Logo Gadero
service

Watergoten

Zoekt u een oplossing voor overtollig regenwater in uw tuin? Bij Gadero hebben wij een ruim assortiment aan artikelen die het voor u gemakkelijk maken om regenwater zelf op te vangen. Dit is het beste voor uw tuin en het milieu.

Bij Gadero geloven wij er in dat u juist met sierbestrating kunt zorgen voor een betere drainage. Denk bijvoorbeeld aan watergoten, waterdoorlatende tegels, Hydroblobs of Grind / Split. Dit zijn allemaal eenvoudige oplossingen voor wateroverlast waar u moeder natuur ook nog een handje mee helpt. Zo slaat u dus twee vliegen in één klap. Wilt u nog meer tips en tricks over hoe sierbestrating juist kan helpen tegen wateroverlast in uw tuin? Lees dan onze uitgebreide blog.

Watergoten

Watergoot kopen? Wanneer u op zoek bent naar watergoten voor een goede afwatering van hemelwater dan vindt u bij Gadero een groot assortiment in diverse type watergoten. Watergoten zijn leverbaar in diverse type waaronder smalle lijngoten en brede roostergoten, ook wel sleufgoten genoemd.

Lijngoot

Lijngoten zijn over het algemeen smalle goten die qua optiek erg minimalistisch zijn en een mooi design hebben. Een lijngoot wordt dan ook vaak toegepast bij terrassen met tuintegels van 60 x 60 of 100 x 100 cm. De lijngoten worden voor het grootste deel afgedekt met aluminium roosters die ook verkrijgbaar zijn in mooie kleuren zoals zwart en corten zodat deze vaak esthetisch mooi aansluiten en weg zijn te werken op een modern terras.

De meeste lijngoten met aluminium roosters zijn ook geschikt voor plaatsing op een oprit. Voorbeelden van populaire lijngoot merken en series zijn de Ultra Drain en de Aco Slimline watergoten, ofwel lijngoten.

Ultra Drain Watergoot

De Ultra Drain lijngoten van Excluton zijn door de geringe breedte van slechts 6 cm ideaal voor toepassing bij tegels van 60x60 cm (of groter). Montage is supereenvoudig door de handige ‘klik’-hulpstukken. De aluminium roosters zijn eenvoudig uitneembaar waardoor de goot eenvoudig schoon kan houden. De Ultra Drain lijngoten zijn leverbaar met aluminium roosters in diverse kleuren zoals aluminum (Silverline) en zwart (Blackline).

ACO Slimline

De ACO Slimline lijngoot is door zijn geringe breedte van slechts 6 cm ideaal voor toepassing bij tegels van 60x60 cm (of groter). Montage is supereenvoudig door de handige ‘klik’-hulpstukken. De aluminium roosters zijn eenvoudig uitneembaar waardoor de goot eenvoudig schoon kan houden. De ACO Slimline lijngoten zijn leverbaar met aluminium roosters in diverse kleuren zoals aluminum, zwart en corten.

Regenwater houdt je het makkelijkst in de tuin met behulp van ACO RainBloxx 200. Deze plaats je direct onder kunststof lijngoten welke je iedere 50 cm voorziet van een gat in de bodem. Het regenwater wordt snel opgenomen door de RainBloxx en geleidelijk weer afgegeven aan zand en tuinaarde.

Brede roostergoten

Anders dan bij lijngoten zijn brede watergoten qua formaat iets breder en groten zodat deze type watergoten bij hevige regenval het water goed kunnen afvoeren. Deze brede roostergoten worden dan ook vaak toegepast bij de ingang van een woning, een garage of een oprit. Deze type watergoten zijn qua design vaak minder mooi dan een lijngoot, en dienen echt tot het goed afvoeren van hemelwater op plekken waar dit belangrijk is.

Topgoot

De Topgoot watergoten van Exlcuton zijn brede roostergoten die verkrijgbaar zijn in diverse uitvoeringen. Kies voor een kunststof gleuvenrooster met verzinkt stalen rooster of voor een mazenrooster voor bij de ingang bij een woning of garage. De verholengoot kan door het slimme ontwerp bijna onzichtbaar worden verwerkt en is perfect voor bij een mooi terras van tuintegels.

De Topgoot serie watergoten van Excluton bestaat uit een breed assortiment met onder andere veel hulpstukken zoals eindkappen, verbindingsstukken, onder afvoeren, stankafsluiter en een hoekstuk van 90 graden.

Let op! Topgoot watergoten zijn vaak van kunststof en leverbaar in diverse uitvoeringen die niet allemaal toepasbaar zijn voor een oprit.

Hemelwaterafvoer belangrijk thema

Een terras dat snel droog wordt heeft minder last van waterkringen. Waterkringen hebben vooral een negatief effect op het uiterlijk van uw tegels. Het is dus belangrijk om voor een goede waterafvoer en drainage van uw tuin te zorgen. 

Bestel terrasgoten samen met uw sierbestrating bij hout- en steenwinkel Gadero, zoals terrastegels met of zonder coating of moderne opritstenen. Naast lijngoten zijn wij ook dealer van het Hydroblob drainagesysteem. Dit is een opvangbak voor hemelwater onder de grond. U heeft hiervoor geen buizen nodig. Zeer geschikt voor onder uw borders.

Drainage is van groot belang om verzakking van uw terras of oprit en overlast van hemelwater te voorkomen. Heeft u last van regenwater in uw borders of gazon? Kijk dan ook naar onze hydroblob op drainageslangen.

Levering in heel Nederland en België

Zoekt u een put of goot voor afvoer van uw regenwater van uw terras of oprit? Sierbestratinghandel Gadero levert binnen enkele werkdagen in heel Nederland en België onder gunstige thuiswinkel waarborg voorwaarden allerlei hemelwaterafvoer putten. Zo bezorgt steenhandel Gadero onder andere in Noord-HollandAmsterdamAlmereEindhovenBredaRotterdamDen HaagUtrechtGroningen en Friesland. Tevens levering in heel België. 

Waterafvoergoten en koppelstukken inspiratie