Gadero Klantenservice
Gadero Klantenservice

Veilig bestellen, Thuiswinkel Waarborg!

Snelle antwoorden, 87% vindt hier antwoord

Wat is de levertijd?

Bij meer dan 98% van onze producten geldt levering in gemiddeld 4 werkdagen volgens een vaste leverdag per postcode. Deze postcodes zijn in het hoogseizoen verdeeld over 2 besteldeadlines, maandagavond en donderdagochtend en in het laagseizoen hebben wij 1 besteldeadline (maandagavond), zie bestel-deadlines. Indien u de besteldeadline mist geldt automatisch de volgende besteldeadline.

Bij de overige 2% van de producten staat aangegeven wat de levertijd is, bijvoorbeeld 8-10 werkdagen voor onze kant en klare tuintafels. 

Wij nemen altijd een dag van tevoren tussen 16.00 en 20.00 uur contact met u op via e-mail en/of SMS om aan te geven in welk dagdeel (tijdsvak van 3 uur) wij uw bestelling bezorgen. Wij kunnen - om de bezorgkosten zo laag mogelijk te houden - geen persoonlijke verzoeken inwilligen met betrekking tot het dagdeel.

Haast? Hardlopers binnen 48 uur geleverd in heel Nederland en Belgie!

Naast ons gehele assortiment geleverd op vaste dag per postcode kunt u - UITSLUITEND onze hardlopers - ook met spoed binnen 48 uur bezorgd krijgen. Bestel voor 14 uur = levering overmorgen in heel Nederland en Belgie! Bekijk hier ons 48 uurs spoed assortiment. Let op ons 48 uurs assortiment bestaat uit uitsluitend een beperkt aantal hardlopers.

Een dag voor uw leverdag aanbreekt (zie schema vaste leverdag per postcodes) krijgt u tussen 16.00 en 20.00 uur een email en/of sms over het levertijdstip van uw order. Wij geven een tijdsvak van 3 uur aan. Omdat wij de meest efficiente route rijden om uw bezorgkosten laag te houden kunnen wij geen persoonlijke verzoeken inwilligen omtrent de levertijd. In sommige gevallen kan de chauffeur het tijdsvak overschrijden, denk aan files. 

U kunt vrijdag tussen 14.00 en 17.00 uur uw bestelling afhalen. Let op, uw bestelling dient dan voor dinsdag 10.00 uur bij ons geplaatst te zijn. Wilt u een andere dag uw items afhalen, geef dit dan aan bij uw bestel-opmerkingen.

Wilt u artikelen direct afhalen? Dit kan alleen op afspraak! Wij hebben een warehouse zonder showroom en niet alle artikelen zijn te bekijken en direct af te halen. 

Voor afhalen geldt vooraf betalen. Contant betalen niet mogelijk.

Wij bezorgen uw order in zijn geheel, heeft u een product besteld met een langere levertijd, dan zal uw gehele order worden geleverd wanneer het desbetreffende artikel ook bij ons aanwezig is.

Als u heeft gekozen en betaald voor een 48-uurs levering is het natuurlijk ons streven dit na te komen. Wanneer we dit niet kunnen waarmaken kunt u het extra betaalde bedrag voor de 48-uurs levering teruggestort krijgen op uw rekening of u mag de koop kosteloos ontbinden. Dit gebeurd altijd in overleg met ons.

Wij leveren beperkt maatwerk. Wij maken onze lariks en steigerhouten tuintafels en bijbehorende eetbanken desgewenst op maat. Ook kunnen wij alle vlonderplanken voor uw afkorten op lengte tot in de cm nauwkeurig. Dit wordt per product aangegeven in de vorm van zaagsnedes bijbestellen. 

Voor producten zoals tuindeuren, houten schuren en blokhutten (vaak zelf wel iets in te korten) is maatwerk leveren door Gadero niet mogelijk. Wel kunnen wij bijvoorbeeld voor Lariks Douglas overkappingen en prieelen een offerte op maat samenstellen. Voor terrasoverkappingen op maat kunt u dit ook zelf samenstellen via onze rekentool

Diverse inrit poorthekken van Lariks Douglas en Eiken kunnen wij ook op maat maken. Bijvoorbeeld als u een oprit heeft van 3.5 of 4,20 meter breed dan maken wij 2 hekdelen op maat. 

Ook maatwerk plantenbakken kunnen wij voor u maken in steigerhout, Lariks Douglas of Ipé en Bankirai hardhout. Bekijk desgewenst ook onze doe-het-zelf tips voor plantenbakken op maat maken.

Via onze houtschaverij kunnen wij ook hout machinaal op maat laten voor u schaven. Denk hierbij aan rabatprofielen voor de gevel, planken voor meubels maken of andere schaafwerk op maat.

 

Voor houten plaatmaterialen voor buiten en binnen hebben wij een speciale pagina. Lees hier alle details over op de pagina plaatmateriaal.

Voor nog meer informatie, lees onze speciale blog over plaatmateriaal.

Wij werken uitsluitend met importeurs zoals Dekker Elephant, Felixwood en Tuindeco die voldoen aan legale houtimport volgens de EUTR regelgeving. Per product worden altijd de bijbehorende hout keurmerken weergegeven. Kwaliteit en goed verantwoord hout staat bij ons hoog in het vaandel. Lees hier meer informatie over FSC hout, KOMO keur en PEFC.

Lees op de pagina houtsoorten meer details over houteigenschappen zoals kleur, toepassing en duurzaamheid van houtsoorten zoals vuren, grenen, lariks, azobe, bankirai hardhout, garapa, kapur enzovoorts.

Ook hebben wij een pagina met typische kenmerken van hout zoals uitzetting, kleurverschil enzovoorts.

Bezaagd hout:
Bezaagd hout is in beginsel machinaal gezaagd hout. Vroeger gebeurde dit met de schrob-zaag. Dat gaf veel splinters. Tegenwoordig met een veel fijnere modere zaaginstallatie. Het hout kan dan nog kleinere houtvezels en splinters aan de oppervlakte vertonen. Machinaal gezaagd hout kan zonder problemen in de tuin worden verwerkt. Het voordeel van gezaagd hout is dat het impregneren goed plaats kan vinden.

Fijnbezaagd hout:
Het hout is gezaagd met een fijnere zaagtand waardoor het oppervlak van het hout in de buurt komt van glad geschaafd. Zeer lokaal kunnen er nog hele kleine houtvezels en splintertjes aan de oppervlakte voorkomen. Fijnbezaagd hout leent zich er voor om verder behandeld te worden. Bijvoorbeeld schuren of schaven. Dit is bij de meeste toepassingen bij buiten gebruik niet vereist.

Glad Geschaafd hout:
Na het zagen van het hout is er een extra bewerking met de schaafinstallatie over het houtoppervlak heen gegaan. Bij geschaafd hout komen er vrijwel geen houtvezels en/of kleine oneffenheden aan het oppervlak meer voor. U voelt met uw blote hand moeiteloos de planken. Glad Geschaafd hout is duurder dan fijnbezaagd hout. Geschaafd hout vindt onder meer zijn toepassing bij hardhout en naaldhout vlonderplanken, lariks douglas hout, geimpregneerd hout, speeltoestellen voor buiten. Ook bij tuinmeubels gebruikt men veelal geschaafd hout.

Per product wordt op de website aangegeven hoe deze zijn gezaagd.

Lees onze blog voor nog meer informatie over bezaagd en geschaafd hout.

Bij geschilde ronde palen is de schors van de boomstam afgeschild en daardoor grilliger van vorm dan gefreesde palen. Daarna eventueel verduurzaamd of onbehandeld gelaten zoals bij boompalen. De geschilde paal wordt veelal als weidepaal (landelijk gebied) e.d. toegepast.

De ronde gefreesde paal is door de ronde schaafmachine geweest. Deze paal is dus mooi egaal rond en recht. Toepassingen vindt u veelal in particuliere tuinen, bijvoorbeeld als omheiningspaal, palisade wand en in pergola-constructies.

 

Hiervoor geldt een simpele vuistregel: 5cm dikte per 100cm overspanning (van staander tot staander).
Bij een overspanning van 3 meter heeft u dus bijvoorbeeld balken van minimaal 15cm dikte nodig.

Voor meer informatie en uitzonderingen kunt u onze blog over de maximale overspanningen lezen.

Dit zijn nog maar een aantal van de vele soorten houten profielen. Een duidelijke uitleg hierover vindt u in onze blog over allerlei verschillende soorten houten profielen.

Wij verkopen vele hardhoutsoorten. De meest bekende zijn ipe en bankirai. Verder wordt ook veel padoek, azobe, massaranduba, mukulungu en garapa verkocht.

U kunt de belangrijke verschillen tussen de twee bekendste hardhoutsoorten (ipe en bankirai) lezen in onze blog die hierover is geschreven.

Deze twee naaldhoutsoorten worden beide veel gebruikt bij het maken van overkappingen of buitenverblijven. De grootste verschillen zitten in prijs, duurzaamheid en uitstraling.

Alles hierover vindt u in de blog over eikenhout en lariks/douglashout.

Gadero heeft verschillende planken in het assortiment welke zwart behandeld zijn. Dit kan op 2 manieren behandeld zijn, namelijk gedompeld en gespoten. 

Het verschil tussen gedompeld en gespoten is dat bij gedompeld de planken in een bad met beits worden gedompeld. Bij gespoten planken worden de planken met een coating machinaal gespoten.

De voor- en nadelen hiervan vindt u in onze blog over het verschil tussen dompelen en spuiten. 

Dit zijn potdekselplanken die horizontaal op elkaar gestapeld worden. Zo krijgt u een dicht wand van iets schuin staande planken. Zweeds rabat leveren wij in diverse houtsoorten, zoals vuren, red cedar en Lariks Douglas.

Gewolmaniseerd hout is onder keteldruk geimpregneerd hout, meestal grenen hout en soms ook vuren hout. Dit verduurzaamde hout is vaak te herkennen aan de groene kleur het eerste jaar. 

Sommige houtsoorten, zoals eikenhout en diverse hardhoutsoorten bevatten looizuren. Bij juist gebruik heeft u hier geen last van. Gebruik bij looizuurhoudende houtsoorten altijd onze speciale RVS A2 schroeven en ijzerwaren (nooit verzinkt) of onze grijs gecoate schroeven om uittreding van looizuur te voorkomen. Looizuur reageert namelijk op verzinkt staal.

Voorkom verder ernstige vlekvorming (bruine vlekken) op terrastegels, beton e.d. door looizuurhoudende houtsoorten niet in contact te brengen met vocht en uw bestrating. 

Met bloedend hout bedoelen we de rood/bruine vloeistof die uit sommige houtsoorten lekt. Voornamelijk looizuurhoudende houtsoorten bloeden als ze vochtig worden. Dit komt omdat deze stof (samen met andere inhoudsstoffen) oplost in water en dan uit het hout stroomt. Het is daarom ook belangrijk om uw geleverde hout gelijk te verwerken of droog en uit de zon op te slaan. Leg hout nooit zomaar op uw stenen terras of oprit, dit om vlekken te voorkomen.

Lees ook onze blog waarin we uitleggen wat u kunt doen tegen bloeden hout.
 

Beide houtsoorten kunnen vaak op dezelfde manieren worden verduurzaamd en toegepast, omdat ze veel overeenkomstige eigenschappen bevatten. Het verschil zit met name in een paar uiterlijke kenmerken. 

De meest opvallende verschillen zijn te lezen in ons blog over de beide naaldhoutsoorten. 

Het kappen van tropische bossen en het verschepen van tropische hardhoutsoorten over de hele wereld zorgen voor grote milieuproblemen. Daarom kunt u kiezen voor (milieuvriendelijke) alternatieven zoals: Europees hardhout, verduurzaamd hout en duurzaam hout. 

Een uitgebreide beschrijving over deze alternatieven zijn beschreven in ons blog: 3 milieuvriendelijke alternatieven voor tropisch hardhout.

Het verschil tussen verduurzaamd en duurzaam hout is het productieproces en de consequenties voor het milieu. Verduurzaamd hout is hout wat een behandeling heeft gehad om de duurzaamheid te verbeteren en op deze manier de levensduur te verlengen. Duurzaam hout is voorzien van een keurmerk wat garandeert dat hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Dergelijke keurmerken zijn het FSC- en PEFC-keurmerk.

(De term 'duurzaam hout' kan ook gebruikt worden om aan te geven dat een houtsoort een lange levensduur heeft of niet snel wordt aangetast)

Meer informatie over dit onderwerp? Lees ons blog over 3 milieuvriendelijke alternatieven voor tropisch hardhout of het blog over het verschil tussen FSC en PEFC

 

FSC en PEFC zijn de twee bekendste keurmerken op het gebied van hout. Hout wat is voorzien van een FSC- of PEFC-keurmerk garandeert u dat het afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.

  • Beide keurmerken houden rekening met economische, sociale en milieuaspecten.
  • De doelstelling van beide organisaties is gelijk, maar de weg ernaar toe verschilt. Dit geldt met name voor de manier waarop de certificatie wordt geregeld.
  • FSC werkt van bos tot eindgebruiker (top-down) en PEFC van eindgebruiker tot bos (bottom-up).
  • Het logo mag bij beide keurmerken op het gecertificeerde product staan, als minimaal 70% van het materiaal uit gecertificeerd bos komt. Bij FSC mag het logo ook op producten staan als het van 100% gerecycled materiaal is.

Een uitgebreide beschrijving van de overeenkomsten en verschillen tussen beide keurmerken is beschreven in het blog: Wat is het verschil tussen FSC en PEFC?

Het veelgebruikte Western Red Cedar is een duurzame houtsoort die zonder behandeling prima vele jaren mee kan. Deze houtsoort kenmerkt zich door de duurzaamheid en vochtbestendigheid. Maar dit betekent niet dat behandelen niet zinvol kan zijn. 

Geschikte manieren om Western Red Cedar te behandelen zijn:

  • Beitsen
  • Verven

Lees hier alles over in ons blog: Wat is de beste manier om Western Red Cedar te behandelen en te verduurzamen? En bekijk onze Western Red Cedar beits

Ondanks onze keuze voor uitsluitend 1e keuze stenen en tegels komt witte kalkuitbloei nog steeds voor. Met name bij beton, maar ook bij gebakken stenen en keramische tegels kan witte kalkuitslag (in sterk mindere mate) voorkomen.

De kalkuitslag kan ontstaan uit de steen of tegel zelf of doordat de steen of tegel de kalk opzuigt uit het zand of de ondergrond onder uw bestrating. 

Bij de luxere tegels die een uitgebreide coatinglaag bevatten of geimpregneerd zijn, heeft u minder kans op kalkuitbloei. Wij werken uitsluitend met Nederlandse fabrikanten en importeurs die jarenlang ervaring hebben in de bestrating branche om de kans op (massale) kalkuitbloei inmiddels te minimaliseren.

Lees voor meer informatie de volgende pagina: uitleg kalkuitslag

Bij het kopen van bestrating dient u altijd rekening te houden met enige breuk. Beton is poreus en kwetsbaar voor vervoer. Hoe dikkere stenen of tegels u kiest, hoe minder de kans op breuk u heeft.  Ook kunt u de kans op breuk voorkomen door voor de chauffeur een geheel vlakke ruimte bij uw oprit te maken zodat het steenpakket vlak staat en tegels of stenen niet knappen bij het lossen met onze kraanwagens.

Vaak leveren wij tegels 'staand', dus sla bijvoorbeeld enkele palen in de grond zodat uw tegelrij niet kan omvallen bij het openmaken van de verpakking. Met een speciale stenenkruiwagen voorkomt u breuk bij vervoer van tegels in uw eigen tuin. Bij het storten van waaltjes en dergelijke op uw oprit zult u altijd breuk krijgen, houdt u dus hier rekening mee bij het bestellen.

Bestel altijd enkele procent extra voor het opvangen van breuk. Bewaar gebroken waaltjes e.d. voor het knippen van kantstukken. 

De keramische tegels hebben een erg lange levensduur. Verder zijn ze kleurvast, krasbestendig en zeer hard (waardoor er bijna geen breuk kan voorkomen). Ook heeft het weinig onderhoud nodig.

Voor meer informatie over de keramische tegels en het plaatsen hiervan kunt u onze blog over dit onderwerp lezen.

U kunt uw klinkers en waaltjes op allerlei verschillende manieren leggen. In onze blog over legverbanden van sierbestrating kunt u hier alles over lezen!

Al onze vloeren zijn voorzien van vierkante meter prijzen. U betaalt dus enkel voor het aantal vierkante meters wat u nodig heeft. Wij ronden dit af, in uw voordeel, naar pakeenheden. U ontvangt dus altijd wat extra vloerlengte.

Berekenen welke materialen u nodig bent? Bekijk onze montagetips voor instructies en tips bij het leggen.

De levering van binnenvloeren is gratis en wijkt af van het postcodeschema. De levertijd van parket ligt rond de 2 weken, laminaat en PVC kan gemiddeld binnen 3-5 werkdagen worden geleverd.

Wij kunnen de vloer op de door u gewenste werkdag exact leveren (eventueel ook op zaterdag).

Heeft u een mooie vloer gevonden? Vraag dan een proefmonster op. Wij sturen u vrijblijvend een staal van de vloer toe, tegen een kleine tegemoetkoming in de verzendkosten.

Vindt u het nog lastig om de vloer te beoordelen met dit monster? We kunnen u ook 1 of meerdere losse planken toesturen. Informeer gerust naar de kostprijzen voor de betreffende vloer. Het voordeel hiervan is dat u de vloer kunt leggen in de kamer waar deze komt te liggen. Zo kunt u de vloer goed beoordelen met de juiste lichtinvallen.

Eventueel kunt u ook een huisbezoek aanvragen.

Gaat u parket of PVC verlijmen op de bodemvloer? Dan is een ondervloer niet nodig.

Elke los liggende vloer, ook wel zwevend genoemd, heeft een ondervloer nodig. De belangrijkste reden is het vochtscherm van deze ondervloeren. Hiermee wordt de parket, laminaat of click-PVC vloer beschermd tegen vocht uit de bodemvloer. Wilt u de vloer leggen op een vloerverwarming of in een bovenwoning? Gebruik dan de hiervoor bestemde ondervloeren.

Waar voorheen alle houten vloeren bestonden uit massief hout zien we dat de duoplank, ook wel lamelparket genoemd, dit langzamerhand overneemt. Het grote voordeel van een duoplank is de lage werking door de multiplank onderplaat. Bovendien kunnen de (eiken) toplagen van deze planken, net als bij massieve vloeren, nog meerdere keren worden opgeschuurd.

Gadero heeft het beste doe-het-zelf laminaat voor u geselecteerd. Met topmerken als Quick Step, Floer en Meister bent u zeker van een maatvast laminaat met uitstekende klik-verbindingen. Eenvoudig te leggen en door door de hoge kwaliteit met lange garanties ook nog eens zeer duurzaam.

Wij hanteren bij het bouwen van normale terrasoverkappingen de stelregel 5 cm dikte per meter. Dus met een balk van 15 cm dik kunt u 3 meter overspannen. Bij een balk van 20 cm dik, kunt u 4 meter overspannen. Gadero levert o.a. Lariks Douglas balken van maximaal 25 cm dik. Daarnaast vindt u bij Gadero eiken houten balken van 5x15 en 7x20 cm dikte.

Let op, bij echte dakpannen neemt het gewicht van uw dakbedekking fors toe. Zorg dan voor een stevige fundering en voorkom dat uw betonpoeren gaan verzakken. 

U mag het product slechts uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het wenst te behouden. Denk daarbij aan de mogelijkheden die u ook in een fysieke winkel hebt. In de zogenaamde fysieke winkel kun u geen kroket bakken in de friteuse en kun u geen wasje draaien in de machine. Als u een product voor meer gebruikt dan noodzakelijk is om te bekijken wat u er mee kunt doen, dan levert dit waarschijnlijk een waardevermindering op. De verkoper mag deze kosten bij jou in rekening brengen. Dat is niet meer dan terecht.

Tip:

Ga ook voorzichtig met de verpakking om en houd er rekening mee dat de verkoper het product weer kan verkopen.

Nee, u bent niet verplicht om een reden op te geven wanneer u een product retour stuurt naar een webwinkel, als u de aankoop wilt ontbinden. De verkoper mag u echter wel naar de reden vragen. Dit is uiteraard anders wanneer u het product terugstuurt omdat u aanspraak maakt op de garantie. U dient dan wel te vermelden wat er mis is met het product.

Terugbetaling moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de terugzending of herroeping gebeuren. De verkoper mag wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of totdat de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden.

Het risico, dus ook de bewijslast, voor terugsturen ligt bij u. Vooral bij duurdere producten raden wij aan om deze aangetekend of met een verzekerservice te versturen.

Ja, Gadero heeft verschillende montageteams voor uiteenlopende klussen. Laat uw vlonder, schutting of blokhut door gespecialiseerde montagebedrijven monteren. Wij werken alleen met door ons opgeleide specialisten en hanteren heldere prijzen. Bekijk hier de mogelijkheden, tarieven en beschikbaarheid van onze montagepartners.

 

Gadero doet er alles aan uw hout of steen order vakkundig te leveren. Daarbij streven wij naar een optimale service mocht u niet tevreden zijn.

Hout is een natuurproduct met bepaalde eigenschappen. We willen u vragen de toegestane eigenschappen eerst rustig door te lezen. Daar staan ook enkele handige tips om eenvoudige problemen te verhelpen.

Beschadiging
Is uw bestelling afgeleverd maar beschadigd? Maak dan zo snel mogelijk foto’s van de beschadiging en voeg deze toe aan het serviceformulier (zie onderstaand de link). Vervolgens zal er door ons zo snel mogelijk contact met u worden opgenomen om tot een passende gezamenlijke oplossing te komen. Wilt u - bijvoorbeeld in het weekend - alvast aan de slag? Bewaar uw beschadigde plank dan voor het laatst of gebruik deze indien mogelijk om te verzagen.

Incomplete bestelling
Is uw bestelling afgeleverd maar incompleet? Wij maken foto's van onze orders om te controleren wat u gekregen zou moeten hebben. Betreft het ijzerwaren of ander klein materiaal? Doorgaans wordt dit onder in het midden van uw pakket 'weggestopt' tussen andere grotere producten. Gelieve eerst het gehele pakket goed te doorzoeken en waar nodig af te stapelen. In sommige gevallen versturen we ijzerwaren per post. Neem vervolgens contact met ons op indien het missende product ook niet te vinden is. In dat geval zullen wij samen met u tot een passende gezamenlijke oplossing komen.

Serviceformulier
Gebruik uitsluitend ons serviceformulier, vul ALTIJD uw ordernummer en contactgegevens in. Geef met foto's + toelichting uw klacht helder aan. U ontvangt een ontvangstbevestiging zodra uw klacht gelezen is. Zodra wij een oplossing hebben nemen wij contact met u op. U ontvangt binnen uiterlijk 7 werkdagen een inhoudelijke reactie van ons. In de praktijk reageren we binnen 24-72 uur op iedere klacht. 

Kunt u een klacht niet oplossen met Gadero, dan kunt u via de Geschillencommissie Thuiswinkel www.sgc.nl een geschil indienen. Dit kan digitaal door de stappen op de website te volgen. Eveneens in geval van een klacht/geschil kunt u terecht bij http://ec.europa.eu/consumers/odr/

U ziet alle prijzen inclusief BTW bij ons op de website staan. Desgewenst kunt ons een email sturen voor een offerte aanvraag. Of stel zelf snel een handige offerte-PDF (voor uw klant) samen via onderstaande handige optie. 

1. Voeg de gewenste artikelen vrijblijvend toe aan uw winkelwagentje.

2. Druk in uw winkelwagentje op de PDF link en u krijgt een vrijblijvende offerte in PDF formaat.

3. Desgewenst kunt u direct overgaan tot bestellen.

offerte tool

Informatie over retourneren en het retourformulier vindt u op retourneren.

Zodra onze vrachtwagen bij uw adres aangekomen is, belt de chauffeur bij u aan. Onze chauffeur levert uw order af tot aan de stoep, dit gebeurt doorgaans met een zogenaamde kooiaap heftruck. Wilt u uw bestelling op een specifieke plek? De chauffeur bepaalt wat veilig is en waar hij of zij kan en wil lossen. Onze chauffeurs kunnen u niet helpen met de order naar binnen brengen e.d. 

U vindt het serviceformulier op de volgende pagina: serviceformulier.gadero.nl

Via de website https://gadero.fr kunt u binnenkort hout bestellen voor bezorging in Wallonië en bestemmingen in Frankrijk maximaal 30km van de Belgische grens. 

Tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen, ligt het risico van beschadiging en/of vermissing van producten tot het moment van bezorging, bij ons.

Bij houthandel Gadero kunt u betalen via Ideal, Creditcard (Visa, Mastercard, American Express), Paypal, Afterpay (achteraf overmaken, wel extra gegevens en extra kosten vereist), bankoverschrijving (vooruit betaling). Pinnen of contact bij de chauffeur is NIET mogelijk.

Op de pagina betalen vindt u alle details over onze betaalopties. 

Wij werken volgens een staffel zie bezorgkosten staffel. Hoe hoger uw orderbedrag, hoe lager de bezorgkosten. Voor sommige producten gelden uitzonderingen. De webshop berekent dit automatisch. Zo heeft u bij kleine items zoals plantenbakken of kleine picknicktafels voor een speciaal palletttarief.

Voor kleine sierbestrating orders geldt een toeslag, de webshop berekent dit automatisch. Voor prefab blokhutten en overkappingen betaalt u een bezorgbijdrage omdat dit enorme pakketten zijn.

Meer informatie zie gadero.nl/bezorg, bekijk daar ook onze 48 uurs service en actuele tarieven.

Wanneer een bedrijf uit België een bestelling bij ons wil plaatsen en een BTW-vrije factuur(Intracommunautaire levering, BTW verlegd) moet worden verzonden zijn er verschillende stappen nodig. Meer leest u hierover op de pagina BTW-vrije factuur.

Sinds 1 juli 2010 hebben organisaties ook de mogelijkheid om een link naar je te e-mailen. Met deze link gaat u naar een website toe om jouw iDEAL betaling uit te voeren. Dit is een snelle methode die u eenvoudig kunt gebruiken. Waar moet u op letten om uw iDEAL-betalingen via een link in een e-mail veilig uit te voeren? Kijk voor meer informatie hierover op de website van iDEAL

Van een kennelijke vergissing is sprake als u had kunnen weten of begrijpen dat de prijs veel te laag is voor het artikel dat werd aangeboden. Met andere woorden: zelfs als het u al niet meteen duidelijk was dat hier een vergissing in het spel was, dan was het verschil in prijs zo aanzienlijk dat er in ieder geval reden had moeten zijn voor twijfel. Wanneer er twijfel kan bestaan over de juistheid van de prijs, bent u als consument verplicht hier zelf navraag naar te doen. Is het verschil in prijs niet aanzienlijk, dan mag de webwinkelier de prijs van een al besteld product niet zomaar aanpassen. Gadero kan in overleg met u de order annuleren of leveren voor de originele prijs.

Welke materialen u nodig heeft voor het maken van een vlonder hangt van vele factoren af. Voor de verschillende soorten vlonders vindt u alle informatie via onze klustips.

Wilt u zelf gemakkelijk de hoeveelheden berekenen? Hier hebben wij een speciale calculator voor, hierover vindt u alles in onze blog over de vlondercalculator. 

Om zo lang mogelijk van uw vlonder te blijven genieten is het belangrijk dat u materiaal kiest met een lange levensduur. U kunt hier kiezen uit hardhout, composiet of in mindere mate geimpregneerd naaldhout.

Meer specifieke informatie over duurzame keuzes bij het maken van een vlonder vindt u in onze blog.

Om te voorkomen dat uw vlonder glad wordt is het belangrijk dat u uw vlonder goed onderhoudt. Als u geregeld 10 minuten de vlonder boent met water en een harde bezem, dan voorkomt dit vaak al een gladde vlonder.

Ook is de keus van de plank belangrijk, een plank met groeven is minder makkelijk te onderhouden en heeft dus meer kans op algvorming. Hierdoor kan een plank sneller glad worden.

U kunt nog veel meer tips en informatie vinden via onze blog over onderhoud en onze blog over verschillende keuzes materiaal voor een stroeve vlonder.

U kunt tuinhuizen en overkappingen groen, bruin en soms grijs laten impregneren door ons. Dit standaard levertijd hiervoor is 3 a 4 weken bij zowel Karibu als Tuindeco blokhutten. Let op sommige speciale budget blokhutten zie model Blokhut Dora, Freddy, Charlotta, Barbara overkapping, Robert, Juha, Mila en Chappo zijn standaard groen geimpregneerd en dus DIRECT leverbaar. Tevens hebben wij blokhut Michelle direct leverbaar in een trendy kleur grijs geimpregneerd. 

In het hoofdseizoen (voorjaar en zomermaanden) kan het impregneren oplopen tot 6-7 weken levertijd. 

Steeds meer klanten kiezen voor deze optie. Dit is een 2 laagse grondverf laag. Zo heeft u alle kieren behandeld met grondverf. U kunt dus meteen beginnen met het monteren van uw blokhut. Na plaatsing schildert u uw blokhut nog 1 keer met beits in 1 of meerdere kleuren. Zo gaat uw blokhut jaren mee. 

De levertijd voor een spuitlaag (grondlaag) bedraagt 4 weken extra. U kunt daarna zelf uw tuinhuis aflakken in een door u gewenste kleur.

U krijgt dan een extra rij blokhutprofielen geleverd door ons. Uw blokhut wordt dus simpelweg 1 rij hoger. Dit bedraagt netto meestal ruim 12 cm. Voor lange mensen is het raadzaam een extra wandlaag toe te voegen zodat u een hoger dak van uw tuinhuis of blokhut krijgt.

Let op, hoogte deuren verandert door een extra wandlaag niet.

Bij sommige blokhutten ziet u bij de voorraad 0 stuks staan. Dit betekent dat er wel reeds blokhutten in bestelling staan. Deze hebben dan een levertijd van 2 tot 5 weken. Hoe eerder u bestelt, hoe eerder u in de wachtrij staat.

Prefab blokhutten zijn enorme pakketten hout met hierin alle wanden, dakhout, balken enzovoorts. Met accessoires als dakbedekking, funderingsbalken en beits wordt het pakket nog groter en minder stapelbaar te vervoeren. Dat maakt dat onze vrachtwagens met kooiaap behoorlijke kosten maken voor de levering ergens in Nederland of Vlaanderen. Wij rekenen deze bezorgkosten nagenoeg 1 op 1 door.

tuinhuis bezorging

Blokhutten en tuinhuizen worden rechtstreeks vanaf onze importeurs geleverd. Het impregneren of spuiten van een blokhut zorgt voor een langere levertijd, dit staat vermeld in de beschrijving van het product. Daarnaast wordt het vervoer vanaf onze importeur geregeld. Hierdoor wordt de blokhut niet volgens de vaste bezorgdag per postcode geleverd, maar er wordt een afspraak met u gemaakt voor de levering. Daarom kan het soms langer duren voordat u uw blokhut geleverd krijgt. Karibu tuinhuizen worden buiten het hoofdseizoen doorgaans binnen 3 weken geleverd. Meer over de levering van blokhutten en tuinhuizen leest u op de pagina bezorgen.

Impregneermiddel is eenvoudig te verwijderen met HG ovenreiniger. 

U kunt uw order afhalen in Groningen bij ons pand aan de Euvelgunnerweg 19.

Neem de ingang tegenover ons kantoor. U krijgt altjd een email welke vrijdag of zaterdag uw order klaarligt, bijvoorbeeld AANSTAANDE of VOLGENDE WEEK vrijdag of zaterdag. Alleen na telefonisch overleg of bevestigde email is dit ook vrijdagmiddag mogelijk. Op deze pagina vindt u de deadlines voor afhaal bestellingen.

Spontaan goederen afhalen is uitsluitend op afspraak mogelijk. Voor bedrijven met een zakelijk account is dagelijks afhalen mogelijk, waarvoor reserveren 24 uur van te voren een must is. In de Warehouse in Groningen liggen 70% van de artikelen op voorraad.

Het afhalen in Belgie vindt eenmaal per 2 weken op een vast dagdeel plaats. Het afhaaladres Hekkestraat 20 in Hofstade-Aalst is alleen die dagen open voor afhalingen! Bekijk de bestel-deadlines en afhaal dagen voor Vlaanderen en Wallonie op deze speciale pagina

Spontaan artikelen afhalen in Belgie is dus niet mogeljk. Deze locatie van Gadero bevat geen warehouse en geen showroom van Gadero. Bezorgen in heel Vlaanderen is uiteraard wel mogelijk en zelfs in Wallonie in overleg. 

Klantenservice