Logo Gadero
service

Hottub

Bent u op zoek naar een houten hottub voor in de tuin? Bij ons kunt u diverse hottubs kopen van onbehandeld Vuren hout en Thermowood. Vindt houtgestookte hottubs met interne of externe kachels en met uitgebreide functies waaronder LED verlichting of met Bubbel systeem. Geniet van een echt wellness moment in eigen tuin en geniet ‘s avonds van de mooie sterrenhemel in een houtgestookte hottub.

Wij bezorgen uw houten hottub / spa bovendien in heel Nederland en België onder gunstige Thuiswinkel Waarborg servicegaranties. Heeft u een bed & breakfast of een vakantiepark? Dan zijn deze hot tubs tevens een aanwinst en kunnen uw gasten heerlijk genieten van een spa moment. Zet de spa tubs naast een leuke pipowagen of luxe chalet.

Wat is een hottub?

Een hottub is een Engelse woord wat vrij vertaald kan worden in het Nederlands als warm of heet bad. Kortom, een hottub is een warm bad wat hoofdzakelijk buiten wordt geplaatst en verwarmd wordt middels een houtgestookte kachel naar een aangename temperatuur van ca. 35 graden. Een houtgestookte hottub heeft veelal een ronde of achtkantige vorm en is veelal vervaardigd uit Vuren hout of Thermische gemodificeerd hout. De meeste hedendaagse en moderne hottubs beschikken over een Polyester of Glasvezel kunststof binnenbak die rondom bekleed en afgewerkt is met hout. 

Van oorsprong komt een hottub uit koudere gebieden rondom Scandinavie, waar traditioneel ook veel gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld buitensauna's

Wat kost een hottub?

De aanschaf van een hottub varrieert sterk in prijs. Zo zijn er budget kunststof hottubs verkrijgbaar van ca. € 1.600 en luxe houten hottubs van boven de € 10.000. De prijs van een hottub is afhankelijk van veel factoren. Naast het formaat en het gebruik van materialen spelen ook accessoires en fuctionaltiteiten een grote rol in de prijs van een hot tub. Zo zijn goedkopere houten spa's vaak geschikt voor 2-3 personen en voorzien van basis functies zonder al te veel luxe. In de basis verwarmd een goedkopere hottub enkel het water voor een ontspannen warm buitenbad middels een standaard interne of externe kachel. Luxe houtgestookte hottubs beschikken veelal over een glasvezel kunststof binnenbak, zijn geschikt voor 4-8 personen en beschikken over een hoogwaardige geintregreede RVS kachel. Duurdere hottubs bieden daarnaast ook veel extra functies zoals een bubbel systeem met jet streams, USB aansluiting, geintegreerde radio en LED verlichting.

Houtgestookste Hottub

De vurenhouten en thermisch gemodificeerde hottubs hebben een interne of externe kachel die op hout gestookt is. Verwarm uw hottub met elk soort hout, behalve hardhout. Ons advies is om een gewone meting brandhout te gebruiken. Afhankelijk van de buiten temperatuur duurt het opwarmen van een houtgestookte hottub 2 tot 4 uur.

Externe kachel Tuindeco

Meest gestelde vragen over hottubs

Hottub waar op letten?

Hottub kopen en u vraagt zich af waar u op moet letten? Hieronder vindt u antwoorden, aandachtspunten en tips t.a.v. de meest gestelde vragen waar u op moet letten bij de aanschaf en gebruik van een hottub.

1. Waar plaats ik een hottub?

Plaats uw hottub altijd op een stevige betonnen ondergrond of hardhouten vlonder. Houdt rekening met het zware gewicht van een gevulde hottub. De meeste houten hottubs hebben een inhoud van ca. 2500 Liter en hebben daarmee als snel een gewicht van ca. 3000 kg wanneer deze gevuld is met water. Een stevige fundering is hierbij dus een must. Bij veel houten hottubs worden geïmpregneerde balken voor onder de kuip meegeleverd. 

2. Kan ik een spa of hottub ingraven in de tuin?

Een veelgestelde vraag. Het is mogelijk om een hottub met externe kachel in te graven, echter raden wij dit sterk af. Er zijn een aantal grote nadelen t.a.v. van het ingraven van een houten hottub. Een hottub heeft onderhoud nodig, wanneer een hot tub is ingegraven is dit bijna niet mogelijk. Daarnaast speel vocht een belangrijke rol. Omdat de meeste hottubs van hout zijn gemaakt, zorgt (constante) vocht van grond voor een grotere kans op technische problemen en gaat dit ten koste van de duurzaamheid van het hout. Daarnaast zijn veel hottubs simpel te legen middels stop in bodem. Bij een ingegraven hottub, vervalt deze handige optie en heeft u bijvoorbeeld een dompelpomp nodig om het water te verversen. 

Een goed alternatief voor het ingraven van een hottub, waarbij je wel van de voordelen geniet, is deze in te bouwen rondom een verhoogde houten terras met bijvoorbeeld een luik zodat u goed bij de hottub kunt voor onderhoud en om het water weg te laten lopen.

3. Hoe hottub onderhouden? 

Een houten hottub van bijvoorbeeld onbehandeld Vuren hout heeft in de basis meer onderhoud nodig dan een hottub van Thermowood, wat reeds thermische gemodifieerd is en een langere duurzaamheid heeft. Voor hottubs van onbehandeld hout adviseren wij om deze te behandelen met een speciale impregneerolie t.b.v hottubs. Zo beschermt u het hout en zorgt u voor een langere levensduur. Een hottub met kachel heeft technisch onderhoud nodig. Wij adviseren zeker om een huttub eens in de twee jaar, afhankelijk van de nieuwstaat, te laten onderhouden. 

Daarnaast is het belangrijk dat u een houten hottub niet droog laat staan, kortom zonder voldoende water. Hierdoor kan de tub zijn waterdichtheid verliezen. De uitzetting van het water zorgt ervoor dat de tub waterdicht is. 

4. Hottub hoe vaak water verversen?

In een hottub wil je ongestoord kunnen genieten van een heerlijk warm en vooral schoon bad. Hoe vaak u het water dient te verversen is ook sterk afhankelijk van hoe vaak u gebuik maakt van uw hottub. Des te vaker u gebruikt maakt van een hottub, des te vaker het aan te raden is om het water te verversen en de binnenbak van de hottub moet schoonmaken. Het water in een hottub raakt snel vervuild door stof of zand, maar ook door huiddeeltjes en verzorgingsproducten. Het advies is ook altijd te douchen voordat u gebuik maakt van uw hottub.

De meeste hottubs beschikken, in tegenstelling tot een whirlpool of bubbelbad, niet over een ingebouwd filtratiesysteem. Dit zorgt er ook voor dat het water in een hottub vaker dient te verversen dan bij een spa met filtratiesysteem. Wij adiviseren ook altijd gebruik te maken van extra systemen en onderhoudsproducten om het water zo lang mogelijk vers te houden. Denk hierbij aan een los filtersysteem, chloortabletten of -granulaat.

Gebruikt u een hottub vaker dan 2 keer per week, dan is het advies om zeker eens per 2-3 maanden het water te verversen en de bak schoon te maken. U kunt tevens zelf eenvoudig de zuurtegraad (PH-waarde) van het water in uw hottub meten. Een correcte PH-waarde van water in een hottub ligt tussen de 7.2 en 7.8. Heeft het water in uw hottub geen goed PH-waarde, dan is het advies om het water te verversen.

Wij adviseren om hottubs altijd at te dekken met een beschermhoes of cover, vooral in de wintermaanden is dit een must. Een geïsoleerde cover zorgt, naast een snellere opwarmtijd, ook voor een optimale bescherming van het water in het bad tegen stof en vuil. 

Naast onze houtgestookte hottubs kunt ook diverse hottub accessoires kopen om uw spa moment nog aangenamer te maken. Of wat dacht u van een houten zwembad

Sauna inspiratie