Tuinhek

Houten Tuinhekken, poorten en meer

Op deze pagina vindt u alles van tuinhekken tot materialen om uw eigen tuinhek te maken. Wij verkopen de beste kwaliteit houten tuinhekken en al ons naaldhout is afkomstig uit Midden-Europa, Celfix geïmpregneerd en heeft het Komo-keurmerk.

De beste tuinhekken bestelt u eenvoudig online

Uit Frankrijk hebben we de trendy rolhekken (ook wel schapenhek genoemd) gehaald. Kastanjehout is ook in het Nederlandse klimaat perfect gebleken. De houten hekken worden per 500 cm aangeboden. Heeft u kleinere kinderen en wilt u toch gerust in de tuin verblijven dan is dit de uitkomst. Een strakkere variant zijn de lage houten hekken van 60 cm en 80 cm. Bij Gadero.nl is er ruime keuze aan tuinhekwerken, erfomheiningen voor dieren en deurhekjes van hout. Vind in onze online houthandel 9000 tuinhout artikelen, van houten tuinhekjes tot houten palen en bijbehorende houtschroeven.

Op deze tuinhekken pagina vindt u ook een ruime collectie rondpalen. Met onze gefreesde rondhoutpalen of geschilde palen met gaas kunt u zelf een omheining maken.

Soorten Tuinhekken

Een tuinhek is een aanwinst voor elke tuin. Een tuinhek heeft niet alleen een functioneel doel, maar kan ook het aanzicht van uw tuin aanzienlijk verbeteren. Er zijn veel verschillende soorten tuinhekken beschikbaar, dus is het belangrijk om een tuinhek te kiezen dat het beste bij uw behoeften past.

Vind hier alle informatie over tuinhekken, zodat u het juiste tuinhek kiest voor uw hekwerk!

Houten tuinhekken

Er zijn verschillende soorten tuinhekken, zo zijn houten tuinhekken het meest populair. Ze zijn meestal gemaakt van vuren, redclass wood of grenen hout maar worden in veel verschillende houtsoorten gemaakt. Zo zijn er natuurlijk ook hardhouten tuinhekken in verschillende stijlen en maten verkrijgbaar. Houten hekken zijn sterk en duurzaam en kunnen worden geverfd of gebeitst om bij de inrichting van uw tuin te passen.

Hardhouten tuinhekken

Hardhouten tuinhekjes hebben doorgaans een langere levensduur dan houten hekken gemaakt van grenen of vuren hout (naaldhout). Daarom is hardhout een van de beste houtsoorten voor het maken van een tuinhek. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van een hardhouten tuinhek of schutting:

  • Hardhouten hekken zijn redelijk betaalbaar in vergelijking met andere soorten hekwerkmaterialen zoals aluminium of kunststof.
  • Daarnaast zijn ze gemakkelijk te onderhouden en vereist een hardhouten hek niet veel onderhoud.

Composiet tuinhekken

Composiet tuinhekken zijn een andere optie. Composiet is gemaakt van kunststof samen met geperste houtvezels. Deze tuinhekken lijken op echt hout en zijn er in verschillende soorten en maten. Het grote voordeel van een composiet tuinhek is de levensduur, deze tuinhekjes zijn erg stevig en weerbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in barre klimaten. Bekijk onze composiet tuinhekken!

Veelgestelde vragen

Hoe maak je een tuinhek?

Als u uw eigen tuinhek wilt maken, moet u eerst de hoogte en stijl van het tuinhek bepalen. U heeft ook materialen nodig, zoals palen, planken, eventueel gaas, spijkers, schroeven..

Denk ook aan het opvangen van een klein hoogteverschil met grond, waarvoor we voor u vuren en hardhouten rolborders in ons verkooppakket hebben of het zelf maken van een hek rondom uw erf.

Zodra u alle materialen heeft die u nodig hebt, volgt u de volgende stappen:

  1. Graaf gaten voor de palen en plaats ze op hun plaats. Giet beton in elk gat en laat het volledig drogen voordat u verder gaat.

  2. Zaag de planken op de gewenste lengte en bevestig ze aan de palen met spijkers of schroeven.

Wat kost een tuinhek gemiddeld?

De kosten van een tuinhek hangen volledig af van de grootte van de omheining. Een tuinhek kost gemiddeld €50 tot €200 euro per meter. Dit is afhankelijk van welke houtsoort u kiest.

Wat kost een hek plaatsen?

De kosten van het plaatsen van een hekwerk verschillen per soort tuinhek. De installatie van een houten hekwerk kost gemiddeld €10 tot wel €250 per meter. De variatie in deze prijzen komt voornamelijk doordat hekken verschillen in soort en kwaliteit van het materiaal.

Welk hout heb ik nodig voor een tuinhek?

Vier houtsoorten die perfect zijn voor een tuinhek: grenen en vuren hout, douglas, red class wood en de hardhout soorten.

Hoe zorgt u ervoor dat uw tuinhek er goed blijft uitzien?

De meeste houtproducten worden grijs als ze buiten aan het weer worden blootgesteld, maar niet allemaal. Sommige houtproducten worden juist donkerder en mooier naarmate ze ouder worden. U kunt de originele uitstraling van uw houten tuinhek en poorten behouden door een grijze beits te gebruiken, maar als u op zoek bent naar een nieuwe kleur, moet u deze regelmatig onderhouden of opnieuw schilderen.

Hoe vaak u uw tuinhek moet verven, hangt af van hoeveel het is blootgesteld aan het weer en wat voor soort onderhoud producten u gebruikt. Er zijn veel verschillende producten om uit te kiezen, waaronder beits, transparante, halfdekkende en volledig dekkende coatings. Als u de houtnerf door de coating heen wilt zien, gebruik dan een beits.

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode