Logo Gadero
service

Tuinschermen

U bent op zoek naar een makkelijk te plaatsen tuinafscheiding? Wanneer u kiest voor installatie gemak bij het plaatsen van een schutting zijn onze tuinschermen de beste oplossing. Ons assortiment tuinschermen bevat schermen van verschillende houtsoorten, composiet tuinschermen en tuinschermen met een natuurlijke uitstraling.

Soorten tuinschermen

Als u een tuinscherm gaat kopen moet u eerst een keuze maken uit de verschillende materialen. Naast materiaal variëren onze diverse soorten tuinschermen in verwachte levensduur, grootte, kleur, uitstraling en prijs. Kies bij Gadero uit het beste hout voor uw schutting scherm:

Naast de houten tuinschermen bieden we ook nog composiet schermen, schuttingmatten, bamboe schermen, kokosmatten en trellis schermen aan.

Hardhouten tuinschermen

Onze hardhouten schutting tuinschermen zijn gemaakt van houtsoorten met een duurzaamheidsklasse van 1 tot 3. Denk hierbij aan tropisch Bankirai hout of Keuring hout. Het is niet noodzakelijk om uw hardhouten tuinscherm te behandelen, maar wanneer u de vergrijzing wilt vertragen kunt u het met olie behandelen.

Lariks Douglas tuinschermen en Red Class Wood tuinschermen

De tuinschermen van Lariks Douglas hout zijn erg populair. De schermen van de naaldhoutsoort gaan 7 tot 15 jaar mee en zijn daarmee redelijk duurzaam. Het hout moet regelmatig worden behandeld om de levensduur te verlengen. Naast Lariks Douglas tuinschermen kunt u ook het vergelijkbare Red Class Wood kiezen. Hierbij heeft u wel de kleur van Lariks Douglas hout, maar niet de nadelen zoals harsvorming. Deze houtsoort heeft een langere levensduur dan Lariks Douglas.

Geïmpregneerde tuinschermen

Onze Vuren en Grenen houten schuttingschermen zijn duurzaam omdat deze onder hoge keteldruk zijn geïmpregneerd. De naaldhouten tuinschermen hebben een zeer lange levensduur die ligt tussen de 10 en 15 jaar. Veel van onze schermen zijn verkrijgbaar in de afmetingen 180x180 cm.

Zwarte tuinschermen

Let bij de aanschaf van zwarte tuinschermen op de verschillen tussen zwart gedompeld en zwart gespoten. Een zwart gespoten tuinscherm is een houten schutting bestaande uit een dekkende laag verf waardoor de schermen langer de kleur behouden. De zwart gedompelde tuinschermen worden ook wel zwart geïmpregneerd genoemd. Deze schuttingen moeten jaarlijks worden bijgewerkt.

Louvre tuinschermen

Een louvre tuinscherm is een houten schutting bestaande uit schuine lamellen. Het geeft je tuin een shutter effect en een speelse uitstraling.  De lamellen schermen zijn beschikbaar in hardhout, maar ook in geïmpregneerd hout.

Composiet tuinschermen

Een composiet tuinscherm is een schutting gemaakt van kunststof. De composiet schutting is erg duurzaam en verkrijgbaar in de kleuren grijs en antraciet. Kies bij Gadero uit diverse maten en soorten schermen van composiet.

Diverse soorten schuttingen van groen materiaal

Gadero verkoopt ook natuurlijke schuttingmatten. Onder deze categorie vallen onze schuttingmatten, kokos tuinschermen en bamboe tuinschermen. Het voordeel aan deze type tuinschermen is dat ze ecologisch verantwoord zijn en je tuin een tropische uitstraling geven. Ze vangen minder wind dan een tuinscherm van hout. Als laatst mogen trellis schermen niet vergeten worden. Een trellis is perfect voor klimplanten en zorgt voor een natuurlijke tuinafscheiding met een ruimtelijk effect.

Waarop letten bij aanschaf van tuinschermen?

Wij adviseren u bij de aanschaf van een tuinscherm om goed te letten op de lameldikte. Dit wordt ook wel de plankdikte genoemd. Hoe dikker de planken zijn, hoe steviger het tuinscherm is. Hierdoor krijgt het tuinscherm een langere levensduur. Ook op de schroefwijze moet worden gelet. Tuinschermen die RVS zijn geschroefd zijn duurzamer dan gespijkerde schermen.

Zowel in hardhout, Lariks Douglas als geïmpregneerd hout heeft u bij onze tuinschermen keuze uit meerdere lamellen:

  • Tuinschermen 15 planks: deze schermen hebben een tussenruimte van circa 9,5 cm tussen de planken en hebben alleen vanaf een meter afstand een schuine doorkijk.

  • Tuinschermen 17 planks: deze schermen hebben een tussenruimte van circa 7,5 cm tussen de planken en hebben een minimale doorkijk.

  • Tuinschermen 19 planks: deze schermen hebben een tussenruimte van circa 4,5 cm tussen de planken en hebben nagenoeg geen doorkijk.

  • Tuinschermen 21 planks: deze schermen hebben een tussenruimte van circa 2,5 cm tussen de planken en hebben geen doorkijk.

Hoe moet je een schutting plaatsen?

Hoe een schutting scherm geplaatst moet worden is afhankelijk van het soort scherm en van de grootte van de schutting. Hieronder geven wij u tips bij het plaatsen van een schutting.

Tuinschermen plaatsen

Voordat u begint aan het plaatsen van uw tuinscherm is het verstandig om uw materialen te controleren. Alle benodigde materialen voor uw schutting zoals verbindingshoekjes en schroeven kunnen bij ons snel besteld worden. Wij adviseren om zo veel mogelijk dezelfde schermen toe te passen. Dit geeft zowel constructief als visueel het beste eindresultaat. Maak uw tuinschermen af met hardhouten of zwarte bamboe palen en creëer een mooie schutting.

Tuinschermen montageservice

Gaat u de uitdaging aan om zelf uw schutting scherm te plaatsen? Bekijk onze handige klustips bij het plaatsen van een tuinscherm. Ziet u het niet zitten om uw nieuwe tuinscherm zelf te plaatsen? Met onze montageservice zijn we u graag van dienst.

Wat kosten tuinschermen?

De prijs van een tuinscherm verschilt per houtsoort, grootte en materiaal. Hardhout is vaak wat duurder dan ander hout of materiaal. Dit zie je echter ook terug in de kwaliteit en de levensduur van het product. De prijzen verschillen per vierkante meter van 60 tot 200 euro. Bij Gadero bieden wij de beste houtsoorten en materialen voor een voordelige prijs aan.

Bezorging

Ontdek het gemak van online tuinschermen bestellen. Gadero bezorgt in heel Nederland en België. Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring in het bezorgen van tuinschermen.

Tuinscherm inspiratie

Meestgestelde vragen over tuinschermen