Logo Gadero
inspiratieservice

Composiet gevelbekleding

Naast houten gevelbekleding beidt Gadero ook composiet gevelbekleding van A-merken. Deze kunststof rabatdelen zijn onderhoudsvrij, zeer kleurvast, licht in gewicht en werken minimaal. U kunt bij Gadero kiezen uit composiet gevelbekleding in de kleuren grijs, bruin, beige en wit. Bij onze houthandel bestelt u rachelwerk, bouwfolies en bevestigingsmateriaal meteen mee, dat is wel zo gemakkelijk.

Composiet gevelbekleding monteren vergt enige aandacht. Per merk geldt een eigen handleiding. U kunt meestal de kunststof gevelplanken gewoon spijkeren. Deze lichtgewicht planken worden zowel bij de bouw van blokhutten, tuinhuisjes en als gevelbekleding op woningen toegepast. Wij leveren uitsluitend de beste kwaliteit kunststof composiet planken voor gevels. Dit ziet u niet alleen terug in de lange levensduur van ons composiet maar ook in onze garantie voorwaarden en A-merk als Elephant en Felixwood.

Voordelen kunststof composiet gevelbekleding

Zoekt u gevelbekleding van composiet hout? De voordelen van ons kunststof rabatdelen op een rij:

  • Zeer kleurvast (minimale verkleuring door UV-licht houdt u altijd)

  • Vrij van onderhoud, verven niet nodig

  • Lange levensduur composiet

  • Veel minder werking (uitzetting en krimp) ten opzichte van hout

  • Brandvertragend

  • Lichtgewicht

  • Ook lange lengtes tot 5 meter

  • Moderne uitstraling van uw gevel

  • Hier te bestellen voor de beste prijs

De nadelen zijn dat het een kunststof product blijft, niet elke plank is uniek zoals bij echt hout. Het is en blijft vaak toch een "plastic" look and feel. Ook is composiet vaak niet goed recyclebaar, hout is dat wel. 

Heeft u vragen over gevelbetimmering of kunststof rabatdelen toepassen in de tuin? Bel of email ons gerust. Zorg bij montage van rabatdelen op uw gevel voor voldoende afstand vanaf uw dakrand voor werking van composiet. Schuif tot slot de delen niet te strak in elkaar. 

Liever echt hout?

Bekijk ook rabathout en potdekselplanken voor het bekleden van wanden van overkappingen en schuren. Zoekt u horizontale profielen van hout? Bekijk dan ook ons aanbod aan halfhouts rabat. Geen idee wat het verschil is tussen de verschillende vormen van gevelbekleding? Lees er alles over in onze handige blog over de verschillen tussen rabatdelen, vellingdelen en Zweeds rabat potdeksel planken.

Meest gestelde vragen over composiet gevelbekleding