Logo Gadero
service

Overkapping

Wilt u een overkapping kopen om van uw tuin en van het buitenleven te genieten? Zelfs als het weer niet meezit? Bekijk dan op deze pagina ons ruime assortiment tuinoverkappingen. Bij Gadero heeft u ruime keuze uit verschillende soorten overkappingen in verschillende maten, stijlen en kleuren. Zo heeft u de keuze uit overkappingen met een plat dak, een punt dak, wolfskap dak, tot een veranda met schuin dak die u aan de gevel van uw huis monteert. Onze overkappingen zijn gemaakt van duurzaam hout waardoor u verzekerd bent van een lange levensduur en langer kunt genieten van uw overkapping!

Welke tuinoverkapping moet ik kiezen?

Overkappingen kunnen enorm van elkaar verschillen, zowel in uitstraling als functionaliteit. Wilt u een moderne uitstraling? Bekijk dan de overkappingen met plat dak of overkappingen met lessenaarsdak. Heeft u toch de behoefte aan een meer klassieke uitstraling? Overweeg dan een overkapping met punt dak of wolfskap dak. Wanneer u een type overkapping kiest raden we altijd eerst aan om rekening houden met de afmetingen van de tuin, denk hierbij aan voldoende diepte en breedte. Maar denk ook na over de grootte van de meubels die u onder uw overkapping gaat zetten. Het zal u bijvoorbeeld verbazen hoeveel ruimte een tafel en stoelen kunnen innemen onder een overkapping. Het type dak is bepalend voor het uiterlijk van de overkapping. Zo heeft u de keuze uit verschillende overkappingen:

Een veranda is de enige soort overkapping die niet vrijstaand is. Een veranda bouwt u namelijk altijd aan de gevel van uw huis. Het veranda model leveren wij ook in aluminium. Heeft u de behoefte aan een extra berging? Overweeg dan een overkapping met schuur of een tuinhuis met een overkapping. Heeft u nog vragen of twijfelt u nog over de soort overkapping? Neem contact met ons op! Onze klantenservice staat voor u klaar met deskundig en persoonlijk advies.

Overkapping bouwpakket

Bent u niet heel handig in klussen? Dat is geen probleem, al onze overkappingen koopt u namelijk als bouwpakket. Dit betekend dat het hout al op maat voorgezaagd is. Zodat u de overkapping alleen nog in elkaar hoeft te zetten. Daarnaast wordt in onze uitgebreide instructies stap voor stap uitgelegd hoe u uw overkapping bouwpakket in elkaar zet.

Bekijk daarnaast ook eens de extra opties van een overkapping, ons assortiment bestaat uit modulaire overkappingen. Dit betekend dat u de overkapping naar wens kan uitbreiden met bijvoorbeeld een glazen schuifwand of een extra zij of achterwand. Ook heeft u de keuze om zelf een daktrim en dakbedekking uit te kiezen om nét die persoonlijke touch te geven aan uw tuinverblijf.

Overkapping op maat

Wilt u toch zelf een houten overkapping samenstellen en deze op maat laten maken? Bekijk dan onze overkapping configurator.

Hamar overkappingen

Houten overkapping

Wij leveren overkappingen in verschillende houtsoorten, waaronder vuren hout, grenen hout of douglas hout maar ook van red class wood.

  • Red class wood is altijd geïmpregneerd, waardoor het langer meegaat. (duurzaamheidsklasse 2: 15-25 jaar)

  • Een overkapping gemaakt van vuren of grenen hout valt onder duurzaamheidsklasse 3, deze gaan gemiddeld 10 tot 15 jaar mee.

  • Lariks douglas hout valt ook onder de duurzaamheidsklasse 3 en gaat ook gemiddeld 10 tot 15 jaar mee.

Wij raden daarom altijd aan om uw houten overkapping goed te onderhouden door het te behandelen met een kwalitatieve tuinbeits of houtolie.

Naast een houten overkapping raden wij ook aan om ook de volgende tuinverblijven in overweging te nemen, in tegenstelling tot een overkapping hebben pergola's en tuinprielen altijd open wanden.

Verlichting Overkapping

Verlichting overkapping kopen? Bij Gadero vind je overkapping verlichting in de vorm van duurzame LED wandlampen voor buiten voor het sfeervol verlichten van buiten veranda's. Kies voor een tijdloos vormgegeven en duurzame LED wandlamp buiten die perfect te plaatsen is als verlichting voor een Douglas overkapping. Naast duurzame LED overkapping tuinverlichting en lampen op basis van 24 Volt vind je hier ook overkapping verlichting op 230 Volt.

Meestgestelde vragen over overkappingen