Logo Gadero
service

Rhombus (open gevel)

Rhombus profielen zijn ruitvormige latten voor zowel een open gevelbekleding. Rhombus gevelbekleding is erg populair en geeft uw gevel een luxe uitstraling. Populaire houtsoorten in rhombus zijn Western red cedar, thermisch gemodificeerd Ayous en Siberisch lariks hout. Ook in Padouk en Bankirai hardhout leveren wij rhombus planken in 68 mm breedte. Wij leveren rhombus profielen, rachels en bevestigingsmateriaal uit eigen voorraad binnen enkele werkdagen in heel West Europa. Ook 48 uurs levering van gevelhout is mogelijk. 

Rhombus gevelbekleding kunt u zowel horizontaal (meest gebruikelijk) als verticaal toepassen. Kies uit rhombus profielen van 68, 90, 120 en 140 mm breed. De dikte is doorgaans 18 mm. Rhombusprofiel 68 en 90 mm behoren tot de hardlopers. Zowel verticaal (fassade) als horizontaal te monteren. Rhombus profielen ziet u steeds vaker op gevels en ook kunt u hier schuttingen van maken. U dient er bij schuttingbouw wel rekening mee te houden dat het aanzicht niet 2-zijdig gelijk is. Als u op zoek bent naar iets bijzonder kunt u ook eens naar triple blokprofielen kijken.

Rhombus monteren

Montage van rombus gevelplanken past u toe hart op hart max. 60 cm uit elkaar, en bij breedtes van 42 tot 90 mm met 1 nagel in het midden van de plank. Alles vanaf breedte 120 mm (tot 190 mm) verwerkt u met twee schroefnagels naast elkaar. Meer weten over de montage van rhombus profielen? Henk Jan legt precies uit hoe u dit doet in de onderstaande aflevering van GaderoTV.

Zwarte folie en zwarte achterlatten 

Een must is bij montage op woningen onze zwarte UV-bestendig bouwfolie achter uw rhombus planken en ventilatielatten te plaatsen. Met Rhombus profielen heeft u immers een open ventilatie. Dat is ook meteen de kracht van rhombus hout: het ventileert goed. Ook de ventilatielatten dient u eerst zwart te verven zodat deze mooi uit het zicht vallen. 

Fouten voorkomen bij het monteren van uw gevel? Lees dan onze blog over de meeste gemaakte fouten bij het monteren van gevelhout om te zien wat u beter niet kunt doen. 

Houtsoorten Rhombus

Bij rhombus is Red Cedar hout het neusje van de zalm. Western red cedar rhombusdelen zijn duurzaam en licht van gewicht. Een goed duurzaam alternatief is Siberisch lariks hout. Voor de laagste prijs gaat u voor thermisch gemodificeerd grenen hout. Deze thermowood heeft een duurzaamheidsklasse 2 en is zonder chemische middelen gestoomd voor een langere levensduur. De werking is minimaal. Steeds meer mensen ontdekken thermisch gemodificeerde gevelbekleding. Ook bekend onder de naam Lunawood.

Rhombus inspiratie