Logo Gadero
inspiratieservice

Wal Beschoeiing / Damwand Hout

Wilt u een houten beschoeiing maken voor een tuinverhoging, slootwal of als damwand rondom uw vijver? Wij bieden diverse beschoeiingshout materialen zoals kant en klare beschoeiingsschotten, Azobe hardhouten palen, beschoeiingsplanken en damwandprofielen. Bovendien voorzien we u graag van maatwerk advies over het bouwen van uw beschoeiing van hardhout.

In ons tuinhout assortiment vindt u diverse kant en klare houten keerwanden en meer hardhout voor een houten afboording of beschoeiing aan het water. Onze hardhouten beschoeiing-schotten, beschoeiingsplanken en bijbehorende palen zijn makkelijk te plaatsen aan elke waterkant en bovendien betaalbaar. Combineer uw damwand beschoeiingshout aankoop bij Gadero.nl met worteldoek, schroeven en bevestingsmaterialen (m12 draadeinden).

Welke beschoeiing kiezen?

  • Beschoeiingsschotten, ideaal voor aan een waterkant, zijn eenvoudig voor een deel in het water te laten zakken. Kies uit diverse hoogtes en breedtes. Altijd met worteldoek geleverd.

  • Beschoeiingsplanken, deze losse planken van 10,15 of 20 cm breed zijn handig om zelf een beschoeiing op maat te laten bouwen in welke vorm dan ook.

  • Damwandprofielen, dankzij de mes en groef schuiven deze mooi inelkaar. Zowel voor horizontaal als verticaal gebruik. De 30 mm dikte is door particulieren zonder machines nog goed te verwerken.

Plaats uw beschoeiing enkele graden "naar binnen" toe (richting uw tuin), dus net niet helemaal recht, zo voorkomt u dat door tegendruk uw beschoeiing gaat overhevelen. Kies bij een lage tuin afboording voor onze beschoeiingsplanken en bij walbeschoeiing voor onze handige schotten die u in het water kunt laten zakken. Hoe hoger de beschoeiing, hoe groter het gedeelte wat in de grond geplaatst dient te worden. Streef naar 2/3 in de grond en 1/3 boven de grond. 

Tips Beschoeiing maken

Het plaatsen van houten keerwanden in uw tuin en stevige beschoeiingswanden bouwen aan het water is een vak apart. Laat u adviseren door onze tuindeskundigen die jarenlange ervaring hebben met het bouwen van houten grondkering langs een sloot of een waterkant damwand van planken of schotten. Daarnaast bieden wij onze klanten een handig stappenplan voor zelf een beschoeiing maken van hardhout.

Binnen onze hardhouthandel hebben wij mensen met jaren ervaring. Wij staan u graag te woord op 050 - 230.61.51 of per e-mail met handige tips en advies over walbeschoeiingen van hardhout.

Wij leveren overal in Nederland en België hout voor tuinverhogingen en hardhouten planken voor beschoeiingen rond het water. Daarbij bent u zeker van gunstige Thuiswinkel levering- en servicevoorwaarden. Gadero is al decennia lang het adres voor damwandhout van duurzaamheidsklasse 1 hardhout.

Meest gestelde vragen over wal beschoeiing / damwand hout