Logo Gadero
service

Schaduwdoek

Bent u op zoek naar een schaduwdoek zodat u lekker in de zonnedoek kunt genieten? Onze schaduwdoeken kunt u gebruiken om een stukje schaduw en verkoeling te creëren in de tuin, of op uw terras. Bij Gadero heeft u de keuze uit een ruim assortiment schaduwdoeken in verschillende soorten, kleuren en maten. Denk hierbij aan grote en kleine schaduwdoeken, maar ook aan vierkante of driehoek schaduwdoeken. Een schaduwdoek kopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Iedere soort kunt u terugvinden op deze pagina zodat u het beste schaduwdoek uitkiest voor uw situatie.

Wat zijn de voordelen van een schaduwdoek?

Gemiddeld houdt een schaduwdoek zo'n 90% tot 95% van de UV-stralen tegen. Een geweldige oplossing voor mensen die zonlicht slecht kunnen verdragen. Daarnaast zijn onze schaduwdoeken goed bestand tegen harde wind en weersinvloeden. En daarom uitermate geschikt als vervanging voor uw parasol of zonnescherm. Ook kan een schaduwdoek decoratief een mooie toevoeging zijn aan uw tuin. Zo kunt u kiezen uit verschillende kleuren die aansluiten bij het aanzicht van uw tuin of terras, van zwart of grijs tot gebroken wit of beige.

Wilt u geen permanente schaduw in uw tuin of terras? Bekijk dan onze uitschuifbare harmonica schaduwdoeken.

Welke soorten schaduwdoeken bieden wij aan?

Schaduwdoeken zijn bij Gadero in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar of schadowdoek action:

 • Driehoek schaduwdoek: Dit doek is geschikt voor uw tuin of terras en erg gemakkelijk te bevestigen. Wel heeft u natuurlijk minder oppervlak dan bij een vierkant schaduwdoek en daarmee minder schaduw.

 • Vierkant schaduwdoek: Dit doek is uitermate geschikt om boven uw terras te hangen. Omdat er geen hoeken wegvallen zoals bij het driehoek schaduwdoek geeft dit doek u natuurlijk het meeste schaduw. Deze soort wordt vaak gebruikt als zonwering voor de tuin of caravan.

 • Harmonica schaduwdoek: Met dit doek bepaalt u zelf hoeveel schaduw u wilt. Met het handige katrolsysteem schuift u gemakkelijk het schaduwdoek in of uit.

 • Rechthoekig schaduwdoek: Dit rechthoekig doek is erg handig voor als u schaduw over een lang stuk wilt, denk hierbij aan een carport of als zonwering aan uw huis.

 • Waterdicht schaduwdoek: Wilt u droog zitten in uw tuin? Bekijk dan onze waterdichte schaduwdoeken. Net als onze standaard schaduwdoeken zijn deze ook in verschillende vormen beschikbaar.

 • Complete schaduwdoek sets: Een schaduwdoek set bestaat uit een houten pergola mét een schaduwdoek.

Bent u nog niet zeker over welke soort schaduwdoek u wilt? Bekijk ons blog waarbij we u helpen met het kiezen van een schaduwdoek.

Schaduwdoek kopen?

Heeft u de keuze kunnen maken? Klik dan gemakkelijk verder naar de soort van keuze:

 1. Driehoek schaduwdoeken

 2. Vierkante schaduwdoeken

 3. Harmonica schaduwdoeken

 4. Rechthoekige schaduwdoeken

 5. Waterdichte schaduwdoeken

 6. Schaduwdoek sets

Veelgestelde vragen en advies

Moet ik een waterdicht doek kiezen of niet?

Wij adviseren in de meeste gevallen om niet voor geheel waterdichte doeken te kiezen. Deze vereisen namelijk een behoorlijke hellingshoek zodat het water niet opgevangen wordt door het doek (hierdoor kan een enorm gewicht ontstaan hetgeen weer een zeer sterke constructie vereist). De waterbestendige doeken van Nesling en Tuindeco zijn spatbestendig, eenvoudig te monteren.

Hoe monteer ik een schaduwdoek?

Bekijk aflevering 17 van GaderoTV waar wij u stap voor stap uitleggen hoe u een schaduwdoek monteert. Ook kunt u bij ons terecht voor bevestigingsmaterialen zoals karabijnhaken en muurogen om het monteren een stuk makkelijker te maken. Bekijk hier onze schaduwdoek bevestigingsmaterialen.

Meest gestelde vragen over schaduwdoeken

Schaduwdoek inspiratie