Logo Gadero
service

Kantopsluitingen

Kantopsluitingen zijn verschillende soorten producten die u kan gebruiken als afgrenzingen in of om uw tuin. Wij bieden verschillende materialen aan die hiervoor geschikt zijn, zoals opsluitbanden, palissaden en cortenstaal, die wij binnen enkele werkdagen bij u aan huis leveren. Heeft u de kantopsluitingen snel nodig? Bekijk dan eens ons 48-uurs assortiment

Waarom kantopsluiting?

Niet alleen creëert u mooie, afgewerkte perkjes in uw tuin, kantopsluitingen zijn ook functioneel. Ze houden namelijk uw bestrating, grind, split, aarde of zand op hun plek. Door gebruikt te maken van kantopsluitingen voorkomt uw verzakkingen. Het zijn stille krachtpatsers waar u niet zonder kunt. 

Opsluitbanden

Opsluitbanden worden ook wel betonbanden genoemd. Deze zorgen ervoor dat uw terras- of looppad bestrating op zijn plek blijft en niet verschuift. Hierdoor behoudt u een stabiele bestrating. Opsluitbanden zijn niet alleen geschikt voor grind, split, zand en aarde. U kunt ze dus verwerken in uw terras of looppad, maar ook voor decoratieve perkjes. De dikte van de opsluitbanden wordt bepaald door de belasting die ze moeten verdragen. Decoratieve perkjes houden weinig belasting waar u betonbanden van 5 cm dikte voor kunnen gebruiken. Voor middelmatige belasting zoals looppaden volstaat de dikte 6 cm. Als laatste adviseren wij opsluitbanden van 8 cm dikte bij zware belasting zoals opritten. 

Palissaden

Palissaden zijn muurelementen die door hun unieke vorm net dat beetje extra aan uw tuin geven. Ze zijn te gebruiken als opsluitband, om uw bestrating, zand, aarde, grind of split bij elkaar te houden, maar u kunt er ook mooie borders of een laag hekje van maken. Net als bij opsluitbanden is de dikte die u nodig heeft afhankelijk van de functie: weinig tot geen belasting 5 cm, matige belasting (looppad) 6 cm en zware belasting (oprit) 8 cm. 

Cortenstaal

Cortenstaal is een uniek product met het uiterlijk van verroest staal. Deze platen hebben echter een speciale behandeling gehad waardoor ze binnen 6 weken deze mooie roestkleur hebben. De kwaliteit blijft daarentegen jarenlang goed. Met deze kantopsluitingen creëert u de mooiste perken, bloembakken of borderranden. Omdat het materiaal zeer buigzaam is kunt u in een handomdraai unieke vormen geven aan uw tuinproject. 

Opsluitbanden esthetische afwerken? Een Cortenstaal U-profiel, ofwel overzet profielen vormt een esthetische afwerking voor diverse maten opsluitbanden. Deze luxe u-profielen van Cortenstaal zijn zeer geschikt voor plaatsing en omlijsiting van een nieuwe opsluitbanden als voor het renoveren van oudere betonbanden.