Logo Gadero
service

Channelsiding

Channelsiding noemen we gevel rabat dat geschikt is voor verticale montage. Channelsiding rabat kan een speciaal afwateringsprofiel hebben zodat vocht niet doorlaat in uw achterwand. Het meest populair is de western Red Cedar channel siding rabat. Western red cedar is duurzaam, licht van gewicht en heeft weinig werking. Dat maakt Red Cedar zeer geschikt voor gevelbekleding. Ook Siberisch Lariks en thermisch Ayous behoren tot de mogelijkheden.

Wij bezorgen channel siding planken in heel West Europa aan particulieren en bedrijven uit eigen voorraad. Kies uit diverse houtsoorten als thermisch Ayous, Red cedar of Siberisch Lariks als het gaat om woninggevels en Red Class wood of Lariks Douglas hout voor tuintoepassingen. 

Channelsiding monteren

Even opgelet. Bij channelsiding monteert u de gevelplanken verticaal, voor horizontaal gebruikt u halfhouts profielen. Belangrijk is bij verticale montage van gevelbekleding dat u dubbele rachels aanbrengt of speciale ventilatielatten met uitkepingen (in de vorm van boogjes). Zo zorgt u ervoor dat lucht van boven naar beneden kan bewegen achter uw gevelbekleding. Hiermee voorkomt u schimmelvorming en kromming van het hout. Een juiste verticale ventilatie is het toverwoord achter channelsiding planken! Lees onze klustip voor meer informatie over gevelbekleding monteren.

Red cedar channel siding, het neusje van de zalm

Gadero heeft channel siding gevelbekleding van Siberisch Lariks, Ayous tot Western Red Cedar hout. Red cedar bestaat uit een noestvrije luxe variant. Deze soort wordt ook wel Clear and Better genoemd. Voor Red Cedar gevelbekleding met noesten bestaat er een Select Tight Knotty met rustiek uiterlijk, deze is ruim 20% goedkoper dan de noestarme variant. Noesten kunnen als een risico gezien worden. Deze vallen er bij Red Cedar niet uit, hierdoor blijft de integriteit van de plank dus behouden.

Siberisch Lariks channel siding, goede prijs/kwaliteit en geschikt voor woning gevels

Naast Red Cedar hebben wij channelsiding planken van Siberisch Lariks hout. Siberisch lariks komt uit Rusland en heeft kleine noestjen en kent weinig werking. Het is niet te vergelijken met Europees Lariks Douglas hout. Europees Lariks Douglas hout heeft grotere noesten en veel meer werking, dat maakt deze houtsoort niet geschikt voor gevels. Siberisch Lariks daarentegen is wel geschikt voor woninggevels. Het is geel van kleur en zal mooi egaal vergrijzen. Europees Lariks Douglas is meer geel-rose kleur. Dat maakt Europees Lariks Douglas hout wel geschikt voor het maken van schuurtjes en overkappingen maar niet voor montage aan woning gevels.

Schutting van verticale planken

Channel Siding planken voor gevels van woningen is al tientallen jaren populair, ook voor schuttingen ontdekken steeds meer mensen de luxe uitstraling van deze verticale rabat profielen. Een verticale planken schutting maakt uw tuin optisch groter en lastiger overheen te klimmen. De montage van channel siding planken komt zeer nauw. U kunt ook Deens rabat planken of Zweeds Rabat planken verticaal monteren als een schutting. De Deens Rabat planken hebben een modern triple profiel. Deze populaire variant van channelsiding planken zijn in de houtsoorten Ayous, Siberisch Lariks en Red cedar ook geschikt op gevels van huizen. 

Toch liever horizontale planken?

Wilt u toch liever uw gevelbekleding horizontaal plaatsen in plaats van verticaal? Bekijk dan onze halfhouts, Zweeds Rabat of triple blokprofiel. Weet u niet zo goed wat het verschil is tussen deze vormen van gevelbekleding? Wij leggen dit allemaal uit in onze blog over de verschillende vormen van gevelbekleding