Logo Gadero
service

Boom verlichting

Boom Verlichting kopen? Bij Gadero vindt u boom verlichting in de vorm van LED grondspots en tuinspots voor het verlichten en accentueren van bomen in uw tuin. Kies voor een modern vormgegeven LED grondspot die perfect te plaatsen is in de grond als uplight voor onder een boom. Naast diverse grondspots vind je hier ook buitenspots en prikspots, welke makkelijk geplaatst kunnen worden in de grond doormiddel van een grondpin of riser. Dergelijk LED buitenspots kunnen eenvoudig gericht worden voor het eenvoudig aanlichten van prachtige bomen in uw tuin. Naast duurzame LED grondspots en buitenspots voor het verlichten van kleine en grote bomen op basis van 24 Volt vind je hier ook boom verlichting lampen op 12 Volt.

Hoe een boom verlichten?

Een boom verlichten kan met diverse type tuinverlichting. De meeste gebruikte type lamp voor boom verlichting is een spot. Tuinspots zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Elke tuinpot is toepasbaar voor specifieke doeleinden qua verlichten of accenturen van objecten in een tuin. Wilt u weten hoe u via grondspot bomen kunt verlichten? Bekijk GaderoTV aflevering #224 Tuinverlichting aanleggen. In deze Gadero TV aflevering worden grondspots onder bomen geplaatst.

Hieronder belichten wij twee type spots die het meeste worden gebruikt als boom verlichting.

Welke Tuinspot?

Een grondspot en buitenspot zijn de meeste gebruikte type tuinspots voor het aanlichten en accenturen van een boom in een tuin. Beide type tuinspots hebben specifieke voordelen voor het verlichten van een boom op basis van factoren zoals richtbaarheid en lichtbereik. De grote van de boom die u wilt verlichten speelt ook een belangrijke rol in de keuze voor type tuinspot. Let altijd goed op het lichtbereik en straalhoek van een spot voor het verlichten van een boom. Een spot met een lichtbereik van 3 - 4 meter is geschikt voor kleinere bomen zoals fruitbomen. Wilt u echt een grote prachtig eik verlichten, kies dan voor een tuinpot met een lichtbereik van ca. 9 - 12 meter.

Grondspot

Een grondspot is een uplight die vanuit de grond iets aan kunnen verlichten. In de praktijk worden grondspots vaak geplaatst in de grond langs een oprit, gevel of onder een boom. Een grondspot beschikt altijd over een extra stevige en geanodiseerde behuizing. Hierdoor zijn grondspots volledig bestand tegen vuil, stof en water. Perfect dus voor plaatsing in de grond voor het van onderen verlichten van een boom. De meeste LED grondspots schijnen licht rechtstreeks omhoog, waardoor de stam en de onderkant van de boom prachtig wordt geaccentueerd. Wilt u iets meer kunnen sturen qua richtbaarheid, kies dan voor een grondspot met richtbare lichtbron. Een grondspot met richtbare lichtbron kunt u naar wens nog iets richten, wat per type boom en ligging van de boom erg functioneel kan zijn.

Buitenspot

Anders dan grondspots zijn buitenspots ofwel tuinspots speciaal bedoeld om bepaalde elementen in uw tuin te accentueren. Een tuinspot is dus niet hetzelfde als een grondspot of bodemspot. Een grondspot is enkel een uplight en verlicht namelijk alleen van onder naar boven in een rechte, verticale straal. Een buitenspot is vaak voorzien van een grondpin, is kantelbaar en kunt u op een willekeurige plek in de grond steken / prikken. Vooral wanneer bomen van onderen moeilijk benaderbaar is of tussen borders staan kan een buitenspot de betere keuze zijn voor als type spot voor boom verlichting. Een buitenspot met grondpin, een zogenaamde prikspot, plaatst u eenvoudig bijvoorbeeld in gras nabij een boom. Hierdoor is een buitenspot ook wat eenvoudiger te plaatsen dan een grondspot die echt in de grond geplaatst dient te worden. Omdat een buitenspot kantelbaar is bent u ook qua richtbaarheid iets flexibeler voor het specifiek verlichten van een onderdeel van een boom.

Waar op letten om boom te verlichten?

 • Lichtbereik

  - Naast een type spot spelen andere specificaties een belangrijke rol in de keuze voor de juiste tuinlamp voor het verlichten van een gewenste boom of bomen in uw tuin. Zoals eerder al gemeld speelt lichtbereik een belangrijke rol. Des te groter de boom is die u wilt accenturen, des te groter dient het lichtbereik van de tuinspot te zijn.

 • Systeem

  - Ook het type systeem van de te plaatsen spot speelt een belangrijke rol. Spots op laagspanning van 12 of 24 volt hebben een laag vermogen (Wattage) en zijn veel energiezuiner dan spots op basis van 230 volt. De meeste spots voor boom verlichting zijn enkel verkrijgbaar voor spanning op 12 en 24 volt. Wilt u boom verlichting in een lichtciruit op opstand slim willen besturen, of wenst u ook de lichtsterkte en kleur zelf willen bepalen. Kies dan voor smart buitenverlichting spots.

 • Straalhoek

  - Ook de staalhoek speelt een rol in een op maat keuze voor het aanlichten van een boom. Kiest u voor een kantelbare buitenspot, dan zal de straalhoek ook groter zijn en bent u flexibeler qua plaatsing van de lamp. Wilt u een kleine fruitboom verlichten, dan volstaat vaak een kleinere spot met een beperktere straalhoek.

 • Soort Licht

  - Ook soort licht kan een factor zijn om voor een bepaald type spot te kiezen. Kies voor een spot met gebundeld licht met een sterke concentratie van licht gericht op een kleine oppervlakte. Vooral handig voor kleinere bomen. Kies voor gewaaierd licht met een grotere straalhoek voor grotere bomen.

Alle LED boom verlichting en tuinverlichting worden geleverd onder Thuiswinkel Waarborg garanties. Bestel uw LED tuinlampen bij Gadero voor 12.00 uur en wij bezorgen binnen 48 uur overal in Nederland en België.