Logo Gadero
service

Dakshingles

Zoekt u dakshingles voor uw nieuwe buitenverblijf? Wij hebben bitumen dakshingles in 5 kleuren en diverse patronen te koop. Shingles als dabedekking voor uw tuinhuis of overkapping met schuin dak hebben enkele voordelen. Dakshingles zijn namelijk goedkoop, eenvoudig te bevestigingen en flexibel, u komt altijd goed uit. Kies uit shingles recht, hexagonaal of beverstaart variant in de kleuren zwart, rood, groen, bruin en blauw.

Wij verkopen A-kwaliteit bitumen dakshingles voor aantrekkelijke prijzen. Combineer uw order met los hout (Geïmpregneerd of Lariks Douglas tuinhout) of bestel een kant en klare houten terrasoverkapping of blokhut.  Liever geen dakshingles op uw schuine dak? Bekijk dan ook onze dakpanplaten van staal of Aquapan. 

Dakshingles kunt u alleen bij schuine daken gebruiken. Gebruik voor platte daken EPDM folie, Easyroofing aluminium (populair) of dakleer. 

Dakshingles

Dakshingles worden gebruikt om schuine daken van blokhutten, tuinprielen en overkappingen te bekleden. Shingles zijn doorgaans in de kleuren zwart, bruin, groen en rood te verkrijgen. Dakshingles zijn er in verschillende vormen beschikbaar, recht (standaard), beverstaart en hexagonaal (niet bij alle dealers beschikbaar).

Dakshingles zijn populair omdat deze eenvoudig zijn aan te brengen en aantrekkelijk zijn qua prijs. De hellingshoek van het dak moet minimaal 15 graden zijn, anders raden wij shingles af. Teken uw dak af met horizontale lijnen ter grootte van de shingles. Maak de dakshingles vast met asfaltspijkers (6 per shingle) op de rugstrook, zo komen de spijkers nooit in beeld. Leg de shingles halfsteens, dus steeds de volgende rij laten verspringen. Bovenaan beginnen bij het dak. Bovenlangs op het laatst met nokshingles het toppunt van het afdak afmaken. Van gewone shingles kunt u ook rechthoekige nokshingles knippen. Aan de onderzijde shingles indien nodig afknippen en dakprofielen toevoegen. 

Dakshingles wordt doorgaans met lijm aangevraagd of een ondergrond van houten platen of veer- en groef dakplanken. Heef u vragen over dakshingles of wilt u een tuinhuis van Tuindeco, Karibu of Bearcounty bestellen met shingles dakbedekking, neem dan contact met ons op of koop via de pagina dakshingles kopen.

Dakbedekking Dakshingles

Dakbedekking DakshinglesDakshingles grijs groen rood

Dakshingles inspiratie