Tuinschermen hout

Tuinschermen hout

schermen schutting plaatsen tips Bij het kopen van tuinschermen adviseren we goed te letten op de lameldikte (plankdikte) en het aantal verticale lamellen. Met een lameldikte van minimaal 1 cm heeft u niet alleen een steviger tuinscherm, ook gaat een dergelijk scherm langer mee.

Kies uit duurzame hardhouten tuinschermen met een levensduur van 20-25 jaar. Of ga voor een lagere prijs en kies voor de vuren en grenen schermen die onder hoge keteldruk geïmpregneerd zijn en zo'n 10-15 jaar meegaan. Een andere trend zijn de onbehandelde lariks douglas naaldhout kant en klare 180 x 180 cm schuttingdelen.

Lariks douglas is een naaldhoutsoort die onbehandeld redelijk duurzaam (levensduur 7-15 jaar) is. Wel ruim boven de grond monteren! Tevens hebben wij composiet kunststof tuinschermen te koop. Daarnaast kunt u uw schutting afwisselen met een open trellis voor klimplanten. Bestel bijbehorende palen en deuren meteen mee en ontdek ons gemak van thuisbezorgen.

vroegkoop korting vlonder, schutting en lariks douglas

Waar op letten bij tuinschermen kopen?

Naast de lameldikte (plankdikte) van minimaal 1 cm adviseren we te letten op de schroefwijze. Zo zijn tuinschermen die RVS zijn geschroefd duurzamer dan gespijkerde schermen. Ook de lamelbreedte bepaalt de kwaliteit van de schermen. Zo zijn brede lamellen van een 15 lamels (8 planken aan de ene zijde en 7 aan de andere zijde) 180 x 180 cm tuinscherm steviger dan een 23 lamels (11 planken aan de ene zijde en 12 planken aan de andere zijde) scherm. Pas op met goedkope tuinschermen van bouwmarkten met zeer dunne lamellen, vaak ook nog eens geniet in plaats van gschroefd. Verder raden we aan bij het vergelijken van tuinschermen goed te kijken hoe aanbieders het aantallen verticale lamellen presenteren. Soms moet je er 2 of 3 stuks aftrekken en worden de horizontale tussenlatten ook als lamellen geteld.

Bezorging schermen in heel Nederland en België

Bij Gadero hebben we verder uitsluitend tuinschermen van gerenommeerde merken als Elephant composiet, Fesca en Gadero voor aantrekkelijke prijzen te koop. Ontdek daarbij ons gemak van bezorging in heel Nederland en België. Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring in het bezorgen van tuinschermen. Dit doen wij op speciale 180 x 180 cm schermpallets. Daarnaast dekken we de bovenkant van uw order af zodat uw schermen zonder transportschade bij u aankomen. Een poortdeur, tuinpalen en bevestigingsmaterialen kunt u eenvoudig meebestellen. Online een schutting kopen via Gadero biedt gemak en scheelt een hoop zelf sjouwen.

Aantal verticale planken van uw tuinschermen bepalen de dichtheid

Zowel in hardhout, lariks als Geïmpregneerd hout heeft u bij onze tuinschermen keuze uit het aantal verticale planken, ook wel lamellen genoemd.

Pas op met aanbieders die bij 19 planks schermen ook de horizontale tussenlatten meetellen! Bij ons heeft een 21 planks scherm, altijd 19 verticale planken en 2 horizontale tussenliggers. Dit duiden wij aan als 21 (19+2).

Tuinschermen plaatsen

Voor montagetips voor een schutting bouwen van tuinschermen, bekijk ons handige stappenplan doe het zelf schuttingen plaatsen met schermen. Onthoud alvast dat het plaatsen van de palen zeer nauwkeurig dient te gebeuren. 

Tuinscherm hout of kunststof

Naast een tuinscherm van hout (let op binnen hout zijn veel verschillen van zachthout tot hardhout) kunt u ook kiezen voor kunststof composiet schermen. Kunststof composiet is zeer kleurvast, onderhoudsarm, maar doorgaans ook kwetsbaarder dan hout. Ontdek naast Lariks Douglas houten schermen ook onze Red Class wood tuinschermen, deze hebben wel de voordelen en kleur van Lariks Douglas en niet de nadelen zoals harsvorming. 

2 meter schutting

De 2 meter hoge schutting is enorm in opkomst, zo heeft u nog meer privacy in uw tuin. Wij hebben daarom dit jaar enkele luxe 200 x 200 cm hoge privacyschermen toegevoegd aan ons tuinhout assortiment. Ontdek onze chique schermen van hardhout of Geïmpregneerd hout. Ook kunt u bepaalde schermen plaatsen op een betonnen onderplaat met betonpalen, zie betonpalen schutting. Zo krijgt u ook een schutting van 2 meter hoogte. Tevens kunt u met onze losse tuinplanken ook een horizontale of verticale plankenschutting maken in elke hoogte die u maar wenst.

Tuinschermen zwart

Heel populair zijn zwarte tuinschermen. Let bij het kopen van zwarte tuinschermen op verschillen tussen zwart gedompeld (ook wel zwart geïmpregneerd genoemd) en zwart gespoten. Bij zwart gespoten krijgt u echt een dekkende laag verf waardoor uw schermen langer zwart blijven. Bij zwart gedompeld houten schuttingdelen moet u elk jaar uw schutting weer bijwerken. In beide gevallen raden we aan na plaatsing de schermen nog 1 keer zwart te beitsen. Bij zwart gespoten hoeft u dan jarenlang niets meer te doen.

Naaldhout geïmpregneerde tuinschermen

Onze vuren en grenen houten schuttingschermen zijn duurzaam omdat deze onder hoge keteldruk Celfix Geïmpregneerd en Komo gecertificeerd zijn, daarom behoren ze tot onze populairste artikelen. De milieuvriendelijke Celfix impregnering methode geeft het Midden-Europees hout een zeer lange levensduur (indicatie 10 tot 15 jaar). Zowel toogschermen als rechte 180 x 180 cm schermen verkrijgbaar in ons tuinhout assortiment. Naast de standaard groen Geïmpregneerde schermen bieden wij tevens enkele luxe Elephant bruin Geïmpregneerde tuinschermen te koop aan.

Lariks tuinschermen onbehandeld

Erg populair zijn de tuinschermen van lariks douglas hout. Deze schermen zijn gemaakt van onbehandeld Lariks Douglas en gaan circa 7-15 jaar. Monteer dergelijke schermen minimaal 7 cm boven het maaiveld om de levensduur te verlengen en het hout de mogelijkheid te bieden door te waaien. Behandel deze Lariks Douglas schermen bij voorkeur tweemaal met onze Maxrelease beits kleurloos om het vergrijzen te vertragen en de levensduur te verlengen. Het is van belang dat dit alleen bij droog weer en droge schermen wordt aangebracht. Wilt u ook werken met Lariks Douglas palen? Zorg dan voor behandeling met teer voor het gedeelte dat de grond in gaat + 10 cm boven het maaiveld of kies tuinpalen in hardhout of geïmpregneerd hout voor een langere levensduur.

Red Class Wood tuinschermen (tip)

Naast Lariks Douglas tuinschermen kunt u ook het vergelijkbare Red Class wood kiezen. Hierbij heeft u wel de kleur van Lariks Douglas hout, maar niet de nadelen zoals harsvorming (wat soms kan optreden) en heeft Red Class wood een behandeling gehad voor een langere levensduur. Kies uit 17,19 of 21 planks schermen. Red Class schermen combineren ook mooi met Azobe of Bankirai hardhout of zwart gespoten palen. 

Hardhouten tuinschermen

Onze hardhouten tuinschermen zijn gemaakt van tropisch Bankirai hout (duurzaamheidsklasse 1) of kies voor goedkope hardhout schermen van andere hardhoutsoorten zoals Keruing (duurzaamheidsklasse 3). Bovendien zijn deze onderhoudsvrije schuttingpanelen niet kapot te krijgen en is de levensduur 20-25 jaar. U kunt kiezen uit rechtschermen en toogschermen. Een toogscherm is een scherm met een licht gebogen bovenkant, dit geeft vaak een iets vriendelijkere uitstraling aan de schutting. 

Voor alle hardhouten tuinpanelen geldt altijd voorboren met 35 mm boor en monteren met 4 x 30 mm RVS schroeven en verbindingshoekjes in RVS, verzinkt of aluminium. Alle bevestigingsmaterialen kunt u hier bijbestellen. Bij een hardhouten tuinscherm adviseren we een Azobe hardhouten paal van 7x7 cm dikte te plaatsen of een luxe Bankirai hardhouten tuinpaal.

Composiet schermen

Naast houten tuinschermen hebben wij ook een groeiend assortiment in kunststof composiet. Deze composiet schermen zijn verkrijgbaar in trendy kleuren grijs en antraciet. Monteer deze altijd met bijbehorende bevestigingsmateriaal. Kies uit merken als Felixwood, Resysta en Elephant. 

Houten Tuinschermen plaatsen

De schermen kunnen eenvoudig tussen twee palen 7 x 7 cm bevestigd worden. Gebruik hiervoor onze verzinkt stalen hoekjes, RVS hoekjes of luxe aluminium verbindingshoek 40 x 40 mm. U heeft 6 hoekjes en 36 Torx schroeven 4 x 25 mm per tuinscherm nodig. Daarmee is het plaatsen een eenvoudige klus geworden. Alle benodigde materialen kunnen bij ons snel en goedkoop online besteld worden. Voor de aanleg van uw schutting raadpleeg ook ons stappenplan tuinschermen plaatsen inclusief handige doe-het-zelf video.

Natuurlijke Schutting Matten

Ook tuinmatten, beter bekend als natuurlijke schermen zijn erg populair. U vindt hier ook topkwaliteit wilgentenen schuttingen en rietmat schuttingen voor de beste prijs bij u thuis geleverd. Het voordeel van rietmatschutting en wilgenmat schutting is dat deze enige wind doorlaten. Daardoor heeft u een minder zware palen constructie nodig. Plaats dergelijke tuinmatten bij voorkeur op een stalen trellis. 

Wij adviseren om iedere 100 cm een schuttingpaal te plaatsen. Vervolgens kunt u de dwarsbalken van 4,5 bij 7 cm gebruiken als horizontale drager. Daarna kunt u met krammen eenvoudig de mat aan de dwarsbalk bevestigen. Zo heeft u jarenlang plezier van uw rietmat- of wilgenmatschutting. Bijkomend voordeel is dat beide producten 100 % milieuvriendelijk zijn. De levensduur is ongeveer 5 tot 10 jaar. Wij bezorgen tuinhout in heel Nederland en België tegen het laagste tarief.

Varieer met houten gaaspanelen of stalen trellis met klimplanten

Zowel betonstaalmatten als kant en klare gaaspanelen met houten omlijsting zijn erg populair bij onze online houthandel. Deze open stalen trelis schermen kunt u prima laten begroeien met klimop planten voor een natuurlijke tuinafscheiding. U kunt kiezen uit de maten 90 en 180 cm breed. Open schermen geven uw tuin een ruimtelijk effect. Uw tuin lijkt hierdoor groter. Plaats gaaspanelen bijvoorbeeld aan de zijkant van uw achtertuin indien u achterburen heeft. Zo kijkt u niet steeds bij uw achterburen naar binnen en zij niet bij u. Met een deels groene schutting van trellis en klimplanten draagt u bovendien bij aan de biodiversiteit.

Wij adviseren altijd zo veel mogelijk dezelfde dikte en/of type schermen toe te passen. Dit geeft zowel constructief als visueel het beste resultaat. Wij kunnen ons voorstellen dat u bij het kopen van uw tuinscherm schutting specifieke vragen heeft. Denk hierbij aan tips voor plaatsing en het benodigde aantal materialen. 

Bekijk hieronder hoe u uw schutting kunt behandelen met tuinbeits. 

Benieuwd naar onze tuinschermen? Bekijk dan Gadero TV Live. Henk Jan en Tom gaan hier voor jou verschillende tuinschermen bij langs!

Kijk onder SALE naar actuele schutting aanbiedingen, van goedkope tuinschermen tot speciale acties met palen.  

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode