Logo Gadero
service

Houten schuttingpalen

Onder vierkante palen van Europees Geïmpregneerd naaldhout verstaan wij vuren en grenen houten schuttingpalen. Deze palen worden onder hoge keteldruk Geïmpregneerd en krijgen zo een levensduur van 10-15 jaar. Ook onder naaldhout palen vallen lariks douglas palen. Deze Lariks Douglas palen gaan echter slechts 7-10 jaar mee en zijn minder geschikt voor plaatsing in de grond dan onze geïmpregneerde tuinpalen.

Hoeveel Geïmpregneerde vuren of grenen vierkante palen u nodig heeft voor het bouwen van een schutting vindt u op deze pagina met schuttingen plaatsen tips. 

Paaldikte kiezen

Plaats bijvoorbeeld 68x68 mm palen van 275 cm voor een 180 cm schutting of 300 cm bij een 2 meter hoge schutting voor 1/3 deel in de grond. Voor schuttingen waar veel wind staat adviseren we 88x88 mm dikte palen. Sowieso is de levensduur van 88x88 mm langer dan bij de dunnere 68x68 mm tuinpalen.

Gunstige prijs/kwaliteit verhouding

Onze geïmpregneerde palen zijn extra behandeld voor een nog langere levensduur. Vindt u prijs belangrijk, dan is geïmpregneerd / gewolmaniseerd hout een goede keuze qua prijskwaliteitverhouding. Wilt u uw palen niet in de grond plaatsen maar op een stalen paalhouder, bestel dan bij Gadero houten paalhouders van 7x7 cm of 9x9 cm mee.

Pergola maken van geïmpregneerde palen

Geïmpregneerd hout is heel goed in de grond te plaatsen en dus geschikt voor een pergola. Voor een kleine tuin met een kleine pergola raden we de 88x88 mm palen aan. Voor grotere pergola constructies zijn onze 12x12 cm geïmpregneerde palen ideaal. Deze zijn in 3,4 en 5 meter leverbaar.

Het alternatief Lariks Douglas hout is niet geschikt voor in de grond

Wij adviseren als u onbehandelde Lariks Douglas tuinpalen wilt kopen het gedeelte wat u de grond in plaats en net boven de grond uitkomt te behandelen met teer en/of paalbescherming van postsaver. Bovenal gaat een Azobe of Bankirai hardhout (circa 20 jaar) of keteldruk geïmpregneerde tuinpaal (levensduur 10-15 jaar) altijd langer mee dan onbehandeld Lariks Douglas hout.

Geïmpregneerde palen inspiratie