Logo Gadero
service

Dakgoot

Een dakgoot kopen? Een stevige en betrouwbare dakgoot is belangrijk om het regenwater geleidelijk af te voeren. Natuurlijk hangt de kwaliteit van de dakgoot ook af van het materiaal. Zo kunt u kiezen uit kunststof dakgoten of hoog kwaliteit verzinkte dakgoten. Zo is kunstof gemakkelijker te monteren aan uw overkapping en goedkoper, maar een verzinkte dakgoot heeft een langere levensduur en een elegantere uitstraling.

Functie dakgoot

Behalve dat een dakgoot de functie heeft om hemelwater af te voeren geeft het uw tuinhuis of Lariks Douglas overkapping op maat ook een strakke en afgewerkte uitstraling.

Wanneer u geen dakgoot heeft, dakgoot lek is of snel stuk gaat kan dit schade aanbrengen aan uw overkapping, tuinhuis, kapschuur of veranda en dit wilt u natuurlijk niet. Om zelf een goede dakgoot te monteren heeft u nodig: een goot, eindkap, gootbeugels, gootwighoek, hemelwater afvoerbuis, een hemelwaterafvoer bocht, een hemelwaterafvoer pijpbeugel, en een goed verbindingsstuk is belangrijk. Wij verkopen voor uw gemak de hele dakgoot sets.

Kunststof antraciet of vuurverzonken metaal

Wij hebben keuze uit 2 soorten dakgoten. De dakgoten van vuurverzonken (gegalvaniseerd) metaal zijn het sterkst en raden wij altijd aan.

Plat dak

Bij een prefab of maatwerk overkapping van Lariks Douglas hout wordt vaak een soort opvangbak gemaakt door een verhoogde rand van mastiekrib balk rondom, zie ook Gadero klustips overkapping bouwen. Daarbij wordt ergens achteraan een dakdoorvoer gemaakt met hier aan een verticale regenpijp, eventueel met een S-bocht er in. Bij sommige modellen blokhutten loopt het platte dak enkele graden schuin naar achteren af waardoor u een dakgoot aan de gehele achterzijde wenselijk is. Dit wordt per model aangegeven.

Punt dak

Bij een punt dak, bijvoorbeeld een zadeldak heeft u aan weerszijden een dakgoot en regenpijp nodig. Bij een lessenaarsdak hoeft u maar aan 1 zijde een dakgoot met regenpijp te monteren. Gaat u zelf een maatwerk blokhut of schuur bouwen met een schuin dak zorg en dan voor dat uw dak aan de onderzijden iets (circa 3-5 cm) oversteekt. Zodat u uw dakgoot aan uw boeideel kan monteren net iets "achter" uw dakrand. Zo heeft u de minste kans op lekkage en juiste afdruip.

Een dakgoot helpt natuurlijk om regenwater af te voeren, maar er zijn meer dingen die u kunt doen om het hemelwater in goede banen te leiden. Lees hiervoor ook onze blog met tips tegen regenwateroverlast

Dakgoten inspiratie