Tuinschermen hout

Tuinschermen hout

schermen schutting plaatsen tips Bij het kopen van tuinschermen adviseren we goed te letten op de lameldikte (plankdikte). Met een lameldikte van minimaal 1 cm heeft u niet alleen een steviger tuinscherm, ook gaat een dergelijk scherm langer mee. Kies uit duurzame hardhouten tuinschermen met een levensduur van 20-25 jaar. Zowel bankirai of andere hardhout soorten vindt u hier voor de beste prijs/kwaliteit. Of ga voor een lagere prijs en kies voor de vuren en grenen schermen die onder hoge keteldruk geïmpregneerd zijn en zo'n 10-15 jaar meegaan.

Een andere trend zijn de onbehandelde lariks douglas naaldhout kant en klare 180x180 cm schuttingdelen. Lariks douglas is een naaldhoutsoort die onbehandeld vrij duurzaam (levensduur 7-15 jaar) is. Tevens hebben wij composiet tuinschermen wij voorradig. Daarnaast kunt u uw schutting afwisselen met een open trellis voor klimplanten. Bestel bijbehorende palen en deuren meteen mee en ontdek ons gemak van thuisbezorgen.

Waar op letten bij tuinschermen kopen?

Naast de lameldikte (plankdikte) van minimaal 1 cm adviseren we te letten op de schroefwijze. Zo zijn tuinschermen die RVS zijn geschroefd duurzamer dan gespijkerde schermen. Ook de lamelbreedte bepaalt de kwaliteit van schermen. Zo zijn brede lamellen van een 15 lamels (8 planken aan de ene zijde en 7 aan de andere zijde) 180x180 cm tuinscherm steviger dan een 23 lamels (11 planken aan de ene zijde en 12 planken aan de andere zijde) scherm. Tevens bepaalt het aantal tussenliggers de sterkte. Zo maken bij naaldhout schermen 4 tussenliggers een scherm behoorlijk steviger dan 3 tussenliggers. Pas op met goedkope tuinschermen van bouwmarkten met zeer dunne lamellen.

Bij Gadero hebben we verder uitsluitend tuinschermen van gerenommeerde merken als Elephant, Fesca en Gadero voor aantrekkelijke prijzen te koop. Ontdek daarbij ons gemak van bezorging in heel Nederland en België.

Aantal verticale planken

Zowel in hardhout, lariks als Geïmpregneerd hout heeft u bij onze tuinschermen keuze uit het aantal verticale planken, ook wel lamellen genoemd.

Pas op met aanbieders die bij 19 planks schermen ook de horizontale tussenlatten meetellen! Bij ons heeft een 19 planks scherm, altijd 19 verticale planken en 2 horizontale tussenliggers.

Tuinschermen plaatsen

Voor montagetips voor een schutting bouwen van tuinschermen, bekijk ons handige stappenplan doe het zelf schuttingen plaatsen met schermen. Onthoud alvast dat het plaatsen van de palen zeer nauwkeurig dient te gebeuren. 

2 meter schutting

De 2 meter hoge schutting is enorm in opkomst, zo heeft u nog meer privacy in uw tuin. Wij hebben daarom dit jaar enkele luxe 200x200 cm hoge privacyschermen toegevoegd aan ons tuinhout assortiment. Ontdek onze chique schermen van hardhout of Geïmpregneerd hout. Ook kunt u bepaalde schermen plaatsen op een betonnen onderplaat met betonpalen, zie betonpalen schutting. Zo krijgt u ook een schutting van 2 meter hoogte.

Naaldhout tuinschermen

Onze vuren en grenen houten schuttingschermen zijn duurzaam omdat deze onder hoge keteldruk Celfix Geïmpregneerd en Komo gecertificeerd zijn, daarom behoren ze tot onze populairste artikelen. De milieuvriendelijke Celfix impregnering methode geeft het Midden-Europees hout een zeer lange levensduur (indicatie 10 tot 15 jaar). Zowel toogschermen als rechte 180 x 180 cm schermen verkrijgbaar in ons tuinhout assortiment. Naast de standaard groen Geïmpregneerde schermen bieden wij tevens enkele luxe Elephant bruin Geïmpregneerde tuinschermen te koop aan.

Lariks tuinschermen onbehandeld

Erg populair zijn de tuinschermen van lariks douglas hout. Deze schermen zijn gemaakt van onbehandeld lariks douglas en gaan circa 7-15 jaar. Monteer dergelijke schermen minimaal 7 cm boven het maaiveld om de levensduur te verlengen en het hout de mogelijkheid te bieden door te waaien. Behandel deze lariks douglas schermen bij voorkeur tweemaal met onze Maxrelease beits kleurloos om het vergrijzen te vertragen en de levensduur te verlengen. Het is van belang dat dit alleen bij droog weer en droge schermen wordt aangebracht. 

Hardhouten tuinschermen

Onze hardhouten tuinschermen zijn gemaakt van tropisch bankirai hout (duurzaamheidsklasse 1) of kies voor goedkope hardhout schermen van andere hardhoutsoorten zoals Keruing (duurzaamheidsklasse 3). Bovendien zijn deze onderhoudsvrije schuttingpanelen niet kapot te krijgen en is de levensduur 20-25 jaar. U kunt kiezen uit rechtschermen en toogschermen. Voor alle hardhouten tuinpanelen geldt altijd voorboren met 35 mm boor en monteren met 4x30 mm RVS schroeven en verbindingshoekjes in RVS, verzinkt of aluminium. Alle bevestigingsmaterialen kunt u hier bijbestellen.

Composiet schermen

Naast houten tuinschermen hebben wij ook een groeiend assortiment in kunststof composiet. Deze composiet schermen zijn verkrijgbaar in trendy kleuren grijs en antraciet. Monteer deze altijd met bijbehorende bevestigingsmateriaal. Kies uit merken als Bearcounty en Elephant.

Tuinschermen plaatsen

De schermen kunnen eenvoudig tussen twee palen 7 x 7 cm bevestigd worden. Gebruik hiervoor onze verzinkt stalen hoekjes, RVS hoekjes of luxe aluminium verbindingshoek 40 x 40 mm. U heeft 6 hoekjes en 36 Torx schroeven 4 x 25 mm per tuinscherm nodig. Daarmee is het plaatsen een eenvoudige klus geworden. Alle benodigde materialen kunnen bij ons snel en goedkoop online besteld worden. Voor de aanleg van uw schutting raadpleeg ook ons stappenplan.

Schutting Matten

Ook tuinmatten, beter bekend als natuurlijke schermen zijn erg populair. U vindt hier ook topkwaliteit wilgentenen schuttingen en rietmat schuttingen voor de beste prijs bij u thuis geleverd. Het voordeel van rietmatschutting en wilgenmat schutting is dat deze enige wind doorlaten. Daardoor heeft u een minder zware palen constructie nodig. Wij adviseren om iedere 100 cm een schuttingpaal te plaatsen. Vervolgens kunt u de dwarsbalken van 4,5 bij 7 cm gebruiken als horizontale drager. Daarna kunt u met krammen eenvoudig de mat aan de dwarsbalk bevestigen. Zo heeft u jarenlang plezier van uw rietmat- of wilgenmatschutting. Bijkomend voordeel is dat beide producten 100 % milieuvriendelijk zijn. De levensduur is ongeveer 5 tot 10 jaar. Wij bezorgen tuinhout in heel Nederland tegen het laagste tarief.

Gaaspanelen

Zowel betonstaalmatten als kant en klare gaaspanelen met houten omlijsting zijn erg populair bij onze online houthandel. Deze open schermen kunt u prima laten begroeien met klimop planten voor een natuurlijke tuinafscheiding. U kunt kiezen uit de maten 90 en 180 cm breed. Open schermen geven uw tuin een ruimtelijk effect. Uw tuin lijkt hierdoor groter. Plaats gaaspanelen bijvoorbeeld aan de zijkant van uw achtertuin indien u achterburen heeft. Zo kijkt u niet steeds bij uw achterburen naar binnen en zij niet bij u.

Wij adviseren altijd zo veel mogelijk dezelfde dikte en/of type schermen toe te passen. Dit geeft zowel constructief als visueel het beste resultaat. Wij kunnen ons voorstellen dat u bij het kopen van uw tuinscherm schutting specifieke vragen heeft. Denk hierbij aan tips voor plaatsing en het benodigde aantal materialen. 

Bekijk hieronder hoe u uw schutting kunt behandelen met tuinbeits. 

Benieuwd naar onze tuinschermen? Bekijk dan Gadero TV Live. Henk Jan en Tom gaan hier voor jou verschillende tuinschermen bij langs!

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode