Logo Gadero
service

Blokhut

Ontdek het gemak van online uw houten blokhut kopen. Onder kant-en-klare tuinhuisjes verstaan wij alles van prefab blokhut met overkapping tot goedkope tuinberging. Deze blokhut bouwpakketten bestaan uit vaste afmetingen en een handig reeds gezaagd prefab houtpakket met bouwtekening. Zo bouwt u snel en eenvoudig een kleine vurenhouten tuinberging tot luxe blokhut met overkapping van Lariks Douglas hout. Tuinhuiswinkel Gadero biedt naast een groot aanbod, bovenal kwaliteit en service in blokhutten.

...

Blokhutten

Wij bezorgen bovendien uitsluitend A-merk tuinhuisjes van gerenommeerde fabrikanten zoals Tuindeco, Karibu, Fesca en Elephant snel en vakkundig bij u thuis. Wij leveren bovendien al meer dan 10 jaar in heel Nederland en België onder gunstige Thuiswinkel servicegaranties.

Houthandel en blokhutwinkel Gadero staat voor buiten genieten, binnen handbereik. Hier koopt u dus een kwalitatief tuinverblijf met service, garantie en montage advies. Klik verder naar onze ruime collectie luxe woonhuis chalet tuinhuisjes tot goedkope blokhutten met luifel of losstaande tuinbergingen. En van lariks douglas zelf bouwhout tot trendy blokhutten met overkappingen en handige tuinkasten van geïmpregneerd tuinhout of Lariks Douglas bezaagd of glad geschaafd hout.

Voordelen kant en klaar Gadero tuinhuis bouwpakket

Van gadero geven we je alle benodigde instructies en materialen in onze voorgemonteerde pakketten, zodat je je doe-het-zelfproject kunt uitvoeren. Dit zijn de voordelen:

  • minder zaag en denkwerk, dus minder manuren voor het plaatsen van uw tuinhuis, overkapping, kapschuur en dergelijke.

  • altijd inclusief handige opbouw tekeningen.

  • doordachte constructie, u hoeft niet meer na te denken over draagvermogen en dergelijke.

  • eenvoudig te bestellen inclusief extra opties zoals impregneren, funderingsbalken en meer.

  • heldere prijs, geen financiele verrassingen achter af.

Waar op letten bij het kopen van een blokhut

Voordat u een blokhut of tuinhuis aanschaft zijn er een aantal zaken waar u op dient te letten. Past uw beoogde tuinhuis bijvoorbeeld wel in uw tuin? En hoe dik moet de wand van uw blokhut eigenlijk zijn? Dit kan best veel zijn om allemaal zelf uit te zoeken, daarom heeft Gadero een handige blog geschreven met 10 tips voor de aankoop van een blokhut. Zo weet u precies waar u rekening mee moet houden voordat u een blokhut of tuinhuis aanschaft. 

Alvast handig te weten, onze houthandel en tuinhuiswinkel levert alleen Europese A-merken. Zo weet u zeker als er onverhoopt een onderdeel mist of kapot gaat u altijd van een topservice kunt genieten met nalevering van materialen.

Welke blokhut past bij u?

Wilt u een ruimte voor het hele gezin om als zomerverblijf te gebruiken? Waar u de hele dag kunt genieten van het mooie weer van ontbijt tot een heerlijk glas wijn in de avonduren? Heeft u extra ruimte nodig om feestjes te geven? Dringend een mancave nodig om samen met de mannen van alledag te ontsnappen bij de zelfgebouwde bar? Of moet het een woman shed worden met een heerlijke romantische inrichting met bed en kleden en uitnodigt om heerlijk te ontspannen? Heeft u een zorgwoning nodig op uw terrein om iemand te verzorgen? Op zoek naar een eenvoudige tuinschuur om tuinspullen op te bergen naast de moestuin? Of ruimte nodig voor een atelier of uw hobby? Wat u ook zoekt, u vindt het bij Gadero.

Houd ook rekening met de eisen van de gemeente als u kijkt naar de perfecte blokhut voor u. Zo moet u voor sommige blokhutten een vergunning aanvragen. Benieuwd wanneer dit het geval is? Lees onze blog over vergunningplicht voor blokhutten.

Wat valt onder een blokhut?

Een blokhut is een breed begrip. Vele modellen vallen onder blokhut en zoveel modellen als er zijn voor zoveel verschillende redenen kan deze worden gebruikt. Wat u voor ogen heeft, is ongetwijfeld te vinden. Op vakantie in eigen tuin. Een opgeruimde tuin. Een afgeschermde zithoek. Bij elke wens past weer een ander model tuinhuis. Bovendien kunt u ook altijd uw eigen blokhut op maat ontwerpen.

De blokhut als ontspanningsruimte

De trend van de laatste jaren is om een ontspanningsruimte in de tuin in te richten. Zo wordt deze steeds vaker omgetoverd tot thuisbioscoop of fitness studio. Ook een muziekstudio behoort tot de mogelijkheden, wanneer tijdens het isoleren rekening wordt gehouden met de akoestiek. Uiteraard biedt een blokhut in de tuin nog veel meer opties tot gebruik. Wat te denken van een meditatieruimte? Een gameroom? Een atelier? Met wat fantasie zijn de mogelijkheden oneindig.

Blokhut modellen per categorie

Er zijn zoveel modellen op de markt, dat het eenvoudig is het overzicht te verliezen. Daarom is voor u een onderverdeling in verschillende categorieën gemaakt. Kies uit een berging of een tuinschuur met overkapping. Ook kunt u kiezen uit een houten bergruimte met voorluifel of vijfkantige hoekblokhut. Wilt u deels wonen in een blokhut? Bekijk dan onze houten woningen, tiny houses of maak van onze pipowagens een in het oog springend vakantiehuisje. 

Blokhut laten impregneren

Wilt u uw nieuwe blokhut laten impregneren? Dat kan bij Gadero! Bij het grootste deel van ons assortiment blokhutten vindt u de optie om te impregneren, bekijk de productpagina voor alle mogelijkheden. Door het impregneren van uw tuinhuis verlengt u de levensduur van het hout. Ook kunt u kiezen tussen verschillende kleuropties, waardoor u het tuinverblijf helemaal kunt aanpassen aan uw smaak. Let wel op dat de levertijd van impregneren van uw blokhut enkele weken kan duren.

Meest gestelde vragen over blokhutten

Van welke houtsoort is een blokhut gemaakt?

Blokhutten zijn leverbaar in verschillende soorten hout. Elke houtsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen. 

Blokhut van Scandinavisch vurenhout (meest gebruikelijk)

Blokhutten zijn onder meer in vurenhout te verkrijgen in de soorten geïmpregneerd vurenhout en onbehandeld vurenhout. Vurenhout moet ook behandeld worden, wanneer deze geïmpregneerd is. Impregneren beschermt namelijk het hout tegen schimmels en andere houtaantastende processen, maar heeft geen vochtregulerende werking en zorgt ook niet voor een wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken. Enkel een houten blokhut impregneren is dus onvoldoende om jarenlang van uw houten huisje te genieten. Gadero heeft al jarenlang zeer goede ervaringen met tuinhuisbeits.

Embalan/Embadecor is een zeer zware kwaliteit beits in verschillende transparante en dekkende kleuren. Dit éénpotssysteem vraagt niet om andere voorbehandelingen en nabehandelingen. Wanneer u uw houten tuinhuis op de juiste manier schildert, hoeft u dit slechts één keer per vijf jaar te herhalen. Embalan en Embadecor blokhutverf is ook in onze online shop verkrijgbaar.

Blokhut van Lariks – Douglas hout

Een houten huisje van lariks of douglas hout hoeft niet geschilderd te worden. Het hout is door het hoge harsgehalte zeer duurzaam en gaat onbehandeld 20-25 jaar mee. Het hout dient echter dan niet met de grond in aanraking te komen en een goed fundament is een vereiste. Ook dient u de onderkant vrij van opspattend vuil te houden. U kunt echter na de opbouw dan meteen met de voeten omhoog zitten en genieten van het resultaat!

Lariks / douglas hout mag en kan uiteraard geschilderd worden, wanneer u dat zou willen.

Welke houtdikte heeft u nodig voor uw blokhut?

De houten tuinhuizen van Gadero zijn leverbaar in verschillende wanddiktes, waarbij het gebruik doorslaggevend is voor de gewenste wanddikte. Voor de opslag van tuingereedschap, tuinkussens en tuinmeubelen is een tuinhuis met een wanddikte van minder dan 28mm zeer geschikt. In het Nederlandse klimaat kunnen houten huisjes vanaf 28mm houtdikte vooral als zomerverblijf worden gebruikt. Dit zijn voornamelijk tuinhuizen met een kleiner oppervlak. Wanneer u uw blokhut het hele jaar door wilt gebruiken, adviseren wij u te kiezen voor een tuinhuis met een minimale houtdikte van 40-45mm. Voor de minder warme dagen kunt u een heater installeren om uw blokhut ook tijdens de koude winterdagen te gebruiken. Wilt u eerder een gastenverblijf of kantoor creëren in uw tuin? Een wanddikte van 70mm heeft een isolerende werking, welke zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en is in dit geval dus de beste keuze. Deze blokhutten worden bovendien standaard met isolatieglas geleverd, zodat alleen de vloer en het dak nog geïsoleerd moeten worden om een prettige leefomgeving in uw houten woning te realiseren.

Welk daktype past bij uw blokhut?

Wilt u een modern of een klassiek model blokhut? In de online shop van Gadero kunt u verschillende varianten voor het dak kopen. Een blokhut met zadeldak is de klassieke puntdak variant die zijn plaats in elke tuin vindt. Het platte dak heeft een tijdloze uitstraling en past in vele moderne tuinen. Het lessenaarsdak (schuin aflopend naar 1 zijde) heeft een compacte uitstraling, maar biedt wel alle ruimte die u wenst. En er zijn moderne varianten met een boogdak. Heel bijzonder!

Qua dakbedekking is EPDM voor platte daken het meest duurzame, voor schuine daken zijn dakshingles goedkoop, maar dakpanprofielplaten gaan het langste mee. Uw blokhut met zadeldak bekleden met houten cedar dakshingles staat ook heel luxe.

Welke extra’s zijn mogelijk voor de blokhut?

Een houten blokhut kan zeer luxe worden uitgevoerd. Blokhutten kunnen worden uitgebreid met een overkapping en een extra bergruimte. Zithoek, mancave en grasmaaier vinden hier allemaal hun plaats. Er zijn ook varianten verkrijgbaar met balustrade, zodat het zitgedeelte afgesloten is en de veranda een afscheiding van de tuin lijkt. Wilt u nog iets anders bij uw droomhut hebben? Vraagt u het team van Gadero of het mogelijk is. Wij helpen u graag uw droomblokhut te realiseren.

Blokhut inspiratie

Welke kleur past het best bij de blokhut?

Dat is natuurlijk helemaal uw keuze! Maar denkt u aan het resultaat wat u voor ogen heeft. Wilt u in de tuin een blokhut die extra opvalt of juist in de omgeving opgaat? Heeft u een bepaalde kleur bloemen in uw tuin die u naar voren wilt halen? Wat is de kleur van uw huis en eventueel andere bijgebouwen? En wilt u één of meerdere kleuren gebruiken voor het schilderwerk?

Gadero verkoopt alleen Tuindeco, Interflex en Karibu blokhutten, dus tuinhuisjes van hoge kwaliteit. Daarom adviseren wij ook uw keuze te maken uit de kleuren van topkwaliteit Embalan of Embadecor beits om al uw hout te behandelen.

Hoe worden de blokhutten aangeleverd?

Een tuinhuis of blokhut wordt in heel Nederland aangeleverd als bouwpakket. Wij leveren alles volledig op maat aan en met de meegeleverde handleiding kan uw nieuwe aanwinst stap voor stap door u zelf worden opgebouwd.

Heeft u nog vragen? Voor advies kunt u gerust contact opnemen met ons. En als u uw keuze heeft gemaakt uit ons ruime aanbod, kunt u de blokhut eenvoudig in de online shop van Gadero bestellen!

Aanbieding blokhut

Regelmatig hebben wij goedkope blokhutten in de aanbieding. Als een tuinhuisje in de aanbieding is, krijgt u korting. Vaker hebben wij aanbiedingen of geven we gratis dakbedekking weg. Bovenal bent u bij ons zeker van (aftersale) service, Thuiswinkel leveringsvoorwaarden en garantie. U ziet per blokhutmodel de actie er bijstaan.

Houd u onze website dus goed in de gaten voor scherpe prijzen en leuke aanbiedingen van blokhutten uit Duitsland. De scherpste prijs vindt u altijd hier en de leukste acties komen van Gadero.

Goedkope blokhutten bekijken in showroom in Breukelen.

Duitse producten staan bekend om hun kwaliteit en scherpe prijs. U kunt uw favoriete blokhutten in onze showrooms in Breukelen en Groningen bekijken. Uiteraard vindt u niet alle 1000 modellen in onze winkels, maar krijgt u wel een goede impressie van wanddiktes, dakmaterialen, funderingen enz. De blokhut prijzen blijven echter gelijk en kunt u heel eenvoudig uw bestelling online doorgeven!

Op maat overkapping of tuinhuis bouwen?

Bekijk de pagina's Lariks Douglas hout voor los timmerhout voor het zelf bouwen van een blokhut met plat dak, tuinhuis met schuin dak of tuinberging op maat. Voor dichte wanden maken hebben wij ook los blokhutprofielen en Zweeds rabat planken te koop in lariks douglas, grenen of zwart gespoten. Tevens leveren wij plaatmateriaal en geschaafd vuren sls hout. Qua dakbedekking vindt u een ruime collectie dakshingles in zwart, rood en groen, aluminium dakpanplaten en doorschijnende polycarbonaatplaten

Blokhut opbouwen

Nadat u uw droom blokhut gevonden en besteld heeft is het tijd om deze op te bouwen. Ook hier helpen wij u verder! In verschillende aflevering van Gadero TV laten wij bijvoorbeeld zien hoe u populaire blokhutten opbouwt. Ook geven wij u tips voor het voorkomen van de 15 meest gemaakte fouten bij het opbouwen van een blokhut. Bekijk ook onze klustips voor meer handige adviezen!