Rhombus gevelbekleding kunt u zowel horizontaal (meest gebruikelijk) als verticaal toepassen. Kies uit rhombus profielen van 68, 90, 120 en 140 mm breed. De dikte is doorgaans 18 mm. Rhombusprofiel 68 en 90 mm behoren tot de hardlopers. Zowel verticaal (fassade) als horizontaal te monteren. Rhombus profielen ziet u steeds vaker op gevels en ook kunt u hier schuttingen van maken. U dient er bij schuttingbouw wel rekening mee te houden dat het aanzicht niet 2-zijdig gelijk is. Als u op zoek bent naar iets bijzonder kunt u ook eens naar triple blokprofielen kijken

Montage van rombus gevelplanken past u toe hart op hart max. 60 cm uit elkaar, en bij breedtes van 42 tot 90 mm met 1 nagel in het midden van de plank. Alles vanaf breedte 120 mm (tot 190 mm) verwerkt u met twee schroefnagels naast elkaar. 

Bij rhombus is red cedar hout het neusje van de zalm. Western red cedar is duurzaam en licht van gewicht. Een goed duurzaam alternatief is siberisch lariks hout. Voor de laagste prijs gaat u voor thermisch gemodificeerd grenen hout. Deze thermowood heeft een duurzaamheidsklasse 2 en is zonder chemische middelen gestoomd voor een langere levensduur. De werking is minimaal. Steeds meer mensen ontdekken thermisch gemodificeerde gevelbekleding. Ook bekend onder de naam Lunawood. 

Bent u er nog niet over uit welke gevelbekleding u nodig heeft? Bekijk dan onze blog over de verschillende vormen van gevelbekleding. Hier zetten we alle gevelbekleding in een overzichtelijk rijtje, zodat u de beste keuze kunt maken. 

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode

Laatst bekeken door u