Logo Gadero
inspiratieservice

Barcode gevelbekleding (verschillende breedtes)

Wilt u een houten gevelbekleding in verschillende plank breedtes bouwen? Wij noemen dit barcode of streepjescode profiel. Wij hebben o.a. in thermisch gemodificeerd Ayous en Fraké gevelhout direct uit voorraad leverbaar in diverse breedte maten. Zo kunt u een houten gevel bekleden in planken van verschillende breedtes. Het meest gangbaar zijn plankbreedtes van 68, 90, 120 en 140 mm breed.

Barcode gevelbekleding

Op deze pagina vindt u rechte latten voor een streepjescode profiel gevelbekleding, u kunt echter ook van schuine rhombus latten een barcode gevel maken. Zorg bij een open gevelbekleding van uw woning of luxe schuur altijd voor zwart uv-werend doek en zwarte panlatten. Met zwart UV-werende tape tevens uw achterwand helemaal waterdicht maken. Een tussenruimte van 7 tot 10 mm is de standaard bij een open gevelsysteem van hout.

In onze speciale blog leest u hoe u de planken kunt verdelen als u gaat werken met meerdere soorten in de breedte. Wij bezorgen streepjescode profiel gevelhout in verschillende breedtes overal in Nederland en België. Indien gewenst ook binnen 48 uur. 

Gevelbekleding (in barcode profiel) monteren

Het monteren van gevelhout komt erg precies! Verdiep u goed in de isolatie, folies en ventilatie! Ook verstandig is van te voren alle planken helemaal uit te tekenen zodat u zo goed mogelijk uitkomt bij ramen, deuren en voorkomt dat u planken moet halveren of lelijk uitkomt. Lees ook onze blog over meest gemaakte fouten bij gevelhout aanbrengen.

Raadpleeg ook onze klustips voor meer tips en advies.

Gevel hout inspiratie