het grind/split dat u gebruikt voor uw looppad of oprit niet verschuift en dat er geen spoorvorming ontstaat. Deze grindmatten zorgen ervoor dat uw nieuwe halfverharding perfect beloop- en berijdbaar is, ook met de rollator en rolstoel. Door de extra kunsstofversterking tussen de cellen is de wringlastweerstand erg hoog. Dit betekent dat deze grindmatten enorm sterk zijn en niet alleen geschikt voor de oprit, maar ook voor grotere parkeerplaatsen. De Luxe Honingraat Grindmatten zijn gemaakt van high density polyethyleen (HDPE) ipv polypropyleen (PP). Het voordeel hiervan is dat ze vorstbestendig zijn tot wel -100°C, waar grindmatten van PP bij een temperatuur van 0°C hun vorstbestendigheid verliezen en zo breekbaar worden als glas. Ook hebben ze een plooi in het midden waar u de mat eenvoudig kunt inklappen. Dit maakt het vervoeren van de grindmatten nog eenvoudiger.

Let op: deze grindmatten worden dubbelgevouwen geleverd. Houdt hier rekening mee wanneer u uw bestelling controleert.

Grindplaten met anti-worteldoek

Wanneer u grind of split aanlegt, is het verstandig om een anti-worteldoek aan te leggen voor u de grindmatten plaatst. Dit voorkomt namelijk de opkomst van onkruid tussen uw stenen voor een groot deel. Bij deze luxe honingraat grindmatten hoeft u hier geen rekening mee te houden, want het anti-worteldoek is al bevestigd aan de grindmat. Het doek dat wordt gebruikt is enorm sterk en rot niet. Ook kan het niet dichtslibben door de open structuur en is het zeer waterdoorlatend. Omdat het zeer nauwkeurig is verlijmd aan de cellen kunnen er geen steentjes onder de mat terechtkomen.

Hoe leg ik grindplaat aan?

Het aanleggen van grindmatten van ECCOgravel is een eenvoudige klus. Wij raden u aan het onderstaande stappenplan te volgen voor het beste resultaat:

 1. Zorg voor een goede, stevige fundering van gebroken puin onder uw nieuwe looppad of oprit. Wij adviseren voor looppaden een laag van 10-12 cm en voor opritten en parkeerplaatsen 20-25 cm.

 2. Voeg bovenop het gebroken puin een laag zand toe om het oppervlak egaal te kunnen maken.

 3. Wij raden u aan om opsluitbanden te plaatsen rondom uw grind/split veld. Dit voorkomt verzakkingen aan de buitenzijden. U plaatst deze door een geul te graven en betonbanden hierin te plaatsen. Vul de geulen weer op met zand en stamp dit goed aan.

 4. U kunt nu de grindmatten plaatsen. Voor extra stevigheid en stabiliteit kunt u dit doen in halfsteensverband.

 5. Leg een laag grind/split van circa 5-6 cm voor looppaden of 10-12 cm voor opritten en parkeerplaatsen aan.

Heeft u alles gevonden?

Vergeet niet om met uw grindmatten ook uw grind/split, zand en opsluitbanden mee te bestellen. Hierdoor voorkomt u dat u onnodig moet wachten of extra kosten moet maken. Gaat u toch liever voor tegels of klinkers? Bekijk dan eens ons assortiment betontegels, keramische tegels en opritbestrating. Zorg er bij de aanleg van een terras of oprit ook altijd voor dat u rekening houdt met de afwatering. Dit voorkomt wateroverlast in de toekomst.

Bijbehorend bij dit product