Gadero Klantenservice
Gadero Klantenservice

Veilig bestellen, Thuiswinkel Waarborg!

Snelle antwoorden, 87% vindt hier antwoord

Bij meer dan 98% van onze producten geldt levering in gemiddeld 4 werkdagen volgens een vaste leverdag per postcode. Deze postcodes zijn in het hoogseizoen verdeeld over 2 besteldeadlines, maandagavond en donderdagochtend en in het laagseizoen hebben wij 1 besteldeadline (zondagavond), zie bestel-deadlines. Indien u de besteldeadline mist geldt automatisch de volgende besteldeadline.

Bij de overige 2% van de producten staat aangegeven wat de levertijd is, bijvoorbeeld 8-10 werkdagen voor onze kant en klare tuintafels. 

Wij nemen altijd een dag van tevoren tussen 16.00 en 20.00 uur contact met u op via e-mail en/of SMS om aan te geven in welk dagdeel (tijdsvak van 3 uur) wij uw bestelling bezorgen. Wij kunnen - om de bezorgkosten zo laag mogelijk te houden - geen persoonlijke verzoeken inwilligen met betrekking tot het dagdeel.

Haast? Hardlopers binnen 24 uur geleverd in heel Nederland en Belgie!

Naast ons gehele assortiment geleverd op vaste dag per postcode kunt u - UITSLUITEND onze hardlopers - ook met spoed binnen 24 uur bezorgd krijgen. Bestel voor 10 uur = levering morgen in heel Nederland en Belgie! Bekijk hier ons 24 uurs spoed assortiment. Let op ons 24 uurs assortiment bestaat uit uitsluitend een beperkt aantal hardlopers.

Sierbestrating

Voor sierbestrating orders gelden geen vaste leverdagen per postcodegebied, daar hanteren we levering binnen 1 tot en met 7 werkdagen. Voor big bags split en grind hanteren we bezorging in maximaal 4 werkdagen. 

Een dag voor uw leverdag aanbreekt (zie schema vaste leverdag per postcodes) krijgt u tussen 16.00 en 20.00 uur een email en/of sms over het levertijdstip van uw order. Wij geven een tijdsvak van 3 uur aan. Omdat wij de meest efficiente route rijden om uw bezorgkosten laag te houden kunnen wij geen persoonlijke verzoeken inwilligen omtrent de levertijd. In sommige gevallen kan de chauffeur het tijdsvak overschrijden, denk aan files. 

Wilt u uw bestelling liever afhalen dan laten bezorgen? Dat kan! Wij hebben in zowel Nederland, Duistland als België verschillende afhaalpunten, zodat u uw bestelling altijd in de buurt kunt afhalen.

Lees meer over onze locaties in Groningen, Breukelen, Veldhoven, Meppen (Duitsland) en Hofstade-Aalst (België).

 

Wij bezorgen uw order in zijn geheel, heeft u een product besteld met een langere levertijd, dan zal uw gehele order worden geleverd wanneer het desbetreffende artikel ook bij ons aanwezig is.

Bij een combinatie van steen en hout of steen van 2 verschillende fabrieken, dient u soms rekening te houden met twee verschillende transporteurs. Dit betekent dat het kan voorkomen dat er zowel voor het hout als voor het steen transportkosten worden gerekend. Er wordt dan altijd contact met u opgenomen.

Als u heeft gekozen en betaald voor een 24-uurs levering is het natuurlijk ons streven dit na te komen. Wanneer we dit niet kunnen waarmaken kunt u het extra betaalde bedrag voor de 24-uurs levering teruggestort krijgen op uw rekening of u mag de koop kosteloos ontbinden. Dit gebeurd altijd in overleg met ons.

U kunt tuinhuizen en overkappingen groen, bruin en soms grijs laten impregneren door ons. Dit standaard levertijd hiervoor is 3 a 4 weken bij zowel Karibu als Tuindeco blokhutten. Let op sommige speciale budget blokhutten zie model Blokhut Dora, Freddy, Charlotta, Barbara overkapping, Robert, Juha, Mila en Chappo zijn standaard groen geimpregneerd en dus DIRECT leverbaar. Tevens hebben wij blokhut Michelle direct leverbaar in een trendy kleur grijs geimpregneerd. 

In het hoofdseizoen (voorjaar en zomermaanden) kan het impregneren oplopen tot 6-7 weken levertijd. 

Steeds meer klanten kiezen voor deze optie. Dit is een 2 laagse grondverf laag. Zo heeft u alle kieren behandeld met grondverf. U kunt dus meteen beginnen met het monteren van uw blokhut. Na plaatsing schildert u uw blokhut nog 1 keer met beits in 1 of meerdere kleuren. Zo gaat uw blokhut jaren mee. 

De levertijd voor een spuitlaag (grondlaag) bedraagt 4 weken extra. U kunt daarna zelf uw tuinhuis aflakken in een door u gewenste kleur.

U krijgt dan een extra rij blokhutprofielen geleverd door ons. Uw blokhut wordt dus simpelweg 1 rij hoger. Dit bedraagt netto meestal ruim 12 cm. Voor lange mensen is het raadzaam een extra wandlaag toe te voegen zodat u een hoger dak van uw tuinhuis of blokhut krijgt.

Let op, hoogte deuren verandert door een extra wandlaag niet. De extra wandlaag bestaat uit extra profielen die los van uw blokhut worden meegeleverd. U dient deze altijd te plaatsen boven de rij met deuren en ramen. 

Bij sommige blokhutten ziet u bij de voorraad 0 stuks staan. Dit betekent dat er wel reeds blokhutten in bestelling staan. Deze hebben dan een levertijd van 2 tot 5 weken. Hoe eerder u bestelt, hoe eerder u in de wachtrij staat.

Prefab blokhutten zijn enorme pakketten hout met hierin alle wanden, dakhout, balken enzovoorts. Met accessoires als dakbedekking, funderingsbalken en beits wordt het pakket nog groter en minder stapelbaar te vervoeren. Dat maakt dat onze vrachtwagens met kooiaap behoorlijke kosten maken voor de levering ergens in Nederland of Vlaanderen. Wij rekenen deze bezorgkosten nagenoeg 1 op 1 door.

tuinhuis bezorging

Blokhutten en tuinhuizen worden rechtstreeks vanaf onze importeurs geleverd. Het impregneren of spuiten van een blokhut zorgt voor een langere levertijd, dit staat vermeld in de beschrijving van het product. Daarnaast wordt het vervoer vanaf onze importeur geregeld. Hierdoor wordt de blokhut niet volgens de vaste bezorgdag per postcode geleverd, maar er wordt een afspraak met u gemaakt voor de levering. Daarom kan het soms langer duren voordat u uw blokhut geleverd krijgt. Karibu tuinhuizen worden buiten het hoofdseizoen doorgaans binnen 3 weken geleverd. Meer over de levering van blokhutten en tuinhuizen leest u op de pagina bezorgen.

Impregneermiddel is eenvoudig te verwijderen met HG ovenreiniger. 

Voor blokhutten en tuinhuizen van Tuindeco en Karibu geldt dat deze als basis set worden aangeboden. Bij elke blokhut vindt u informatie over wat standaard wordt meegeleverd. Voor elke blokhut of tuinhuis kan dit verschillen. Wij raden u aan om deze informatie goed te lezen zodat u exact weet wat er standaard wordt meegeleverd met de door u gewenste blokhut. 

Voor de meeste Tuindeco tuinhuizen geldt dat u deze ook kunt laten impregneren of behandelen met een grondlaag. Hiervoor geldt dat de levertijd in het hoofdseizoen (voorjaar en zomermaanden) kan oplopen tot 6-7 weken.

Extra opties

Via de extra opties kunt u desgewenst een blokhut uitbreiden met tal van opties waaronder diverse soorten van duurzame dakbedekking, dakgootsets, funderingsbalken, een extra wandlaag, een houten vloer, daktrimsets en een staterset. 

Wat is een staterset?

Voor de meeste Tuindeco tuinhuizen geldt dat u een starterset kunt meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen. Deze starterset bevat o.a. een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken en dakleer. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen.

In aflevering 37 van Gadero TV geven wij tips over het plaatsen van een Blokhut. Wij adviseren u deze video te bekijken voor handige tips en informatie voor o.a. het maken van uw tuinhuis fundering, blokhutprofielen stapelen en meer tips voor het vakkundig opbouwen van een blokhut.

Algemene tips voor de opbouw van een blokhut

1- Zorg altijd voor een goede fundering en ondergrond die geheel waterpas is. De fundering kan bestaan uit bijvoorbeeld trottoirbanden of -tegels, bielzen, pikketpalen in combinatie met hardhout liggers of een gemetselde / gestorte fundering.

2 - Tuinhuisjes worden altijd standaard geleverd met een uitgebreide installatiehandleiding. Hier worden meer details beschreven met behulp van grafische weergaves. Tevens komen er allerlei tips en tricks aanbod, om de opbouw te vereenvoudigen. Lees eerst de montagehandleiding goed door voor u begint met de opbouw van uw blokhut.

3 - Voor u begint met de opbouw van uw blokhut is het belangrijk om alle onderdelen eerst te soorten. Raadplaag de montagehandleiding en de onderdelenlijst zodat u weet welke onderdelen u benodigd bent. Tip: leg alle elementen behorende bij één wand aan die zijde neer. Sorteren van de houtenelementen per zijde bespaart u een heleboel loopwerk en vereenvoudigt de montage.

4 - Een onbehandelde blokhut? Behandel dan voordat u begint met de opbouw de blokhutprofielen, ook in de mes en groef. Laat deze 1 nacht drogen. Pas in de zomer op. Laat uw blokhutprofielen niet in de felle zon liggen. Zet deze ook niet schuin tegen de muur, zo kunnen deze kromtrekken. Zorg bijvoorbeeld voor houten schragen, daar kunt u de planken prima op laten drogen.

5 - Plaats voor een goede fundering eerst de funderingbalken of geimpregneerde onderliggers. Tip: zet als stap 1 de eerste laag van uw blokhutprofielen in elkaar, zorg dat alles haaks en waterpas ligt en schuif dan uw funderingsbalken er onder. Dit gaat veel sneller dan de funderingsbalken helemaal uitmeten. Voor een stevige opbouw adviseren wij om de eerst laag met blokhutprofielen middels schroeven vast te zetten op de funderingsbalken.

6 - Controleer na het plaatsen van de funderingbalken en de eerste 2 lagen van de blokhutprofielen of alles nog waterpas staat. Herhaal regelmatig deze controle om problemen te voorkomen.

7 - Monteer nu volgens het stappenplan de blokhutprofielen op de eerste laag. Controleer goed of u de juiste profielen op de juiste plaats stapeld. Tip: Gebruik voor het monteren van de blokhutprofielen een rubberen hamer en sla niet op de zogenaamde oren van de profielen, deze kunnen dan makkelijk afbreken. Stapel door tot. ca 7 / 8 lagen.

8 - Plaats nadat u de eerste 7 / 8 lagen met blokhutprofielen heeft geplaatst nu het kozijn van de deur. Het framewerk / kozijn van de deur kunt u het beste eerst in zijn geheel monteren op de grond, alvorens u deze plaatst tussen de reeds opgestapelde profielen van uw blokhut. Controleer na het plaatsen van het kozijn of alle waterpas staat. Heeft u een blokhut met ramen? Plaats dan volgens de handleiding eerst de losse lagen alvorens u het kozijn van het raam plaatst.

9 - Plaats nu de overige lagen van de blokhuprofielen van uw blokhut totdat u alle wanden heeft staan. Controleer wederom na het plaatsen van de laatste laag of alles nog waterpas staat. 

10 - Een overkapping? Wanneer u een blokhut heeft besteld dan plaats u nu de lagen van de wanden van de overkapping.

11 - Plaats nu volgend het stappenplan de ringbalken / dakbalken. Fixeer de dakbalken aan de bovenste laag van de blokhutprofielen door deze hierop vast te schroeven.

12 -  Plaats nu het dakbeschot volgens het stappenplan van de handleiding over de dakbalken. Fixeer de dakbeschotplanken op de dakbalken middels schroeven. 

13 - Plaats nu de boeidelen rondom het dak van uw blokhut voor een mooie afwerking van het dakbeschot. Tip! Monteer de boeidelen in het vlees van het dakbeschot en niet te dicht in de mes en groef van twee planken van het dak. Controleer goed waar u de boeidelen vastschroeft.

14 - Plaats nu de door u gewenst dakbedekking op het dakbeschot van uw blokhut. Voor platte / licht hellende daken adviseren wij EPDM ofwel Easyroofing te plaatsen. Voor puntdaken adviseren wij om dakshingles te plaatsen. Tip! Desgewenst kunt u ook eerst een dakdoorvoer plaatsen voor het afwateren van hemelwater. 

15 - Voor de randafwering van uw dak en dakbedekking bij platte daken adviseren wij op daktrimmen te plaatsen. 

16 - Plaats nu de deur(en) en eventuele ramen in het reeds geplaatste framewerk van uw blokhut. Raadpleeg altijd de montagehandleiding zodat de deur waterpas en goed in het framewerk van uw blokhut zit. Dit geldt ook voor het correct plaatsen van het slot.

17 - Als u een blokhut met een houten vloer heeft besteld kunt u deze als laatste plaatsen.

Om de levensduur van uw tuinhuis te verlengen is het aan te raden om uw tuinhuis te behandelen. Een onbehandelde tuinhuis zorgt voor veel problemen, kortom het behandelen van een tuinhuis is echt nodig! 

In aflevering #107 van Gadero TV geven wij tips over het behandelen van een blokhut. Hoofdzakelijk gezien kunt u een blokhut op twee manieren behandelen: groen, bruin of grijs impregneren of verven in een kleur. Het nadeel van een blokhut impregneren is dat het alleen beschermd tegen insecten en schimmels en na een half jaar/jaar dient u uw blokhut alsnog te behandelen. Verven is dus een goede optie.

 

Voor Karibu tuinhuizen geldt dat u deze niet geimpregneerd kunt bestellen. Dit in tegenstelling tot tuinhuizen van Tuindeco. Mocht u een geimpregneerde tuinhuis / blokhut willen bestellen dan adviseren wij om een reeds geimpregneerde tuinhuis (direct leverbaar) of een tuinhuis van Tuindeco te bestellen en te kiezen voor de extra optie impregneren (meerprijs). Voor de extra optie laten impregneren geldt dat u kunt u kiezen uit groen, bruin of zilvergrijs.

Let op! Het proces van impregneren duurt ongeveer 5-6 weken en zorgt voor een langere levertijd. 

In aflevering #128 van GaderoTV laten wij zien hoe u EPDM dakbedekking aanbrengt. EPDM is een rubber folie wat in de meeste gevallen in één stuk geleverd wordt en wat 1mm dik is. (Bij extreem grote daken wordt het EPDM folie in twee stukken geleverd en dient u rekening te houden met overlap.) Bij juiste montage is de kans op lekkage minimaal. EPDM folie wordt gebruikt als dakbedekking voor een plat dak.

Niet elke tuinhuis of blokhut wordt standaard geleverd met een vorm van dakbedekking. Voordat u een blokhut of tuinhuis aanschaft is het raadzaam om goed te kijken of er standaard dakbedekking wordt meegeleverd en welke type dakbedekking dan wordt meegeleverd. Voor Tuindeco tuinhuizen geldt dat in de meeste gevallen standaard bitumen dakleer wordt meegeleverd. 

Tip: Ons advies is om altijd als extra optie (meerprijs) een duurzame vorm van dakbedekking mee te bestellen. Kies bij voorkeur voor EPDM, Easy Roofing of Dakshingles. 

Let op! Karibu tuinhuizen wordt standaaard geleverd zonder dakbedekking. U dient altijd een naar wens als extra optie een vorm van duurzame dakbedekking mee te bestellen. Kies daarbij bijvoorbeeld uit zelfklevende dakfolie (plat dak) of dakshingles (puntdak).

 

Easyroofing is een vorm van zelfklevende dakbedekking en daardoor veel makkelijker te monteren dan bijvoorbeeld dakleer of EPDM. Easyroofing is ook heel veilig om te plaatsen, zo heeft u geen brander of spuitlijm nodig. Het zelfklevende materiaal hecht zich aan bijna alle ondergronden zoals hout, metaal, bitumen, beton en kunststof. Het materiaal werkt alleen niet op PVC en op siliconen ondergronden. Easyroofing is afgewerkt met aluminium. Dit geeft het materiaal een mooie zilvergrijze kleur en biedt bescherming tegen UV-stralen en andere weersinvloeden.

Bekijk de Productspot aflevering Dakbedekking leggen: Easyroofing Aluminium Zelfklevend van Gadero TV voor tips en trics over het plaatsen van Easyroofing.

Tuinhuizen van Tuindeco en Karibu bestaan uit kant-en-klare houtbouw pakketten. Onder kant-en-klare tuinhuisjes verstaan wij alles van prefab blokhut met overkapping tot goedkope tuinberging. Deze blokhutten zijn met de grootste zorg en deskundigheid vervaardigd en wordt voor u op maat samengesteld en verpakt door diverse gerenommeerde fabrikanten waaronder Tuindeco en het Duitse Karibu. Deze bouwpakketten bestaan uit vaste afmetingen en een handig reeds gezaagd prefab houtpakket met bouwtekening. 

Omdat deze prefab tuinhuizen deskundig zijn vervaardig en vakkundig zijn berekend ontvangt u ook garantie vanuit de fabrikant. Binnen de garantieperiode en voorwaarden worden defecte onderdelen kosteloos vervangen.

Technisch gezien kunt u zelf enkele simpele aanpassingen doen waaronder het inkorten van profielen.  

Let op! Wanneer u zelf aanpassingen doet aan een blokhut en niet volgens montagehandleiding de montage uitvoerd, dan vervalt de garantie. Ons advies is dan ook om geen aanpassingen uit te voeren aan tuinhuizen. Dit is altijd op eigen risico. 

Tip! Op maat overkapping of tuinhuis bouwen? Bekijk de pagina's Lariks Douglas hout voor los timmerhout voor het zelf bouwen van een blokhut met plat dak, tuinhuis met schuin dak of tuinberging op maat. Voor dichte wanden maken hebben wij ook los blokhutprofielen en Zweeds rabat planken te koop in lariks douglas, grenen of zwart gespoten.

Een stormankerset beschermt uw blokhut of tuinhuisje tegen harde wind en storm. De stormankerset zorgt ervoor dat de planken / blokhutprofielen van uw blokhut of tuinhuisje steviger aan elkaar vast zitten. De stormankers worden geleverd in sets van 4. Plaats aan de stormankers in beide hoeken van de voorste en achterste wand van uw tuinhuisje of blokhut voor optimale versteviging. 

Bekijk ook Gadero TV Aflevering #37 - "Houten blokhut maken" waarin kort wordt uitgelegd hoe u een stormankerset monteert in een tuinhuis. (op ca. 25 min van de aflevering)

De met verf behandelde tuinhuizen van Karibu zijn enkel volledig behandeld aan de buitenzijden. De binnenwanden moeten geschilderd worden om de kans op vormverandering en kieren van de houten profielen van uw blokhut te voorkomen. Let erop dat groef en veer van de profielen voor de montage behandeld moeten worden. Zodra uw blokhut van Karibu staat, kunt u eenvoudig de grote oppervlakken aan de binnenkant afwerken met een dekkende verf. Als gevolg van het fabricageproces zijn de kopse kanten van de lijsten deels niet afgewerkt. Deze moeten na de montage worden behandeld. De kleur voor de witte delen is RAL 1015 Ivoorwit.

Een tuinhuis heeft een solide basis nodig, omdat een goede fundering cruciaal is voor de stabiliteit en duurzaamheid van uw tuinhuis. Zonder fundering staat het hout direct in contact met de grond, waardoor er een grote kans is op houtrot. Voor een tuinhuis van hout is het daarom van belang om het op een ​​fundering te plaatsen. Welke fundering u ook kiest, de ondergrond dient in ieder geval volledig waterpas te liggen en vlak te zijn. Daarnaast adviseren wij ook altijd om een blokhut minimaal 5 centimeter boven het maaiveld te plaatsen op funderingsbalken om problemen met optrekkend vocht en opspattend water te voorkomen.

De verschillende funderingstypes:

Fundering op betonbanden: Wanneer u enkel de blokhutwanden wilt ondersteunen, dan kunt u ervoor kiezen op uw tuinhuis rondom op betonbanden te plaatsen. Kies hiervoor bij voorkeur uit minimaal 6 / 8 cm brede betonbanden / opsluitbanden die u vervolgens ⅔ in de grond plaatst. Plaats op de betonbanden vervolgens funderingsbalken voor de verdere opbouw van uw tuinhuis. Deze funderingstype is met name geschikt voor kleine tuinhuisjes met een laag gewicht.

Fundering op tegels: Een fundering op betontegels is een bijzonder eenvoudige manier om een ​​solide fundering voor een tuinhuis te maken. Het is met name geschikt voor kleine tot middelgrote tuinhuisjes met een laag / gemiddeld gewicht. Het advies is om minimaal een aangetrild en afgevlakt zandbad aan te brengen van minimaal 20 centimeter. Op het zandbed kunnen vervolgens tegels gelegd worden, bij voorkeur minimaal 50 x 50 cm betontegels. Plaats op de tegels vervolgens funderingsbalken voor de verdere opbouw van uw tuinhuis.

Fundering op houten palen (hardhout): Een fundering met een (hard)houten raamwerk is relatief eenvoudig te plaatsen en geschikt voor tuinhuizen waar het gewicht niet extreem groot wordt. Het is met name geschikt voor middelgrote tuinhuisjes. Daarnaast adviseren wij een hardhouten fundering bij het plaatsen van een blokhut op oneffen terreinen of bij een instabiele ondergrond om verzakkingen te voorkomen. Gebruik voor een houten fundering bijvoorbeeld piketpalen hardhout met een minimale kopdikte van 6 x 6 cm en 4 x 20 cm constructieliggers van hardhout.

Fundering op een betonvloer (gestort): Een meer arbeidsintensief en duurder alternatief voor de bovengenoemde type funderingen voor een tuinhuis is de betonfundering / betonvloer. Hierbij wordt betonmortel op een vooraf berekende oppervlak gestort, waarop later het tuinhuis opgebouwd kan worden. Een betonnen vloer is met name geschikt voor middelgrote tot grote tuinhuisjes. Voor een betonvloer van een grote houten schuur waar ook auto's op geparkeerd staan adviseren we minimaal 15 cm aan te houden. Plaats op de betonvloer vervolgens funderingsbalken voor de verdere opbouw van uw tuinhuis.

Bij Gadero vindt u diverse vormen van dakbedekking waaronder bitumen dakshingles van het merk IKO, de expert in dakshingles. Deze dakshingles zijn niet alleen hoogwaardig maar bovendien licht in gewicht en eenvoudig in gebruik. De hoogwaarde dakshingles zijn tevens rotvrij, deels zelfklevend en CE-genormeerd. Alle type dakshingles bieden wij bij Gadero los aan en als extra optie (meerprijs) bij de aanschaf van o.a. een blokhut, carport of prieel.

U vindt bij Gadero diverse kleuren en stijlen dakshingles waaronder Recht Zwart, Beverstaart Rood en Hexagonaal Groen. De dakshingles kunnen geplaatst worden op hellende daken, van zacht hellend (15°) tot steil (85°).

Hoeveel dakshingles heb ik nodig?

Een verpakking dakshingles is goed voor ca. 3 m² afgewerkt dakoppervlak. U dient dus het totaal te leggen dakoppervlakte correct te bereken. Houd altijd rekening met 15% extra aan m² dakshingles t.a.v. snijafval voor o.a. het maken van de aanvangsstrip en de afwerking van de nok.

Voorberreiding

Een correcte montage en bevestiging van de dakshingles is van belang zodat een dak bestand is tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Zorg altijd voor een degelijke houten dakconstructie die tevens goed geventileerd is. Een houten dakconstructie kan bestaan uit bijvoorbeeld dakbeschot van vellingdelen of uit plaatmateriaal waaronder OSB of underlayment van minimaal 18 mm dik. Het vlakke dakbeschot dient tevens droog en vuilvrij te zijn voor een optimaal resultaat. Dakshingles kunnen rechtstreeks op hout verlegd worden. Voor extra bescherming kunt u ook een onderlaag gebruiken van bijvoorbeeld dakleer.

Voor het correct bevestigen van dakshingles dient u gebruik te maken van zwarte bitumen kit (koud lijm) en nagels. Nagel met een hamer een shingle altijd op de juiste manier vast. Sla de nagel recht door de shingle in het houten dak. De platte koppen van de nagels moeten vlak aansluiten op een dakshingle en mogen niet de shingle binnendringen. Spijker steeds 2,5 cm boven de insnijding en 2,5 cm bij alle randen van shingles vandaan om inscheuren en schade te voorkomen. Voor het verkleven van punten van dakshingles met zwarte kit dient u spaarzaam te zijn en de stroken mogen niet groter zijn dan 25 mm.

Tips plaatsen van Dakshingles

 

Let op! De instructies voor het leggen van de dakshingles vindt u altijd bij de dakshingles. Hieronder vindt u algemene tips en aandachtspunten voor het leggen van rechte dakshingles in half tabs patroon. Deze tips gelden tevens voor het monteren van de meeste andere type dakshingles. Wanneer u dakshingles wilt leggen in een ander patroon dan adviseren wij altijd de instructies op het pak van de dakshingles te volgen. Bekijk ook de afbeeldingen onderaan deze pagina.

Buig altijd eerst een pak dakshingles voor het openen om deze beter van elkaar af te kunnen krijgen. De anti-kleef strip op de achterzijde van een dakshingles hoeft u niet te verwijderen. Deze zorgt er enkel voor dat dakshingles in de gesloten verpakking niet aan elkaar plakken. De kleefstroken op de voorzijde zorgen ervoor dat dakshingles onder invloed van de warmte van de zon aan elkaar kleven. Lichte kleurvariaties zijn bij dakshingles altijd mogelijk. Om deze kleurafwijkingen te vermijden adviseren wij om dakshingles uit verschillende pakken te mengen.

1. Aanvangsstrips / beginstrips maken

Start met het maken van de “aanvangsstrips” door alle tabs van een dakshingle in de lengte correct af te snijden ter hoogte van de tab insnijdingen. Deze zogenaamde aanvangsstrips leg je als basis / onderlaag aan de onderkant op de rand van het dak.

2. Plaatsen van aanvangsstrips

Start onderin eerst met een half tabs aanvangsstrip. Snijd van een gemaakte aanvangsstrip een halve tab in de breedte af. Vernagel deze half tabs ingekorte aanvangsstrip links aan de rand van het dak met 4 nagels. Plaats vervolgens van links naar rechts de rest van de complete aanvangsstrips. Plaats alle aanvangsstrips door deze 6 - 10 mm over de dakrand heen te laten steken.

3. Vernageling en verkleving van dakshingles

Voor het bevestigen van dakshingels met een hellingsgraad van 15° - 60° onder normale omstandigheden geldt dat een shingle enkel vernageld hoeft te worden met 4 nagels volgens de instructies.

Let op! Bij steile dakhellingen (60° - 85°), bij grote windbelasting of bij koude weersomstandigheden adviseren wij om 6 nagels te per dakshingle te gebruiken. Spijker 2 nagels bij de 2 tab insneden van de shingle voor extra stevigheid. De 2 nagels dienen geplaatst te worden met minimale tussenafstand van 50 mm. Daarnaast dient u elke tab van de dakshingle te verlijmen met bitumenkit op de hoeken van de tab.

Let op! Verlijm altijd met zwarte bitumenkit de tabs van een dakshingle die aan dakranden worden bevestigd, ongeacht de hellingsgraad of weersomstandigheden. Dit geldt bij de eerste rij dus voor alle tabs van de dakshingles en voor de tab van elke dakshingle die aan de zijkant langs een dakrand wordt geplaatst. Hiermee beschermt u de dakshingles die aan de dakranden worden gelegd tegen weersomstandigheden als wind en regen.

4. Eerste rij dakshingles plaatsen

Begin links met een volledige dakshingle die aan de zijkant en onderrand gelijk wordt gelegd met de reeds geplaatste en ingekorte half tabs aanvangsstrip. Omdat dakshingles half tabs ( halfsteens verband) worden gelegd, bevestigd u deze volledige shingle half tabs over de rand van de tweede aanvangsstrip. Zo overlapt u telkens dakshingles volgens een vast patroon en ontstaan waterdichte verbindingen. Vernagel de volledige dakshingle en bevestig vervolgens van links naar rechts de rest met complete dakshingels.

5. Tweede rij en volgende rijen dakshingles plaatsen

Snijd van een volledige dakshingle een halve tab in de breedte af. Bevestig deze half tabs dakshingle vervolgens volgens de instructies over de strip van de volledige dakshingles van de eerste rij. Bevestig vervolgens van links naar rechts de rest met complete dakshingels waardoor een half tabs patroon ontstaat.

De derde rij begint u vervolgens weer met het bevestigen van een volledige dakshingle. De vierde begint u weer met een half tabs dakshingle waarvan een halve tab is afgesneden. U vervolgt met het leggen met de volgende rijen dakshingles middels het half tabs patroon tot net onder nok van het dak (aan beide kanten).

6. Nokstukken maken

Voor het afwerken van de nok bevestigd u zogenaamde nokstukken over de rand van het dak. Om nokstukken te maken versnijdt u de tabs van een complete dakshingle los van elkaar in de volledige breedte, zodat er 3 gelijke stukken gevormd worden. U haalt 3 nokstukken uit 1 volledige rechte dakshingle. Uit een volledige pak rechte dakshingles van 3 m² haalt u ca. 8,8 meter aan te plaatsen nokstukken (inclusief vernageling / overlap).

Tip: Omdat de nokstukken over de nok geplooid moeten worden adviseren wij om de nokstukken per 2 stuks voor te plooien door deze licht met de hand te verbuigen. Zo krijgen de nokstukken reeds een juiste vorm waardoor deze eenvoudiger te plaatsen zijn. Daarnaast voorkomt u dat de nokstukken gaan inscheuren. Bij koud weer is het raadzaam om de nokstukken aan de achterzijde een beetje te verwarmen met bijvoorbeeld een kleine brander of föhn.

7. Nokstukken plaatsen

Voordat u de nokstukken gaat bevestigen middels volgens het principe van de dubbele dekking, bepaalt u eerst in welke dwarsrichting u de nokstukken bevestigd. Wind speelt hierbij een belangrijke rol. U bevestigd de nokstukken altijd op de (over)heersende windrichting. Begin met het plaatsen van de eerste nokstuk dus op de meest dominante windrichting, om opwaaien zoveel mogelijk te voorkomen.

Vernagel de eerste nokstuk 16 cm van de kant van de tab en 2,5 cm van de rand (aan beide kanten). Plaats vervolgens het tweede nokstuk zo dat 14 cm wordt blootgelegd. Zorg ervoor dat nagels nooit zichtbaar zijn. Leg vervolgens de rest van de nokstukken volgens het principe van dubbele dekking over de nok van het dak. Voor de afwerking van de eerste nokstuk snijdt u op maat nog een stuk af zodat deze exact tegen de rand van nok aankomt. Dit laatste ingekorte nokstuk vernageld u nooit, deze dient u enkel te verlijmen met bitumenkit.

Ondanks onze keuze voor uitsluitend 1e keuze stenen en tegels komt witte kalkuitbloei nog steeds voor. Met name bij beton, maar ook bij gebakken stenen en keramische tegels kan witte kalkuitslag (in sterk mindere mate) voorkomen.

De kalkuitslag kan ontstaan uit de steen of tegel zelf of doordat de steen of tegel de kalk opzuigt uit het zand of de ondergrond onder uw bestrating. 

Bij de luxere tegels die een uitgebreide coatinglaag bevatten of geimpregneerd zijn, heeft u minder kans op kalkuitbloei. Wij werken uitsluitend met Nederlandse fabrikanten en importeurs die jarenlang ervaring hebben in de bestrating branche om de kans op (massale) kalkuitbloei inmiddels te minimaliseren.

Lees voor meer informatie de volgende pagina: uitleg kalkuitslag

Bij het kopen van bestrating dient u altijd rekening te houden met enige breuk. Beton is poreus en kwetsbaar voor vervoer. Hoe dikkere stenen of tegels u kiest, hoe minder de kans op breuk u heeft.  Ook kunt u de kans op breuk voorkomen door voor de chauffeur een geheel vlakke ruimte bij uw oprit te maken zodat het steenpakket vlak staat en tegels of stenen niet knappen bij het lossen met onze kraanwagens.

Vaak leveren wij tegels 'staand', dus sla bijvoorbeeld enkele palen in de grond zodat uw tegelrij niet kan omvallen bij het openmaken van de verpakking. Met een speciale stenenkruiwagen voorkomt u breuk bij vervoer van tegels in uw eigen tuin. Bij het storten van waaltjes en dergelijke op uw oprit zult u altijd breuk krijgen, houdt u dus hier rekening mee bij het bestellen.

Bestel altijd enkele procent extra voor het opvangen van breuk. Bewaar gebroken waaltjes e.d. voor het knippen van kantstukken. 

De keramische tegels hebben een erg lange levensduur. Verder zijn ze kleurvast, krasbestendig en zeer hard (waardoor er bijna geen breuk kan voorkomen). Ook heeft het weinig onderhoud nodig.

Voor meer informatie over de keramische tegels en het plaatsen hiervan kunt u onze blog over dit onderwerp lezen.

U kunt uw klinkers en waaltjes op allerlei verschillende manieren leggen. In onze blog over legverbanden van sierbestrating kunt u hier alles over lezen!

Wij hanteren bij het bouwen van normale terrasoverkappingen de stelregel 5 cm dikte per meter. Dus met een balk van 15 cm dik kunt u 3 meter overspannen. Bij een balk van 20 cm dik, kunt u 4 meter overspannen. Gadero levert o.a. Lariks Douglas balken van maximaal 25 cm dik. Daarnaast vindt u bij Gadero eiken houten balken van 5x15 en 7x20 cm dikte.

Let op, bij echte dakpannen neemt het gewicht van uw dakbedekking fors toe. Zorg dan voor een stevige fundering en voorkom dat uw betonpoeren gaan verzakken. 

Mijn kerstboom met Easyfix standaard valt om, wat gaat er mis? 

De Easyfix kerstboom standaard is een speciale kerstboom voet. Uw kerstboom moet een Easyfix boorgat hebben wil deze in een Easyfix standaard blijven staan. Wilt u precies weten hoe dit in z'n werk gaat? Bekijk dan gaderoTV aflevering 2.

Een kerstboom die omvalt in de Easyfix is te groot of te breed aan de onderzijde. Kijk of het mogelijk is om een aantal takken te verwijderen aan de onderzijde, of schaf een grotere Easyfix standaard aan. 

Heeft u een houten kruis standaard en valt de boom hierin om? Kijk of de houten voet juist gemonteerd is.

Wat is het verschil tussen PE/PVC bij kunstkerstbomen?

PVC

PVC is het meest gebruikte materiaal voor een kunstkerstboom. Een kunstkerstboom van PVC is vaak voordeliger dan kerstbomen van andere materialen. Het nadeel is dat ze vaak minder ‘echt’ lijken dan kunstkerstbomen van duurdere varianten. 

PE 

Een kunstkerstboom wordt gemaakt met hulp van een mal waar de kunststof ingegoten wordt. Zo krijgt uw kerstboom replica’s van echte takken, waardoor de kunstkerstboom bijna niet meer van het echte te onderscheiden is. Het nadeel is dat dit proces vrij duur is, wat u ook terugziet in de prijzen van PE. 

Om een perfect balans te krijgen tussen kwaliteit en prijs is er ook een kunstkerstboom van een combinatie tussen PE en PVC. Bij deze kunstkerstboom zijn de takken van PE gemaakt voor het realistische effect en de binnenkant

Is een kunstkerstboom beter voor het milieu dan een echte kerstboom?

Wat ons betreft is het appels met peren vergelijk als het gaat over duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van echte of kunstkerstbomen. Het produceren van kunststof kost energie, een echte kerstboom is duurzaam wanneer u hem herplant. Maar vergeet niet dat er voor een echte kerstboom die gekapt wordt ook weer opnieuw geplant wordt. Zo heeft elke kerstboom zijn voor en nadelen met betrekking tot het milieu en duurzaamheid. Uiteindelijk maakt u het zo duurzaam als u zelf wil; hoe langer u met de kunstkerstboom doet, hoe milieuvriendelijker u bezig bent. Maar denk ook aan verlichting, LED verlichting gaat niet alleen langer mee maar verbruikt ook minder energie. 

 

Is de kunstkerstboom gekeurd voor brandveiligheid?

De kunstkerstbomen bij Gadero hebben standaard het keurmerk (NEN 71-2). Dit is de voornaamste reden waarom bedrijven, scholen en instellingen bij ons bestellen. Het certificaat 2019 en kan verstuurd worden op aanvraag van bedrijven. 

Onze echte Nordmann kerstbomen in grote lengtes van 2.5 meter tot 4 meter zijn standaard niet geïmpregneerd. 

Is het impregneren van een echte kerstboom verplicht?

Wanneer u een echte kerstboom in een woonkamer of buiten plaatst is het niet verplicht om deze laten te impregneren. Kerstbomen die in openbare ruimten zoals een stationshal, biosscoop of winkelcentrum worden geplaatst dienen wel verplicht te worden / zijn geïmpregneerd. Hiervoor dient een echte kerstboom te voldoen aan de wettelijke NEN-norm. Het zelf impregneren kunt u zelf doen, hiervoor zijn diverse producten op de markt. Er zijn tevens diverse bedrijven die kerstbomen komen impregneren. 

De kunstkerstbomen bij Gadero hebben wel standaard het keurmerk (NEN 71-2). Dit is de voornaamste reden waarom bedrijven, scholen en instellingen bij ons bestellen. Het certificaat 2019 en kan verstuurd worden op aanvraag van bedrijven.

Bij Gadero vindt u Grote Kunstkerstbomen van 3 tot 5 meter hoogte en Mega Grote Kunstkerstbomen van 4 tot maar liefst 12 meter hoogte.

Wat is dan het verschil tussen een Grote Kunstkerstboom 5 meter en een Mega grote Kunstkerstboom (Giant Tree) van 5 meter?

Het grote verschil tussen zit hem met name in de constructie. Onze type grote kunstkerstbomen Amterdam, Utrecht en Den Haag worden geleverd als natuurgetrouwe kerstboom waarbij een stam als basis dient voor de opbouw. Voor deze type kunstkerstbomen geldt dat bijvoorbeeld de takken en LED verlichting altijd geintegreerd zijn.

Voor de Mega grote Kunstkerstboom (Giant Tree) geldt dat deze middels stalen ringen opgebouwd worden in een kegelvorm. Door deze stalen constructie kunnen deze bomen ook tot 12 meter hoogte geleverd worden. Voor deze type kunstkerstboom geldt dat LED verlichting en takken apart worden geleverd (zelf inhangen). 

 

 

Voor alle type grote en mega grote kunstkerbomen geldt dat de aangegeven hoogtematen geld dat deze inclusief voet is. Kortom, wanneer u een Kunstkerstboom Amsterdam van 300 cm besteld, dan is de hoogte ook 300 cm inclusief voet.

Onze populaire houten 'draaisysteem' 3D kerstbomen leveren wij geheel kant en klaar met stevige voet. Deze houten 3D bomen worden in zijn geheel in doos geleverd.

Let op! U dient enkel de voet te monteren, zodat de 3D stevig staat.

Instructie voor de voet:

Haal de borgpin van de bovenkant van de kerstboom. Verwijder de grote lat, dit is een onderdeel van de voet. U dient de 4 moeren aan de voet los te draaien. Daarna dient u de plank van de bovenzijde 180 graden te draaien en weer op de bouten plaatsen. Hierna hoeft u alleen nog maar de moeren vast te draaien en heeft u een prachtige 3D-kerstboom in huis!

In veel van onze grote kunstkerstbomen zitten al lampjes die parallel zijn geschakeld. Alle kunstkerstbomen die geleverd worden met LED verlichting geldt dat deze worden geleverd met IP44 adapter. De IP-waarde 44 betekent spatwaterdicht en daarmee zijn onze kunstkerstbomen geschikt voor buitengebruik.

Let op! Bij langdurig regenval adviseren wij om de verlichting niet aan te sluiten op het stroomnetwerk. 

Bij houthandel Gadero kunt u betalen via Ideal, Creditcard (Visa, Mastercard, American Express), Paypal, Klarna (achteraf overmaken, wel extra gegevens en extra kosten vereist), bankoverschrijving (vooruit betaling). Pinnen of contact bij de chauffeur is NIET mogelijk.

Op de pagina betalen vindt u alle details over onze betaalopties. 

Wij werken volgens een staffel zie bezorgkosten staffel. Hoe hoger uw orderbedrag, hoe lager de bezorgkosten. Voor sommige producten gelden uitzonderingen. De webshop berekent dit automatisch. Zo heeft u bij kleine items zoals plantenbakken of kleine picknicktafels voor een speciaal palletttarief.

Voor kleine sierbestrating orders geldt een toeslag, de webshop berekent dit automatisch. Voor prefab blokhutten en overkappingen betaalt u een bezorgbijdrage omdat dit enorme pakketten zijn.

Meer informatie zie gadero.nl/bezorg, bekijk daar ook onze 48 uurs service en actuele tarieven.

Wanneer een bedrijf uit België een bestelling bij ons wil plaatsen en een BTW-vrije factuur(Intracommunautaire levering, BTW verlegd) moet worden verzonden zijn er verschillende stappen nodig. Meer leest u hierover op de pagina BTW-vrije factuur.

Sinds 1 juli 2010 hebben organisaties ook de mogelijkheid om een link naar je te e-mailen. Met deze link gaat u naar een website toe om jouw iDEAL betaling uit te voeren. Dit is een snelle methode die u eenvoudig kunt gebruiken. Waar moet u op letten om uw iDEAL-betalingen via een link in een e-mail veilig uit te voeren? Kijk voor meer informatie hierover op de website van iDEAL

Van een kennelijke vergissing is sprake als u had kunnen weten of begrijpen dat de prijs veel te laag is voor het artikel dat werd aangeboden. Met andere woorden: zelfs als het u al niet meteen duidelijk was dat hier een vergissing in het spel was, dan was het verschil in prijs zo aanzienlijk dat er in ieder geval reden had moeten zijn voor twijfel. Wanneer er twijfel kan bestaan over de juistheid van de prijs, bent u als consument verplicht hier zelf navraag naar te doen. Is het verschil in prijs niet aanzienlijk, dan mag de webwinkelier de prijs van een al besteld product niet zomaar aanpassen. Gadero kan in overleg met u de order annuleren of leveren voor de originele prijs.

Heeft u gekozen voor betalen in termijnen bij Gadero en wilt u deze overeenkomst ontbinden? Lees dan hier verder.

Dit kan via onze externe partner Klarna. U wordt dan getoetst of u in aanmerking komt voor betalen via Klarna. U heeft de grootste kans om door het Klarna algortime te komen als u uw gegevens zorgvuldig invoert. Bijvoorbeeld dat uw adres matcht met uw telefoonnummer en naam. 

Het maximumbedrag bij Klarna is 2500 euro. Indien het algoritme u niet doorlaat, dient u een andere betaalwijze te kiezen. 

U dient zelf bij Klarna te betalen binnen 14 dagen. U krijgt een email van Klarna met betaallink om het bedrag met oa. ideaal te betalen. 

Meer informatie over Klarna zie de FAQ pagina van Klarna:

https://www.klarna.com/nl/klantenservice/csc/betaal-later-achteraf-betalen/

Bij Gadero hanteren we de beste prijs voor de hoogste kwaliteit en service. Bij ons geen kunstmatige kortingen, maar direct de beste prijs. Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele transportkosten. Voor meer informatie over de prijzen die wij hanteren kijkt u op prijsinformatie.

U kunt uw order afhalen in Groningen bij ons pand aan de Euvelgunnerweg 19.

Neem de ingang tegenover ons kantoor. U krijgt altjd een email welke vrijdag of zaterdag uw order klaarligt, bijvoorbeeld AANSTAANDE of VOLGENDE WEEK vrijdag of zaterdag. Alleen na telefonisch overleg of bevestigde email is dit ook vrijdagmiddag mogelijk. Op deze pagina vindt u de deadlines voor afhaal bestellingen.

Spontaan goederen afhalen is uitsluitend op afspraak mogelijk. Voor bedrijven met een zakelijk account is dagelijks afhalen mogelijk, waarvoor reserveren 24 uur van te voren een must is. In de Warehouse in Groningen liggen 70% van de artikelen op voorraad.

Het afhalen in Belgie vindt eenmaal per 2 weken op een vast dagdeel plaats. Het afhaaladres Hekkestraat 20 in Hofstade-Aalst is alleen die dagen open voor afhalingen! Bekijk de bestel-deadlines en afhaal dagen voor Vlaanderen en Wallonie op deze speciale pagina

Spontaan artikelen afhalen in Belgie is dus niet mogeljk. Deze locatie van Gadero bevat geen warehouse en geen showroom van Gadero. Bezorgen in heel Vlaanderen is uiteraard wel mogelijk en zelfs in Wallonie in overleg. 

Dit kan vanaf 2020 bij onze vestiging in Meppen. Bekijk de Meppen pagina voor de speciale afhaaldagen. Let op, afhalen kan alleen bij vooraf online bestellen volgens de deadlines die wij aangeven.

Wij leveren beperkt maatwerk. Wij maken onze lariks en steigerhouten tuintafels en bijbehorende eetbanken desgewenst op maat. Ook kunnen wij alle vlonderplanken voor uw afkorten op lengte tot in de cm nauwkeurig. Dit wordt per product aangegeven in de vorm van zaagsnedes bijbestellen. 

Voor producten zoals tuindeuren, houten schuren en blokhutten (vaak zelf wel iets in te korten) is maatwerk leveren door Gadero niet mogelijk. Wel kunnen wij bijvoorbeeld voor Lariks Douglas overkappingen en prieelen een offerte op maat samenstellen. Voor terrasoverkappingen op maat kunt u dit ook zelf samenstellen via onze rekentool

Diverse inrit poorthekken van Lariks Douglas en Eiken kunnen wij ook op maat maken. Bijvoorbeeld als u een oprit heeft van 3.5 of 4,20 meter breed dan maken wij 2 hekdelen op maat. 

Ook maatwerk plantenbakken kunnen wij voor u maken in steigerhout, Lariks Douglas of Ipé en Bankirai hardhout. Bekijk desgewenst ook onze doe-het-zelf tips voor plantenbakken op maat maken.

Via onze houtschaverij kunnen wij ook hout machinaal op maat laten voor u schaven. Denk hierbij aan rabatprofielen voor de gevel, planken voor meubels maken of andere schaafwerk op maat.

 

Voor houten plaatmaterialen voor buiten en binnen hebben wij een speciale pagina. Lees hier alle details over op de pagina plaatmateriaal.

Voor nog meer informatie, lees onze speciale blog over plaatmateriaal.

Wij werken uitsluitend met importeurs zoals Dekker Elephant, Felixwood en Tuindeco die voldoen aan legale houtimport volgens de EUTR regelgeving. Per product worden altijd de bijbehorende hout keurmerken weergegeven. Kwaliteit en goed verantwoord hout staat bij ons hoog in het vaandel. Lees hier meer informatie over FSC hout, KOMO keur en PEFC.

Lees op de pagina houtsoorten meer details over houteigenschappen zoals kleur, toepassing en duurzaamheid van houtsoorten zoals vuren, grenen, lariks, azobe, bankirai hardhout, garapa, kapur enzovoorts.

Ook hebben wij een pagina met typische kenmerken van hout zoals uitzetting, kleurverschil enzovoorts.

Bezaagd hout:
Bezaagd hout is in beginsel machinaal gezaagd hout. Vroeger gebeurde dit met de schrob-zaag. Dat gaf veel splinters. Tegenwoordig met een veel fijnere modere zaaginstallatie. Het hout kan dan nog kleinere houtvezels en splinters aan de oppervlakte vertonen. Machinaal gezaagd hout kan zonder problemen in de tuin worden verwerkt. Het voordeel van gezaagd hout is dat het impregneren goed plaats kan vinden.

Fijnbezaagd hout:
Het hout is gezaagd met een fijnere zaagtand waardoor het oppervlak van het hout in de buurt komt van glad geschaafd. Zeer lokaal kunnen er nog hele kleine houtvezels en splintertjes aan de oppervlakte voorkomen. Fijnbezaagd hout leent zich er voor om verder behandeld te worden. Bijvoorbeeld schuren of schaven. Dit is bij de meeste toepassingen bij buiten gebruik niet vereist.

Glad Geschaafd hout:
Na het zagen van het hout is er een extra bewerking met de schaafinstallatie over het houtoppervlak heen gegaan. Bij geschaafd hout komen er vrijwel geen houtvezels en/of kleine oneffenheden aan het oppervlak meer voor. U voelt met uw blote hand moeiteloos de planken. Glad Geschaafd hout is duurder dan fijnbezaagd hout. Geschaafd hout vindt onder meer zijn toepassing bij hardhout en naaldhout vlonderplanken, lariks douglas hout, geimpregneerd hout, speeltoestellen voor buiten. Ook bij tuinmeubels gebruikt men veelal geschaafd hout.

Per product wordt op de website aangegeven hoe deze zijn gezaagd.

Lees onze blog voor nog meer informatie over bezaagd en geschaafd hout.

Bij geschilde ronde palen is de schors van de boomstam afgeschild en daardoor grilliger van vorm dan gefreesde palen. Daarna eventueel verduurzaamd of onbehandeld gelaten zoals bij boompalen. De geschilde paal wordt veelal als weidepaal (landelijk gebied) e.d. toegepast.

De ronde gefreesde paal is door de ronde schaafmachine geweest. Deze paal is dus mooi egaal rond en recht. Toepassingen vindt u veelal in particuliere tuinen, bijvoorbeeld als omheiningspaal, palisade wand en in pergola-constructies.

 

Hiervoor geldt een simpele vuistregel: 5cm dikte per 100cm overspanning (van staander tot staander).
Bij een overspanning van 3 meter heeft u dus bijvoorbeeld balken van minimaal 15cm dikte nodig.

Voor meer informatie en uitzonderingen kunt u onze blog over de maximale overspanningen lezen.

Dit zijn nog maar een aantal van de vele soorten houten profielen. Een duidelijke uitleg hierover vindt u in onze blog over allerlei verschillende soorten houten profielen.

Wij verkopen vele hardhoutsoorten. De meest bekende zijn ipe en bankirai. Verder wordt ook veel padoek, azobe, massaranduba, mukulungu en garapa verkocht.

U kunt de belangrijke verschillen tussen de twee bekendste hardhoutsoorten (ipe en bankirai) lezen in onze blog die hierover is geschreven.

Deze twee naaldhoutsoorten worden beide veel gebruikt bij het maken van overkappingen of buitenverblijven. De grootste verschillen zitten in prijs, duurzaamheid en uitstraling.

Alles hierover vindt u in de blog over eikenhout en lariks/douglashout.

Gadero heeft verschillende planken in het assortiment welke zwart behandeld zijn. Dit kan op 2 manieren behandeld zijn, namelijk gedompeld en gespoten. 

Het verschil tussen gedompeld en gespoten is dat bij gedompeld de planken in een bad met beits worden gedompeld. Bij gespoten planken worden de planken met een coating machinaal gespoten.

De voor- en nadelen hiervan vindt u in onze blog over het verschil tussen dompelen en spuiten. 

Dit zijn potdekselplanken die horizontaal op elkaar gestapeld worden. Zo krijgt u een dicht wand van iets schuin staande planken. Zweeds rabat leveren wij in diverse houtsoorten, zoals vuren, red cedar en Lariks Douglas.

Gewolmaniseerd hout is onder keteldruk geimpregneerd hout, meestal grenen hout en soms ook vuren hout. Dit verduurzaamde hout is vaak te herkennen aan de groene kleur het eerste jaar. 

Sommige houtsoorten, zoals eikenhout en diverse hardhoutsoorten bevatten looizuren. Bij juist gebruik heeft u hier geen last van. Gebruik bij looizuurhoudende houtsoorten altijd onze speciale RVS A2 schroeven en ijzerwaren (nooit verzinkt) of onze grijs gecoate schroeven om uittreding van looizuur te voorkomen. Looizuur reageert namelijk op verzinkt staal.

Voorkom verder ernstige vlekvorming (bruine vlekken) op terrastegels, beton e.d. door looizuurhoudende houtsoorten niet in contact te brengen met vocht en uw bestrating. 

Met bloedend hout bedoelen we de rood/bruine vloeistof die uit sommige houtsoorten lekt. Voornamelijk looizuurhoudende houtsoorten bloeden als ze vochtig worden. Dit komt omdat deze stof (samen met andere inhoudsstoffen) oplost in water en dan uit het hout stroomt. Het is daarom ook belangrijk om uw geleverde hout gelijk te verwerken of droog en uit de zon op te slaan. Leg hout nooit zomaar op uw stenen terras of oprit, dit om vlekken te voorkomen.

Lees ook onze blog waarin we uitleggen wat u kunt doen tegen bloeden hout.
 

Beide houtsoorten kunnen vaak op dezelfde manieren worden verduurzaamd en toegepast, omdat ze veel overeenkomstige eigenschappen bevatten. Het verschil zit met name in een paar uiterlijke kenmerken. 

De meest opvallende verschillen zijn te lezen in ons blog over de beide naaldhoutsoorten. 

Het kappen van tropische bossen en het verschepen van tropische hardhoutsoorten over de hele wereld zorgen voor grote milieuproblemen. Daarom kunt u kiezen voor (milieuvriendelijke) alternatieven zoals: Europees hardhout, verduurzaamd hout en duurzaam hout. 

Een uitgebreide beschrijving over deze alternatieven zijn beschreven in ons blog: 3 milieuvriendelijke alternatieven voor tropisch hardhout.

Het verschil tussen verduurzaamd en duurzaam hout is het productieproces en de consequenties voor het milieu. Verduurzaamd hout is hout wat een behandeling heeft gehad om de duurzaamheid te verbeteren en op deze manier de levensduur te verlengen. Duurzaam hout is voorzien van een keurmerk wat garandeert dat hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Dergelijke keurmerken zijn het FSC- en PEFC-keurmerk.

(De term 'duurzaam hout' kan ook gebruikt worden om aan te geven dat een houtsoort een lange levensduur heeft of niet snel wordt aangetast)

Meer informatie over dit onderwerp? Lees ons blog over 3 milieuvriendelijke alternatieven voor tropisch hardhout of het blog over het verschil tussen FSC en PEFC

 

FSC en PEFC zijn de twee bekendste keurmerken op het gebied van hout. Hout wat is voorzien van een FSC- of PEFC-keurmerk garandeert u dat het afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.

  • Beide keurmerken houden rekening met economische, sociale en milieuaspecten.
  • De doelstelling van beide organisaties is gelijk, maar de weg ernaar toe verschilt. Dit geldt met name voor de manier waarop de certificatie wordt geregeld.
  • FSC werkt van bos tot eindgebruiker (top-down) en PEFC van eindgebruiker tot bos (bottom-up).
  • Het logo mag bij beide keurmerken op het gecertificeerde product staan, als minimaal 70% van het materiaal uit gecertificeerd bos komt. Bij FSC mag het logo ook op producten staan als het van 100% gerecycled materiaal is.

Een uitgebreide beschrijving van de overeenkomsten en verschillen tussen beide keurmerken is beschreven in het blog: Wat is het verschil tussen FSC en PEFC?

Het veelgebruikte Western Red Cedar is een duurzame houtsoort die zonder behandeling prima vele jaren mee kan. Deze houtsoort kenmerkt zich door de duurzaamheid en vochtbestendigheid. Maar dit betekent niet dat behandelen niet zinvol kan zijn. 

Geschikte manieren om Western Red Cedar te behandelen zijn:

  • Beitsen
  • Verven

Lees hier alles over in ons blog: Wat is de beste manier om Western Red Cedar te behandelen en te verduurzamen? En bekijk onze Western Red Cedar beits

Al onze vloeren zijn voorzien van vierkante meter prijzen. U betaalt dus enkel voor het aantal vierkante meters wat u nodig heeft. Wij ronden dit af, in uw voordeel, naar pakeenheden. U ontvangt dus altijd wat extra vloerlengte.

Berekenen welke materialen u nodig bent? Bekijk onze montagetips voor instructies en tips bij het leggen.

De levering van binnenvloeren is gratis en wijkt af van het postcodeschema. De levertijd van parket ligt rond de 2 weken, laminaat en PVC kan gemiddeld binnen 3-5 werkdagen worden geleverd.

Wij kunnen de vloer op de door u gewenste werkdag exact leveren (eventueel ook op zaterdag).

Heeft u een mooie vloer gevonden? Vraag dan een proefmonster op. Wij sturen u vrijblijvend een staal van de vloer toe, tegen een kleine tegemoetkoming in de verzendkosten.

Vindt u het nog lastig om de vloer te beoordelen met dit monster? We kunnen u ook 1 of meerdere losse planken toesturen. Informeer gerust naar de kostprijzen voor de betreffende vloer. Het voordeel hiervan is dat u de vloer kunt leggen in de kamer waar deze komt te liggen. Zo kunt u de vloer goed beoordelen met de juiste lichtinvallen.

Eventueel kunt u ook een huisbezoek aanvragen.

Gaat u parket of PVC verlijmen op de bodemvloer? Dan is een ondervloer niet nodig.

Elke los liggende vloer, ook wel zwevend genoemd, heeft een ondervloer nodig. De belangrijkste reden is het vochtscherm van deze ondervloeren. Hiermee wordt de parket, laminaat of click-PVC vloer beschermd tegen vocht uit de bodemvloer. Wilt u de vloer leggen op een vloerverwarming of in een bovenwoning? Gebruik dan de hiervoor bestemde ondervloeren.

Waar voorheen alle houten vloeren bestonden uit massief hout zien we dat de duoplank, ook wel lamelparket genoemd, dit langzamerhand overneemt. Het grote voordeel van een duoplank is de lage werking door de multiplank onderplaat. Bovendien kunnen de (eiken) toplagen van deze planken, net als bij massieve vloeren, nog meerdere keren worden opgeschuurd.

Gadero heeft het beste doe-het-zelf laminaat voor u geselecteerd. Met topmerken als Quick Step, Floer en Meister bent u zeker van een maatvast laminaat met uitstekende klik-verbindingen. Eenvoudig te leggen en door door de hoge kwaliteit met lange garanties ook nog eens zeer duurzaam.

Ja zeker, in zowel moderne nieuwbouwhuizen, maar ook in oude huizen, zorgt een luchtbevochtiger voor het juiste vochtpercentage. Door het vochtgehalte op peil te houden gaat uw houten vloer minder krimpen (bij droge lucht) of uitzetten (bij vochtige lucht). Zo voorkomt u kieren of dat planken van uw houten vloer omhoog gaan staan. Onderschat daarom de werking van een luchtbevochtiger zowel bij massief als lamelparket vloeren niet. 

Wij raden aan PVC vloeren voor verlijming altijd door de specialist te laten leggen. Wel kunt u onze PVC rechte banen vloeren en PVC visgraat vloeren met klikverbinding wel zelf leggen. Dit werkt hetzelfde als kliklaminaat. Zorg wel altijd voor een kwalitatieve ondervloer van Floer.

Massief houten vloeren zijn volledig van hout. Lamelparket, ook wel duoplank vloeren, hebben een houten toplaag met daaronder een kruislings verlijmde Russisch berken plaat. Lamelparket werkt daardoor veel minder en is hierdoor ook geschikt voor vloerverwarming. Massief houten parket vloeren zien we de laatste jaren steeds minder, vooral omdat de werking (krimp en uitzetting) erg sterk is.

De gebruiksklasse van een vloer vertelt u meer over de kwaliteit van de PVC vloer, welke mate van belasting de vloer aankan en in welke ruimte u de vloer het beste kunt leggen. De meeste merken geven dit aan door middel van verschillende symbolen. In onze blog leggen we u precies wat de verschillende gebruiksklassen van PVC vloeren zijn.

De gebruiksklasse van laminaat zegt iets over de kwaliteit van de vloer. Zo weet u hoe intensief u de vloer kunt gebruiken en in welke ruimte u deze laminaat vloer kunt leggen. De gebruiksklasse van laminaat wordt aangegeven door symbolen. Waar deze symbolen voor staan leggen we uit in onze blog over de gebruiksklasse van laminaat

Welke materialen u nodig heeft voor het maken van een vlonder hangt van vele factoren af. Voor de verschillende soorten vlonders vindt u alle informatie via onze klustips.

Wilt u zelf gemakkelijk de hoeveelheden berekenen? Hier hebben wij een speciale calculator voor, hierover vindt u alles in onze blog over de vlondercalculator. 

Om zo lang mogelijk van uw vlonder te blijven genieten is het belangrijk dat u materiaal kiest met een lange levensduur. U kunt hier kiezen uit hardhout, composiet of in mindere mate geimpregneerd naaldhout.

Meer specifieke informatie over duurzame keuzes bij het maken van een vlonder vindt u in onze blog.

Om te voorkomen dat uw vlonder glad wordt is het belangrijk dat u uw vlonder goed onderhoudt. Als u geregeld 10 minuten de vlonder boent met water en een harde bezem, dan voorkomt dit vaak al een gladde vlonder.

Ook is de keus van de plank belangrijk, een plank met groeven is minder makkelijk te onderhouden en heeft dus meer kans op algvorming. Hierdoor kan een plank sneller glad worden.

U kunt nog veel meer tips en informatie vinden via onze blog over onderhoud en onze blog over verschillende keuzes materiaal voor een stroeve vlonder.

In onze categorie schutting palen beton vindt u een uitgebreid assortiment aan betonpalen voor diverse toepassingen. Kies uit bijvoorbeeld een betonpaal met diamantkop glad met sponning voor een onderplaat waarop u schuttingdelen van 180 x 180 kunt plaatsen of betonpalen met gleuf voor het stappelen van stapelrabat van diverse soorten hout.

Voor elke type betonpaal geldt dat deze in diverse lengte en diktematen te verkrijgen. Naast standaard wit-grijs en antraciet betonpalen vindt u ook gecoate betonnen palen

Wat is het verschil tussen een T-Paal en Tussenpaal?

Voor de meeste type betonpalen geldt dat deze verkrijgbaar zijn in zogenaamde tussenpalen, eindpalen, hoekpalen en T-palen. Niet voor elke type betonpaal geldt dat een hoekpaal of T-paal beschikbaar is.

Wij krijgen nog wel eens de vraag wat het verschil is tussen een Tussenpaal en T-Paal. Hieronder vindt u informatie over de verschillende betonpalen en waar u deze voor kunt gebruiken:

Tussenpaal - Een tussenpaal van beton plaats u tussen 2 tuinschermen. Zowel links als rechts van de betonpaal monteert u dus een tuinscherm. Een tussenpaal beschikt ook altijd links en rechts over twee sponningen voor het plaatsen van onderplaten.

Eindpaal - Een eindpaal, ofwel beginpaal, plaats u altijd links of rechts van een tuinscherm. Deze eindpaal staat dus altijd aan het begin van uw tuinafscheiding en aan het eind. Deze eindpaal beschikt over 1 sponning voor het plaatsen van onderplaten.

Hoekpaal - Een hoekpaal is geschikt voor een betonschutting die 90 graden de hoek om gaan. Deze hoekpaal plaats u altijd in de hoek van uw tuinafscheiding. Deze eindpaal beschikt over 1 sponning aan de zijkant en over 1 sponning aan de voorkant voor het plaatsen van onderplaten.

T-paal - Een T-Paal is geschikt voor plaatsing van tuinschermen zowel rechts als links in combinatie met een hoekopstelling. Deze T-Palen beschikken over 3 sponningen voor onderplaten. Middels deze handige t-splitsing plaats u aan 3 kanten een tuinscherm, ideaal wanneer u een beton schutting samen met uw buren plaatst.

Betonpalen Verschillen

Met gleufpalen van beton maakt u een opvallende en robuuste erfafscheiding. Daarnaast is deze schutting tweezijdig gelijk, wat betekent dat aan beide kanten het aangezicht hetzelfde is. Wel zo fijn als u een schutting met de buren deelt. Hoewel het plaatsen van deze erfafscheiding wel wat werk vergt, is het eindresultaat zeker de moeite waard. In aflevering #68 van GaderoTV leggen wij stap voor stap uit hoe u een schutting maakt met betonnen gleufpalen en houten rabatplanken.

Hieronder vindt u een tekening met maatvoeringen voor het plaatsen van Betonpalen met gleuf gevuld met stapelbare profielen.

Schets Plaatsen Sleufpalen Beton

Let op! De aangegeven maatvoeringen dienen slechts als advies en zijn naar wens iets aan te passen. Wij adviseren altijd om 1 cm tussenruimte aan te houden voor het plaatsen van de stapelbare planken tussen de sleufpalen (181 cm). De speelruimte van 1 cm is belangrijk voor de werking van hout. Laat eerst de bovenste plank ca. 3 cm boven uw palen uitsteken. U zult zien dat binnen 6 maanden uw profielen nazakken tot nagenoeg gelijke hoogte. Of (een iets betere oplossing) plaats bovenlangs een U-profiel afdeklat.

Gadero heeft de onderplaat van Gadero in een 180 cm, 184 cm en 224 cm lange variant. De meeste populaire onderplaat maat is de 184 cm lengte bedoeld voor standaard betonpalen met 1 of 2 onderplaten. Deze schuift u namelijk precies 4 cm (2cm aan beide kanten) in de gleuven van onze standaard antraciet betonpalen (zie verwante producten) en zijn dus geschikt voor 180 x 180 cm tuinschermen. Deze betonbanden voor onder uw schermen voorzichtig vervoeren.

LET OP, de 180 cm onderplaten zijn bedoeld voor de gleufpalen van beton. De 180 cm platen zijn verder alleen geschikt als u de onderplaten NIET in de sleuf van een standaard betonpaal wilt schuiven en wel een 180 cm breed scherm wenst te bruiken. Normaals gesproken gebruikt u een 184 cm onderplaat bij de standaard betonpalen (zonder sponning over de gehele lengte).

De 224 cm onderplaat is geschikt voor betonpaal schuttingen met schermen van 2,20 meter breed.

Gadero TV #31 staat in het teken van een betonpalen schutting plaatsen. In deze aflevering wordt uitgelegd hoe u een schutting plaatst met standaard betonpalen en tuinschermen. Deze schutting is niet alleen erg trendy, maar biedt u met zijn 2 meter hoogte ook veel privacy. Het leuke aan een betonpalen schutting is dat u hem naar eigen wens kan invullen. In deze aflevering is er gebruikt gemaakt van geimpregneerde tuinschermen, maar u kunt ook Lariks Douglas of hardhouten tuinschermen gebruiken. Ook heeft u vollop keuze in de betonpalen en -platen.

Een schuttingdeur kan geplaats worden tussen twee betonpalen, echter kunt u de deur nimmer rechtstreeks ophangen aan een betonpaal. De kans op afbrokkelen van het beton is dan groot. Voor het ophagen van een schuttingdeur tussen betonpalen adviseren wij om gebruik te maken van een Deur Kozijn / kader met aanslag. Deze handige tuindeurkozijn met aanslag ligger maakt u zelf een stevig houten kozijn tussen twee geplaatse betonpalen. Monteer dit houten deurkozijn op de ronde gaten van uw betonpalen met slotbouten.

Deze houten tuindeur kozijn met aanslagligger set is 210 cm hoog en is eenvoudig naar wens in maat aan te passen in zowel hoogte als breedte. Daarmaast is deze Deur Kozijn / kader met aanslag verkrijgbaar in een geimpregneerd hout en hardhout.

Let op! Deze tuindeurkozijnen zijn enkle geschikt voor schuttingdeuren met rechte bovenzijde.

Dje

De standaard 10 x 10 cm dikte betonpaal, voor het plaatsen van tuinschermen, is leverbaar in de lengtematen 180, 220, 250 en 278 cm. 

Per paallengte kunnen de volgende speciale betonpaal tuinscherm maten gebruikt worden:

  • 10x10 180 cm betonpaal voor schermen 90 cm hoog
  • 10x10 220 cm betonpaal voor schermen 120 cm hoog
  • 10x10 250 cm betonpaal voor schermen 150 cm hoog
  • 10x10 278 cm betonpaal voor rechte en toog tuinschermen 180 cm hoog (meest verkocht)

Let op, wilt u 180 cm breedte schermen voor betonpaal schuttingen met de lamellen verticaal monteren (aanbevolen), dan adviseren we te kiezen uit bijpassende betonpaal tuinschermen. Deze schermen hebben een brede horizontale ligger waardoor deze goed passen in de voorgeboorde gaten op deze betonpalen.

In deze categorie vindt u enkel betonpaal tuinschermen die geschikt zijn voor plaatsing tussen betonpalen. Per houten tuinscherm vindt u aanvullende informatie over welke betonnen palen deze geschikt zijn en voor welke hoogte.

Voordat u de betonpalen gaat plaatsen raden wij u aan om deze met onze Superdekkende Tuinbeits Transparant te behandelen. Beton wil namelijk nog wel eens dof worden en door de palen te beitsen gaat u dit tegen. Door betonpalen te behandelen beschermt u tevens het beton tegen verweren, groene aanslag en kalkuitbloei. U kunt de beits aanbrengen met een doek of een kwast. Vergeet niet om beide zijde van de paal te doen.

Betonpalen gecoat

Naast standaard wit-grijs en antraciet betonpalen leveren wij ook gecoate betonnen palen. Deze antraciet betonpalen en onderplaten bevatten een coating waardoor de palen langer hun antraciet kleur behouden. Daarnaast heeft u bij gecoate betonpalen nagenoeg geen last van zichtbare kalkuitbloei. Gecoate betonpalen hebben een luxe uitstraling. De antraciet betonnen tuinpalen die gecoat zijn circa 5 jaar nagenoeg kleurvast.

 

In tegenstelling voor het afdekken van tuinschermen tussen standaard betonpalen zijn er geen speciale houten afdeklatten beschikbaar voor schuttingen met gestapelde rabatdelen van bijvoorbeeld Lariks, zwart tuinhout of steigerhout. 

Verbindingsbalk

Voor het afdekken van gestapelde geimregneerde of hardhouten rabatdelen verbindingsbalken leverbaar. Deze verbindinsbalk heeft de formaat 3.5 x 11.5 x 400 cm en zijn daarmee eenvoudig op maat te zagen. Plaats deze als afdeklat over uw gleufpalen van beton en monteer deze van de bovenkant met een schroef Deze verbindingsbalken zijn zowel verkrijgbaar in geïmpregneerd grenen als in hardhout.

U-profiel verzinkt voor betonsleufpalen

Speciaal voor schuttingen met gestapelde rabatdelen tussen betonsleufpalen zijn u-profielen leverbaar als afdekkap. Dit speciale u-profiel van 29 mm zorgt ervoor dat het krimpen en uitzetten van de gestappelde blokhutprofielen niet opvalt. Bovendien zorgt dit u-profiel bovenop uw schutting voor een goede afwatering, wat de levensduur van het hout weer ten goede komt. Deze afdekkappen zijn gemaakt van verzinkt staal, waardoor ze goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden en niet snel gaan roesten. Met deze u-profielen maakt u uw schutting van betonsleufpalen echt af. Voor antraciet beton sleufpalen heeft Gadero deze u-profielen ook in een zwart gepoedercoate variant.

Ja, Gadero heeft verschillende montageteams voor uiteenlopende klussen. Laat uw vlonder, schutting of blokhut door gespecialiseerde montagebedrijven monteren. Wij werken alleen met door ons opgeleide specialisten en hanteren heldere prijzen. Bekijk hier de mogelijkheden, tarieven en beschikbaarheid van onze montagepartners.

 

Gadero doet er alles aan uw hout of steen order vakkundig te leveren. Daarbij streven wij naar een optimale service mocht u niet tevreden zijn.

Hout is een natuurproduct met bepaalde eigenschappen. We willen u vragen de toegestane eigenschappen eerst rustig door te lezen. Daar staan ook enkele handige tips om eenvoudige problemen te verhelpen.

Beschadiging
Is uw bestelling afgeleverd maar beschadigd? Maak dan zo snel mogelijk foto’s van de beschadiging en voeg deze toe aan het serviceformulier (zie onderstaand de link). Vervolgens zal er door ons zo snel mogelijk contact met u worden opgenomen om tot een passende gezamenlijke oplossing te komen. Wilt u - bijvoorbeeld in het weekend - alvast aan de slag? Bewaar uw beschadigde plank dan voor het laatst of gebruik deze indien mogelijk om te verzagen.

Incomplete bestelling
Is uw bestelling afgeleverd maar incompleet? Wij maken foto's van onze orders om te controleren wat u gekregen zou moeten hebben. Betreft het ijzerwaren of ander klein materiaal? Doorgaans wordt dit onder in het midden van uw pakket 'weggestopt' tussen andere grotere producten. Gelieve eerst het gehele pakket goed te doorzoeken en waar nodig af te stapelen. In sommige gevallen versturen we ijzerwaren per post. Neem vervolgens contact met ons op indien het missende product ook niet te vinden is. In dat geval zullen wij samen met u tot een passende gezamenlijke oplossing komen.

Serviceformulier
Gebruik uitsluitend ons serviceformulier, vul ALTIJD uw ordernummer en contactgegevens in. Geef met foto's + toelichting uw klacht helder aan. U ontvangt een ontvangstbevestiging zodra uw klacht gelezen is. Zodra wij een oplossing hebben nemen wij contact met u op. U ontvangt binnen uiterlijk 7 werkdagen een inhoudelijke reactie van ons. In de praktijk reageren we binnen 24-72 uur op iedere klacht. 

Kunt u een klacht niet oplossen met Gadero, dan kunt u via de Geschillencommissie Thuiswinkel www.sgc.nl een geschil indienen. Dit kan digitaal door de stappen op de website te volgen. Eveneens in geval van een klacht/geschil kunt u terecht bij http://ec.europa.eu/consumers/odr/

U ziet alle prijzen inclusief BTW bij ons op de website staan. Desgewenst kunt ons een email sturen voor een offerte aanvraag. Of stel zelf snel een handige offerte-PDF (voor uw klant) samen via onderstaande handige optie. 

1. Voeg de gewenste artikelen vrijblijvend toe aan uw winkelwagentje.

2. Druk in uw winkelwagentje op de PDF link en u krijgt een vrijblijvende offerte in PDF formaat.

3. Desgewenst kunt u direct overgaan tot bestellen.

offerte tool

Informatie over retourneren en het retourformulier vindt u op retourneren.

Zodra onze vrachtwagen bij uw adres aangekomen is, belt de chauffeur bij u aan. Onze chauffeur levert uw order af tot aan de stoep, dit gebeurt doorgaans met een zogenaamde kooiaap heftruck. Wilt u uw bestelling op een specifieke plek? De chauffeur bepaalt wat veilig is en waar hij of zij kan en wil lossen. Onze chauffeurs kunnen u niet helpen met de order naar binnen brengen e.d. 

U vindt het serviceformulier op de volgende pagina: serviceformulier.gadero.nl

Via de website https://gadero.fr kunt u binnenkort hout bestellen voor bezorging in Wallonië en bestemmingen in Frankrijk maximaal 30km van de Belgische grens. 

Tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen, ligt het risico van beschadiging en/of vermissing van producten tot het moment van bezorging, bij ons.

De tevredenheid van onze klanten is voor Gadero zeer belangrijk en wij doen er alles aan om de levering van een blokhut / tuinhuis zo goed mogelijk uit te voeren. Uw blokhut is met de grootste zorg en deskundigheid vervaardigd en wordt voor u op maat samengesteld en verpakt door diverse gerenommeerde fabrikanten waaronder Tuindeco en het Duitse Karibu. 

Hoe bepaal ik of ik alle onderdelen van mijn blokhut heb ontvangen?

Bepaal de onderdelen aan de hand van de bouwtekening / stuklijst die bij uw blokhut is meegeleverd. Controleer, voordat u met de plaatsing begint, of alle onderdelen op de paklijst aanwezig zijn. Sorteer alle onderdelen zorgvuldig, zodat u een goed overzicht heeft van elk onderdeel zoals omschreven op de onderdelenlijst. Het kan zijn dat de hoeveelheid dakplanken verschilt, maar daar hoeft u zich geen zorgen over te maken, want dat kan verschillen afhankelijk van de plankgrootte die met uw blokhut is meegeleverd. Vaak zijn er ook onderdelen die op elkaar lijken. Dit kan verwarrend zijn bij het vaststellen van onderdelen. Let hier goed op!

Ik heb een beschadigd onderdeel van een blokhut ontvangen (of er missen onderdelen), wat nu?

Het kan gebeuren dat er een onderdeel van uw blokhut is beschadigd of dat u onderdelen mist. Om u als klant goed en snel een passende oplossing te kunnen bieden is het van belang dat u altijd uw ordernummer van Gadero vermeldt en dat u onderstaande informatie per e-mail aanlevert:

Heeft u een tuinhuis / blokhut ontvangen van Tuindeco? Dan verzoeken wij u om onderstaande aan te leveren:

Uniek Pakketnummer - Elke blokhut van Tuindeco heeft zijn eigen unieke nummer. De fabrikant heeft dit unieke pakketnummer (Unique Pack Number) nodig indien er vragen of reclamaties zijn op de door u ontvangen blokhut. Let op: zonder dit nummer kunnen wij u niet verder helpen. Dit unieke pakketnummer staat altijd vermeld op de buitenkant van het pakket van uw blokhut en op de voorkant van de montagehandleiding. Bekijk ook de afbeelding hieronder. 

Onderdeelnummers - Elke blokhut heeft zijn eigen unieke onderdelen, te vinden in de stuklijst van de montagehandleiding. Graag ontvangen wij een foto van de stuklijst met daarop duidelijk aangeven welke onderdelen beschadigd zijn, of welke onderdelen u mist. Zo weet de fabrikant exact welke onderdelen u mist of welke beschadigd zijn.

Foto's beschadigde onderdelen - Om reclamaties uit te kunnen voeren dient de fabrikant te beschikken over foto's van de beschadigde onderdelen. Deze foto's dienen niet alleen als bewijslast, maar geven ook nog eens een duidelijker beeld van welke onderdelen beschadigd zijn (mocht u per abuis een verkeerd onderdeelnummer hebben aangegeven). Zo weet de fabrikant exact welke onderdelen beschadigd zijn.

Hieronder vindt u voorbeelden van een pakketnummer van Tuindeco, te vinden op het pakket (links) en in in de montagehandleiding (midden). Rechts een voorbeeld van een stuklijst met onderdeelnummers van een montagehandleiding van een blokhut van Tuindeco.

Heeft u een tuinhuis / blokhut ontvangen van Karibu? Dan verzoeken wij u om onderstaande aan te leveren:

S/N Nummer - Elke blokhut van Karibu heeft zijn eigen unieke S/N nummer (serienummer). De fabrikant heeft dit unieke S/N nummer nodig indien er vragen of reclamaties zijn op de door u ontvangen blokhut. Let op: zonder dit nummer kunnen wij u niet verder helpen. Dit S/N nummer staat altijd vermeld op de buitenkant van het pakket van uw blokhut en aan de rechterbovenkant van de garantiestelling die u ontvangt bij het pakket. Bekijk ook de afbeelding hieronder. 

ID nummers (Onderdeelnummers) - Elke blokhut heeft zijn eigen unieke onderdelen, te vinden in de stuklijst van de montagehandleiding. Graag ontvangen wij een foto van de stuklijst met daarop duidelijk aangeven welke onderdelen (ID nummers) beschadigd zijn, of welke onderdelen u mist. Zo weet de fabrikant exact welke onderdelen u mist of welke beschadigd zijn.

Foto's beschadigde onderdelen - Om reclamaties uit te kunnen voeren dient de fabrikant te beschikken over foto's van de beschadigde onderdelen. Deze foto's dienen niet alleen als bewijslast, maar geven ook nog eens een duidelijker beeld van welke onderdelen beschadigd zijn (mocht u per abuis een verkeerd onderdeelnummer hebben aangegeven). Zo weet de fabrikant exact welke onderdelen beschadigd zijn.

Hieronder vindt u voorbeelden van een S/N nummer van Karibu, te vinden op het pakket (links) en in de garantiestelling (midden). Rechts een voorbeeld van een stuklijst met ID nummers van een montagehandleiding van een blokhut van Karibu.

S/N nummer Karibu

Na ontvangst van bovengenoemde informatie nemen wij direct uw klacht in behandeling en zoeken wij als Gadero, samen met u en de fabrikant, naar een correcte en passende oplossing. U kunt uw klacht insturen via ons serviceformulier of via service@gadero.nl.

Voor alle Karibu blokhutten en tuinhuisjes geldt dat deze standaard worden geleverd met 60mm brede geïmpregneerde onderleggers (funderingbalken). 

Let op! Deze geïmpregneerde onderleggers van uw tuinhuis kunnen bij geen van de leveringen ontbreken.

De standaard meegeleverde onderleggers, bestaande uit drukgeïmpregneerd hout (groen/bruin/ongeschaafd), zijn namelijk bij elk pakket nodig voor de verpakking. Het witte verpakkingsfolie die uw blokhut beschermt wordt onder andere met tackers aan de onderleggers bevestigd. Op elke verpakking is een aanvullende opmerking geplakt dat deze componenten niet uitsluitend als verpakkingsmateriaal zijn bedoeld en bij de leveringsomvang van het huis zijn inbegrepen.

Zie hieronder een afbeelding waar de funderingsbalken van Karibu zich in het pakket bevinden:

Onderliggers Karibu in Pakket

Omgevingsomstandigheden en een eventuele behandeling zorgt ervoor dat hout van de blokhutprofielen van uw blokhut uitzetten en krimpen. Elke onbehandelde wandplank kan gedurende een jaar wel 3 mm uitzetten en krimpen. Een wand van een blokhut heeft misschien wel 15 wandplanken, zodat de uitzetting maximaal 45 mm kan zijn. De spleet boven de deur dient om ruimte te geven aan deze uitzetting. Wanneer een blokhut net in elkaar is gezet, kan deze spleet groter zijn en zichtbaar.

Omdat de blokhutprofielen nog inklinken / inzakken zal de spleet boven de deur verdwijnen binnen een x-aantal weken. Kortom, u hoeft niets te doen.

U mag het product slechts uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het wenst te behouden. Denk daarbij aan de mogelijkheden die u ook in een fysieke winkel hebt. In de zogenaamde fysieke winkel kun u geen kroket bakken in de friteuse en kun u geen wasje draaien in de machine. Als u een product voor meer gebruikt dan noodzakelijk is om te bekijken wat u er mee kunt doen, dan levert dit waarschijnlijk een waardevermindering op. De verkoper mag deze kosten bij jou in rekening brengen. Dat is niet meer dan terecht.

Tip:

Ga ook voorzichtig met de verpakking om en houd er rekening mee dat de verkoper het product weer kan verkopen.

Nee, u bent niet verplicht om een reden op te geven wanneer u een product retour stuurt naar een webwinkel, als u de aankoop wilt ontbinden. De verkoper mag u echter wel naar de reden vragen. Dit is uiteraard anders wanneer u het product terugstuurt omdat u aanspraak maakt op de garantie. U dient dan wel te vermelden wat er mis is met het product.

Terugbetaling moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de terugzending of herroeping gebeuren. De verkoper mag wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of totdat de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden.

Het risico, dus ook de bewijslast, voor terugsturen ligt bij u. Vooral bij duurdere producten raden wij aan om deze aangetekend of met een verzekerservice te versturen.

Krijg ik geld terug op mijn cadeaubon of voucher?

Er wordt geen geld teruggegeven op de cadeaubon of voucher. Mocht u een cadeaubon van 100,- willen besteden op een product van 80,- ontvangt u geen geld terug, maar een nieuwe kortingscode. Bij vouchers wordt onder geen beding geld terug gegeven. Als u een product wil herroepen wat gekocht is met een cadeaubon of voucher ontvangt u een nieuwe kortingscode. 

Alleen wanneer de cadeaubon of voucher besteld zijn kan deze binnen 14 dagen herroepen worden.

Geldt het herroepingsrecht ook op cadeaubonnen?

Een cadeaubon en voucher mogen binnen 14 dagen na de bestelling herroepen worden. Meer informatie vind u op de retourenpagina.

Wat is een Black Voucher? 

De Black Voucher is een speciale cadeaubon waarmee u ik het aankomende 2020 jaar 10% korting op uw aankoop in onze webshop. 

Het werkt zo: u koopt een tegoedbon van een bepaald bedrag, maar u betaalt hier 10% procent minder voor. Een tegoedbon van € 250.- kost slechts € 225,-. Zo bespaart u volgend jaar wel €25,- euro op uw aankoop. Hoe hoger het bedrag op de voucher, hoe meer u bespaart! 

Let op! Deze vouchers zijn gelimiteerd verkrijgbaar, schaf aan voor 29 november 2019. De code van uw voucher ontvangt u vanaf 3 december 2019.  

Klantenservice