Logo Gadero
service

Triple blokprofiel

Het triple blokprofiel bestaat uit 3 golven en worden ook wel Deens rabat genoemd. De stapelbare triple houten profielen zorgen voor een moderne, strakke uitstraling. Kies bij deze profielen uit de houtsoorten Lariks Douglas (niet voor woninggevels), Hardhout, Ayous, Fraké of Accoya, waarbij de eerste 2 veel in de tuin worden gebruikt en de laatste 2 ook op woninggevels. Meestal worden triple rabatdelen horizontaal gemonteerd, echter is verticaal ook mogelijk.

Gadero levert hout voor de gevel in heel Nederland, delen van Duitsland en België. In overleg is bezorgen in Luxemburg ook mogelijk. Bekijk naast deze bijzondere gevelplanken ook ons overige assortiment gevelbekleding. Denk aan Zweeds rabat, halfhouts, channel siding, rombus en thermisch gemodificeerde profielen.

Waarom Deens Rabat?

Het moderne Deens Rabat maakt zeker indruk in de vorm van een dichte schutting of achterwand van een overkapping. Dit profiel is ook te gebruiken als wandbekleding. Deens rabat valt vooral op door de drie strakke banen, die voor een mooi geheel zorgen. Deze triple blokprofielen zijn zowel verticaal als horizontaal te plaatsen, wat ze zeer veelzijdig te gebruiken maakt. Bovendien vindt u deze profielen in veel verschillende houtsoorten bij Gadero. Nog meer argumenten nodig om overtuigd te raken van deze profielen? Lees dan ook onze blog over de voordelen van triple blokprofielen

Deens Rabat monteren

Schuif de delen nooit te strak in elkaar, laat ruimte open voor enige werking. Begin waterpas aan de onderkant en leg het volgende profiel met 2 mm tussenruimte op de eerste plank. Schroef of spijker met spijkerpistool (met schroefnagels) steeds met 2 schroeven of spijkers in de "golf" van dit profiel vast. Wij adviseren niet in de dunne lip te schroeven of te spijkeren. Bij hardhout, Lariks Douglas en Ayous hout altijd voorboren om scheuren te voorkomen. Ook op de kopse kanten enige ruimte voor werking open laten. 

Monteer uw double of triple blokprofielen altijd losjes in elkaar met 1-2 mm speling, zodat uw hout kan werken. Monteer rachels om de 60 cm en schroef de profielen in de sponning op uw regelwerk. Gebruik per kruising van een plank/regel steeds 2 schroefnagels of RVS schroeven van 40 mm lengte. Gaat u deze triple blokprofielen gebruiken voor een wand? Bekijk dan ook de onderstaande aflevering van Gadero TV.

Alternatieven Triple Blokprofiel

De trendy profielen op deze pagina vallen niet bij iedereen in de smaak. Bekijk daarom ook ons aanbod gevelbekleding in andere soort profielen zoals rhombus, channel siding, Zweeds rabat (potdeksel) of halfhouts planken.

Triple blokprofiel inspiratie