Overkapping

Overkapping kopen?

Wil je een overkapping kopen om van je tuin en van het buitenleven te genieten? Zelfs als het weer niet meezit? Bekijk dan op deze pagina ons ruime assortiment tuinoverkappingen.

Bij Gadero heb je ruime keuze uit verschillende soorten overkappingen in verschillende maten, stijlen en kleuren. Zo heb je de keuze uit overkappingen met een plat dak, een punt dak, wolfskap dak, tot een veranda met schuin dak die je aan de gevel van je huis monteert. Onze overkappingen zijn gemaakt van duurzaam hout waardoor u verzekerd bent van een lange levensduur en langer kunt genieten van uw overkapping!

Bent u nog niet zeker over welk type overkapping u wilt kopen? Lees dan verder!

Welke tuinoverkapping moet ik kiezen?

Overkappingen kunnen enorm van elkaar verschillen, zowel in uitstraling als functionaliteit. Wilt u een moderne uitstraling? Bekijk dan de overkappingen met plat dak of overkappingen met lessenaarsdak. Heeft u toch de behoefte aan een meer klassieke uitstraling? Overweeg dan een overkapping met punt dak of wolfskap dak.

Wanneer je een type overkapping kiest raden we altijd eerst aan om rekening houden met de afmetingen van de tuin, denk hierbij aan voldoende diepte en breedte. Maar denk ook na over de grootte van de meubels die u onder uw overkapping gaat zetten. Het zal u bijvoorbeeld verbazen hoeveel ruimte een tafel en stoelen kunnen innemen onder een overkapping.

Het type dak is bepalend voor het uiterlijk van de overkapping.
Zo heb je de keuze uit verschillende overkappingen:

Een veranda is de enige soort overkapping die niet vrijstaand is. Een veranda bouw je namelijk altijd aan de gevel van je huis. Het veranda model leveren wij ook in aluminium.

Heeft u de behoefte aan een extra berging? Overweeg dan een overkapping met schuur of een tuinhuis met een overkapping.

Heb je nog vragen of twijfel je nog over de soort overkapping? Neem contact met ons op ! Onze klantenservice staat voor je klaar met deskundig en persoonlijk advies.

Overkapping bouwpakket

Ben je niet heel handig in klussen? Dat is geen probleem, al onze overkappingen koop je namelijk als bouwpakket. Dit betekend dat het hout al op maat voorgezaagd is. Zodat je de overkapping alleen nog in elkaar hoeft te zetten. Daarnaast wordt in onze uitgebreide instructies stap voor stap uitgelegd hoe je je overkapping bouwpakket in elkaar zet.

Bekijk daarnaast ook eens de extra opties van een overkapping, ons assortiment bestaat uit modulaire overkappingen. Dit betekend dat je de overkapping naar wens kan uitbreiden met bijvoorbeeld een glazen schuifwand of een extra zij of achterwand. Ook heb je de keuze om zelf de daktrim en dakbedekking uit te kiezen om nét die persoonlijke touch te geven aan jouw tuinverblijf.

Overkapping op maat

Wil je toch zelf een houten overkapping samenstellen en deze op maat laten maken? Bekijk dan onze overkapping configurator.

Houten overkapping

Wij leveren overkappingen in verschillende houtsoorten, waaronder vuren hout, grenen hout of douglas hout maar ook van red class wood.

  • Red class wood is altijd geïmpregneerd, waardoor het langer meegaat. (duurzaamheidsklasse 2: 15-25 jaar)
  • Een overkapping gemaakt van vuren of grenen hout valt onder duurzaamheidsklasse 3, deze gaan gemiddeld 10 tot 15 jaar mee.
  • Lariks douglas hout valt ook onder de duurzaamheidsklasse 3 en gaat ook gemiddeld 10 tot 15 jaar mee.

Wij raden daarom altijd aan om je houten overkapping goed te onderhouden door het te behandelen met een kwalitatieve tuinbeits of houtolie.

Naast een houten overkapping raden wij ook aan om ook de volgende tuinverblijven in overweging te nemen, in tegenstelling tot een overkapping hebben pergola's en tuinprielen altijd open wanden.

Veelgestelde vragen over overkappingen:

Wat kost een overkapping?

Via Gadero bent u verzekerd van de laagste prijs op alle overkappingen en bouwpakketten. Een goedkope overkapping is al verkrijgbaar vanaf €700,- euro.

Wat is de beste houtsoort voor een overkapping?

Voor een degelijke houten tuinoverkapping gebruikt u stevig en duurzaam hout dat lang meegaat en bestand is tegen alle weersomstandigheden. Lariks Douglas hout gaat bijvoorbeeld, met een duurzaamheidsklasse 3-4, gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. Daarnaast is dit betaalbaar hout met een warme uitstraling.

Heb je een vergunning nodig voor een overkapping?

Een overkapping kan alleen zonder vergunning gebouwd worden wanneer je deze plaatst op het achtererf of in de tuin. Een vergunning voor een overkapping in de achtertuin is daarom niet nodig. Voor een overkapping aan huis (zoals een carport of veranda) is wel een vergunning nodig.

Meer informatie en handige video's:

 
 

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode