Logo Gadero
service

Rondhout

Onder rondhout verstaan wij allerlei ronde palen. Zoals de strakke gefreesde palen of onze geschilde palen met een grillige palen. Wij bieden een ruim assortiment rondhoutpalen en weidepalen. De langste lengte is maarliefst 600 cm. Kies uit diverse doorsnee dikte maten zoals 6, 8, 10, 12 cm. De maten 6-8 cm worden veel gebruikt als weidepaal, de dikkere maten voor schommels en zware constructies van rondhout.

Tuinpalen, gefreesde palen en geschilde palen

U kunt ronde tuinpalen kopen in diverse houtsoorten, zoals Grenen, Kastanje- en Robinia hout. Onze machinaal gefreesde palen zijn rechter dan de natuurlijk geschilde palen. Bestel uw onbehandeld of geïmpregneerde rondhoutpaal voor een palenwand of het zelf maken van omheiningen met weidepalen. Bestel naast uw rondhout palen, ijzeren spandraad inclusief krammen bij uw online houthandel Gadero.nl.

Maak een keuze uit diverse geïmpregneerde tuinpalen. Kies uit geschilde, gefreesde of schommelpalen. Met ronde tuinpalen, ook wel rondhout genoemd, maakt u bijvoorbeeld een mooie klimop wand in uw tuin. De boompalen zijn voor het opvangen van wind e.d. bij een pas geplante boom. Alle soorten palen kunt u toepassen als weidepalen, de meeste klanten kiezen dan voor 6-8 cm dikte.

Gefreesde palen zijn recht

De grenenhouten gefreesde palen zijn ideaal voor het plaatsen van een wand van palen. Deze zijn immers mooi recht. Bijvoorbeeld in een ronde vorm om uw terras, om zo extra beschutting te krijgen. Ook geschikt als boompaal en voor schommels of ronde pergola bouwen. Combineer desgewenst met halfronde regels, deze zijn aan 1 zijde rond en aan 1 zijde vlak. Voor plaatsing in de grond raden wij de keteldruk geïmpregneerde rondhoutpalen aan. Ook geldt, hoe dikker de paal, hoe langer de levensduur. Recht gefreesde rondhout palen van 10 en 12 cm zijn populair voor schommels en leilinde begeleiding maken.

Geschild palen met een grillige vorm

Geschilde palen daarentegen worden gebruikt voor het ruigere werk, deze hebben immers een grillige vorm. Bijvoorbeeld om een raster om uw tuin te plaatsen. Ook worden geschilde palen wel gebruikt voor het aanleggen van een keerwand of beschoeiing. In dat geval adviseren wij om altijd gronddoek aan te brengen. Geschilde palen zijn grilliger van vorm dan machinaal gefreesde palen. 

Robinia en Kastanje rondhout

Wilt u een zeer duurzame paal met een grillige vorm? Bekijk dan ons assortiment Robinia houten ronde palen. Ook kastanjepalen hebben een iets grillige vorm en zijn zeer duurzaam. Dergelijke kastanjehouten palen en rolhekken staan heel landelijk in uw tuin als erfafscheiding. Let op, Robinia is duurder dan Kastanjehout. Check nu onze prijzen voor diverse lengtes ronde gefreesde palen en boompalen. 

Tuinpaal advies

Vragen over rondhout materiaal, benodigde aantallen weidepalen voor een hek of scherm en andere tuinpaal vragen? Neem dan contact met ons op. Liever geen ronde palen? Bekijk ook onze vierkante tuinpalen