Logo Gadero
service

Balken voor overkapping

Bent u van plan om zelf een terrasoverkapping of schuur te bouwen? Met onze houten balken kunt u uw eigen tuinschuur, terras, houten wand of overkapping maken. Wij hebben een groot assortiment balken voor scherpe prijzen. Onze overkapping balken zijn er in verschillende soorten en maten. U heeft de keuze uit geschaafde vuren balken, grenen balken, Lariks Douglas balken, eiken balken en balken van hardhout.

Balken voor overkapping inspiratie

Welke balken moet ik gebruiken voor mijn overkapping?

Er komt heel wat bij kijken als u een houten constructie in uw tuin gaat maken. Voor een overkapping moet u stevige en duurzame balken gebruiken die jarenlang mee gaan. De balken moeten ook goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden.

Veel mensen kiezen voor een douglas overkapping. Ons douglas hout is van goede kwaliteit, omdat het kernvrij gezaagd en splintervrij is. Douglas balken hebben een luxe uitstraling en vallen onder duurzaamheidsklasse 3. De prijzen van douglas hout zijn goed betaalbaar. Het hout is dus erg geschikt wanneer u een stevige overkapping wil maken.

Ook een eiken overkapping is populair. Deze balken zijn licht ruw, duurzaam en geven uw tuin een unieke uitstraling. De balken zijn alleen niet voordelig, maar wel erg geschikt als dak. Verder is er de mogelijkheid om te kiezen voor een overkapping gemaakt van vuren, grenen en hardhout.

Met al onze houtsoorten is het mogelijk om een stevige constructie neer te zetten die jarenlang mee gaat. Zorg voor een stevige fundering wanneer u een houten overkapping in elkaar zet. Daarnaast is er de mogelijkheid om het dak van uw overkapping te bekleden met EPDM dakbedekking.

Welke balkdikte bij overspanning?

De overspanning is de afstand tussen twee steunpunten. Om de juiste dikte van de balken te bepalen is er een berekening nodig. Voor iedere vijf centimeter dikte komt er een meter overspanning bij. Zo kunt u op een makkelijke manier bepalen hoe stevig de houten constructie moet worden. De maximale overspanning wordt zwaarder wanneer u ervoor kiest om uw dak te bekleden met dakbedekking.

Gebruik onze rekentool wanneer u twijfelt over de juiste balkdikte. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice voor goed advies. Mis ook onze montagetips niet met handige stappenplannen en bouwtekeningen voor verschillende klusprojecten.

Wat kosten overkapping balken?

De prijzen van onze overkapping balken zijn afhankelijk van verschillende factoren. Eén van deze factoren is de houtsoort. Ook de afmetingen zorgen ervoor dat er veel verschil zit tussen de prijzen van de balken. Douglas balken zijn over het algemeen beter betaalbaar dan Eikenhout. De prijzen van houten balken liggen tussen de 16 euro en 140 euro. Voor de meeste balken betaalt u niet meer dan 40 euro.

Naast onze stevige draagbalken verkopen wij ook overkapping palen. Wilt u toch een kant en klare overkapping? Dan heeft Gadero een groot aanbod aan overkappingen voor u klaar staan.