Logo Gadero
service

Terrastegels

Terrastegels leveren wij in vele soorten en maten. Heeft u een beperkt budget? Bekijk dan onze goedkope betontegels van o.a. 50x50 en 60x60 cm voor lage prijzen. Wij hebben ook betontegels voor het hogere segment met bijvoorbeeld een deklaag, een coating of zijn de tegels geïmpregneerd zoals de populaire Excluton 60Plus tegels, de Soft Comfort terrastegels en de MBI Geostretto tegels. Voor ieder wat wils. Bovenal met snelle thuislevering en gunstige Thuiswinkel Waarborg voorwaarden.

...

Ontdek Gadero, de marktleider in hout en steen. Heeft u geen idee wat voor tegels bij uw wensen passen? Laat u hieronder inspireren of lees onze uitgebreide blog over de verschillende soorten betontegels en maak de keuze die bij u past.

Wat zijn betonnen terrastegels? 

De naam zegt het al, betontegels worden gemaakt van geperst beton. Vervolgens wordt er een deklaag opgedrukt. Deze deklaag kan bestaan uit verschillende kleuren, kwaliteitsvormen en kan heel fijn of heel korrelig zijn. Betontegels zijn onder te verdelen in terrastegels met een coating en goedkopere betontegels zonder coating en geimpregneerde betontegels. Beton is over het algemeen redelijk gevoelig voor groene aanslag en vocht waardoor ze minder onderhoudsvrij zijn dan natuursteentegels of keramische tegels. Om een betontegel te verduurzamen kan er een coating op worden geplaatst. Deze coating dicht het poreuze beton af waardoor terrastegels met een coating veel minder gevoelig voor vuil, algen en vocht zijn dan tegels zonder coating. Het grote voordeel van betontegels is de prijs en ze zijn tevens erg eenvoudig in een zandbed te leggen. 

Nog geen keuze tussen de betontegels kunnen maken? In onze blog leggen wij het verschil tussen onbehandelde, geïmpregneerde en gecoate betontegels uit, zodat u de beste keuze maakt!

Wat zijn keramische terrastegels?

Keramische tegels zijn luxe terrastegels die gemaakt zijn van keramiek. Keramiek bestaat uit verschillende lagen gebakken klei en is zeer duurzaam. Wanneer u onderhoudsvrije tegels zoekt, is keramiek de beste optie. Het materiaal is krasvast, wordt niet extreem glad, u heeft geen last van groene aanslag, het is vorstbestendig en er trekt geen vocht of vuil in. Keramische tegels voor in de tuin zijn in verschillende diktes verkrijgbaar waardoor u zelfs uw binnenvloer met dezelfde tegel kunt bedekken als uw terras. Keramische terrastegels zijn erg duurzaam vanwege de levensduur en het productieproces is relatief milieuvriendelijk. Keramiek is ook nog eens volledig recyclebaar. 

Kies de luxe en kleurvaste keramische tegels of de sfeervolle natuursteen tegels.

Meest gestelde vragen over terrastegels

Terrastegel inspiratie