Logo Gadero
service

Vlonder

Altijd al een vlonder in de tuin gewild? Met een vlonder van Gadero creëert u uw droomplekje in de tuin. Stel uw vlonder samen en kies uit diverse houtsoorten. Ook voor de montage producten voor uw vlonder kunt u bij Gadero terecht! Lees hieronder meer informatie over onze vlonders en doe inspiratie op voor een nieuw terras!

Moet ik mijn vlonder behandelen?

Wij raden aan om zowel naaldhout als hardhouten planken te behandelen. U beschermt de vlonder met een olie of beits. Zo gaat u vergrijzing tegen en blijven de planken langer mooi.

Naast olie of beits is het sowieso belangrijk om uw vlonder regelmatig schoon te maken met een bezem. U verwijderd hiermee grof vuil en voorkomt dat algen de ruimte krijgen om in de planken te treden. Hiermee voorkomt u ook dat uw planken glad worden.

Hoe duur is een vlonder?

De prijs van vlonderplanken is afhankelijk van een aantal factoren. Planken met een lange levensduur zijn duurder dan planken die een levensduur hebben van minder dan 15 jaar. Niet alleen de levensduur speelt een rol, maar ook het land van herkomst. Planken uit tropische landen zijn duurder dan planken die uit Europa komen, vanwege de afstand van het transport.

Daarnaast zit er ook verschil in de prijzen dankzij de verschillende lengtes. Onze planken zijn te verkrijgen in meerdere afmetingen. Daarom is er een vanaf prijs te zien die oploopt wanneer u kiest voor een langere lengte.

Hoe moet ik een vlonder plaatsen?

U wilt natuurlijk een stevige vlonder bouwen die jarenlang meegaat. Daarbij moet u rekening houden met meubelen en andere voorwerpen die op uw vlonder komen te staan. Hoe zwaarder uw tuinmeubelen en terras accessoires, hoe dikker de vlonderplank is wat wij adviseren. Lees onze tips voor het bouwen van een vlonder voor informatie over de bouw en plaatsing van de vlonderplanken. Hierin geven we u ook informatie over de paalafstanden, het aantal benodigde palen, planken en schroeven om een schitterend houten terras te creëren.

Wilt u vlonderplanken laten plaatsen? Onze montageservice helpt u graag verder. Wij doen graag het werk voor u en helpen u om uw droomtuin samen te stellen.

Heeft u vragen over het bouwen van uw vlonderterras of een tuinvlonder achter in de tuin? Voor advies en vragen over composiet of houten vlonders plaatsen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice. Met onze rekentool berekend u precies het benodigde aantal planken voor in de tuin. Vlonderplanken kopen doet u bij Gadero!

Meest gestelde vragen over vlonders

Vlonder inspiratie

Wat voor vlonders verkoopt Gadero?

Bij Gadero heeft u een enorme keuze uit vlonderplanken. Of u nu op zoek bent naar een houten vlonder of een vlonder van kunststof, bij Gadero is het verkrijgbaar. Hieronder kunt u vinden welke soorten planken u bij Gadero kunt krijgen:

Naast bovenstaande opties heeft u ook nog de keuze uit extra brede of smalle terrasplanken, buitenparketvloeren, scheepsdekplanken en brugdekdelen.

Bij Gadero is er niet alleen keuze tussen verschillende planken, maar er is ook keuze uit diverse vlonderbouw acccessoires. Denk hierbij aan onderliggers, vlonder palen, schroeven, clips, terrasdragers, spotjes, olie en beits. Zo kunt u op onze website een complete vlonder samenstellen en een sfeervol terras creëren.

Wat voor verschillende vlonders kunt u maken?

Vlonderplanken kunnen gebruikt worden voor meerdere toepassingen. U heeft de mogelijkheid om een mooi terras aan te leggen met vlonderplanken, maar u kunt ook kiezen om de planken te gebruiken als aanlegsteiger. Hierbij bieden we ook trapbalken aan als u steiger een trappetje nodig heeft. Daarnaast kunt u uw vlonderplanken ook gebruiken als balkon. Hiervoor zijn hardhout en composiet terrasplanken het meest geschikt.

Wat is het beste hout voor een vlonder?

Er is veel keuze tussen houten vlonderplanken. Met elk soort vlonderplank kunt u een vlonder bouwen met een natuurlijke uitstraling. Toch is de ene vlonder duurzamer dan de andere en is niet elke vlonder even onderhoudsvriendelijk.

De beste hardhouten vlonderplanken zijn gemaakt van Bankirai of Ipe hout. Met een goede behandeling kunnen deze houtsoorten meer dan 25 jaar mee. De vergrijzing van beide soorten is erg mooi. De planken nemen weinig vocht en vuil op, mede dankzij de hardheid.

Accoya is een anders geschikt alternatief. Het is geen hardhout, maar het staat wel bekend als 1 van de beste houtsoorten die unieke eigenschappen heeft. U bent met Accoya verzekerd van de hoogste kwaliteit en duurzaamheid, want het kan wel 50 jaar mee.

Ook composiet vlonderplanken hebben een goede kwaliteit. We kunnen zeker stellen dat deze planken zeker 25 jaar meegaan. Composiet terrasplanken kennen weinig krimp en uitzetting, het is onderhoudsarm en makkelijk te monteren. Composiet geeft uw tuin een nieuwe uitstraling.