Logo Gadero
service

Tuinverlichting

Op zoek naar duurzame en energiezuinige LED verlichting voor uw tuin? Met ons uitgebreid aanbod aan tuinverlichting verlengt u eenvoudig uw tuin met uw huiskamer. De speciale 24V en 230V volts LED tuinlampen bieden oplossingen voor het sfeervol verlichten van onder andere uw vlonder, borders, oprit, schutting, huis of overkapping. 

Smart buitenverlichting kopen? Bij Gadero vindt u ook een uitgebreid aanbod aan Smart Tuinlampen en slimme buitenverlichting mogelijkheden voor het aansturen van LED tuinlampen met een smart phone.

Wij hebben A-kwaliteit LED vlonderspots, vrijstaande grondspots, staande buitenlampen, wandlampen voor op uw schutting en gespecialiseerde verlichting voor het verlichten van trappen of geïntegreerde lampen en spots voor in uw veranda of overkapping. Alle LED tuinlampen worden geleverd onder Thuiswinkel Waarborg garanties. Bestel uw LED tuinlampen bij Gadero voor 14.00 uur en wij bezorgen binnen 48 uur overal in Nederland en België.

Tuinverlichting kopen?

Tuinverlichting kopen? Op zoek naar duurzame LED lampen voor in de tuin? Bij ons koopt u diverse soorten tuinverlichting voor tal van toepassingen. Of u nu op zoekt bent naar een LED wandlamp voor buiten, staande tuinlamp, grondspot, border, vlonderverlichting, schutting verlichting of overkapping verlichting u vindt hier een ruim assortiment aan tuinlampen op basis van 12V, 24V en 230V. Op zoek naar slimme buitenverlichting? Bekijk hier ook Smart buitenlampen.

Wandlamp Buiten

Wandlamp Buiten kopen? Een wandlamp voor buiten is ideaal voor het creëren van een gezellige sfeer in uw overkapping, aan uw schutting of aan de gevel van uw woning. LED wandlampen voor buiten zijn zeer geschikt voor veiligheid of als oriëntatieverlichting voor het verlichten van paden, een oprit en donkere plekken zoals bijvoorbeeld bij uw container of een tuindeur.

Tuinverlichting Staand

Staande tuinverlichting kopen? Een staande tuinlamp in uw border, langs een oprit en tuinpad of op een terras of vlonder is erg functioneel. Staande LED buitenlampen worden met name geplaatst als indicatieverlichting of in combinatie als sfeerverlichting van het accentueren van beplanting langs een grindpad. Met een staande buitenlamp creëert u fraai licht en een veilige loopweg op een oprijlaan of naar de voor-of achterdeur van uw huis of schuur.

Grondspots

Grondspots kopen? LED Grondspots zijn de ideale verlichting voor uw terrein om zo op een onopvallende manier licht te creëren. Niet alleen verlichten grondspots uw tuinpad of uw oprit voor meer zicht en veiligheid, maar u kunt een grondspot ook gebruiken om bijzondere elementen in uw tuin te accentueren. Denk hierbij eens aan een bijzondere boom, haag of een tuinornament die met een LED grondspot prachtig tot zijn recht komt.

Buitenspots

Buitenspots of tuinspots zijn speciaal bedoeld om bepaalde elementen in uw tuin te accentueren. Een LED tuinspot is dus niet hetzelfde als een grondspot of bodemspot. Met een LED grondspot verlicht u namelijk alleen van onder naar boven in een rechte, verticale straal. Een tuinspot is vaak voorzien van een grondpin, is kantelbaar en kunt u op een willekeurige plek in de grond steken of prikken. Tuinspots en buitenspots zijn veelal leverbaar inclusief demontabele grondpin zodat u deze kunt plaatsen als opbouwspot voor het verlichten van een pergola of voor in een overkapping.

Smart Buitenverlichting

Smart Buitenverlichting kopen? Bij Gadero vindt u naast slimme buitenverlichting oplossingen zoals een Smart Wifi Stopcontact, Switch of Smart lichtbronnen ook een assortiment aan smart LED buitenlampen. Bekijk hier smart LED spots, wandlampen, staande lampen en grondspots voor buiten die eenvoudig via een app op uw smart phone bestuurt kunnen worden.

Vlonderverlichting

Vlonderverlichting kopen? Ook in de avonduren genieten van uw houten terras doet u met onze vlonderverlichting. LED Vlonderspots zijn mooi en handig als u 's avonds over uw terras loopt als indicatieverlichting. Vindt hier 24 volt LED grondspots voor uw vlonder.

Tuinverlichting Schutting

Tuinverlichting Schutting kopen? Vind hier schutting verlichting in de vorm van duurzame LED wandlampen voor op schuttingen. Van een minimalistisch vormgegeven LED wandlamp voor buiten die perfect te plaatsen is op een schutting, duurzame LED schuttingen lampen op basis van 24 Volt tot schutting tuinverlichting op 230 Volt. Bekijk hier ons aanbod aan schutting tuinverlichting met downlight of up and downlight wandlampen. 

Verlichting Overkapping

Verlichting Overkapping kopen? Vindt hier een uitgebreid aanbod aan overkapping verlichting in de vorm van duurzame LED wandlampen voor buiten en het functioneel en sfeervol verlichten van buiten veranda's. Kies voor een tijdloos vormgegeven en duurzame LED wandlamp buiten als verlichting voor een overkapping. Naast duurzame LED overkapping tuinverlichting en lampen op basis van 24 Volt vind je hier ook overkapping verlichting op 230 Volt.

Tuinverlichting Border

Tuinverlichting Border kopen? Vindt hier border verlichting in de vorm van duurzame LED buitenspots en grondspots voor het verlichting van borders in uw tuin. Kies voor een modern vormgegeven LED buitenspots die perfect te plaatsen in de aarde tussen borders. Naast duurzame LED border lampen op basis van 24 Volt vind je hier ook border tuinverlichting op 12 Volt. Bekijk hier ons aanbod aan border tuinverlichting grondpennen voor een prachtig accentlicht en sfeerlicht op uw aangelegde border in uw tuin.

Boom verlichting

Boom verlichting kopen? Vindt hier boom verlichting in de vorm van duurzame LED buitenspots en grondspots voor het verlichting van bomen in uw tuin. Kies uit uplights in de vorm van een grondspot met een lichtstraal naar boven voor het accenturen van een stam en boom in uw tuin of voor een kantelbare tuinpot op grondpin wanneer u flexibel wilt zijn qua straalhoek. Bekijk hier ons aanbod aan boom tuinverlichting  voor een prachtig accentlicht en sfeerlicht op kleine en grote bomen in uw tuin.

Tuinpad verlichting

Tuinpad verlichting kopen? Vindt hier tuinpad verlichting in de vorm van LED staande lampen voor het verlichten van donkere tuinpaden in een tuin. Kies voor een modern vormgegeven LED staande buitenverlichting van poedercoat staal die perfect te plaatsen zijn langs een smal tuinpad als indicatieverlichting. Naast luxe design gepoedercoate staande lampen in diverse kleuren zoals zwart, wit en cortenstaal vind je hier ook staande lampen van duurzame en natuurlijke materialen zoals bamboe en eiken hout.

Tuinverlichting waar op letten?

Voor de juiste keuze van de beste tuinverlichting voor het beoogde doel op basis van uw persoonlijke wensen en situatie zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten. Als u overweegt tuinverlichting aan te schaffen, is het belangrijk om over een aantal belangrijke zaken na te denken qua specificaties van een tuinlamp. Denk hierbij aan het juiste systeem, lichtbereik, staalhoek, materiaalkeuze, type licht en verbruik. Om optimaal te kunnen profiteren van tuinverlichting die bij uw wensen past, vindt u hieronder tips over waar u op moet letten.

 • Licht systeem - In de wereld van tuinverlichting heeft u grofweg de keuze uit twee type lichtsystemen. Tuinlampen op netspanning van 230V. Deze tuinlampen kunnen worden aangesloten op het bestaande huisnetwerk. Daarnaast zijn er tuinverlichting systemen op basis van 12 volt of 24 volt. Deze laagspanning LED systemen zijn naast duurzaam ook modulair en hierdoor ook eenvoudig uit te breiden mocht u dit later willen doen.

 • Lichtbereik - Tuinlampen hebben over het algemeen een bepaald lichtbereik. Lichtbereik speelt een belangrijke rol voor het gewenste doel van de tuinlamp. Wilt u een object in uw tuin accenturen, dan dient u qua lichtbereik hier rekening mee te houden. Om een hoge boom in uw tuin aan te lichten heeft u al snel tuinverlichting met een lichtbereik van 8 meter nodig. Een tuinlamp met een lichtbereik van 2 meter is vaak al voldoen om een tuinpad te verlichten.

 • Straalhoek - Een straalhoek geeft de hoek in graden aan van de lichtbundel die een tuinlamp uitstraalt. Hoe kleiner de straalhoek, hoe smaller de lichtbundel. Tuinlampen met kleine stralingshoek van bijvoorbeeld 10 graden zijn geschikt voor het belichten van kleinere objecten in uw tuin zoals een border met planten en bloemen. Wanneer u een boom wilt verlichten heeft u vaak een tuinlamp nodig met een staalhoek van 60° of meer. Tuinpad verlichten? Er bestaan tevens staande tuinlampen die rondom licht schijnen met een straalhoek van 360°. 

 • Soort Licht - Ook soort licht kan een factor zijn om voor een bepaald type tuinlamp te kiezen. Kies voor een spot met gebundeld licht met een sterke concentratie van licht gericht op een kleine oppervlakte. Vooral handig voor kleinere objecten. Kies voor gewaaierd licht voor het aanlichten van grotere objecten. Ben u op zoek naar indicatieverlichting in een terras of tegel, kies dan bij voorkeur voor diffuuslicht.

 • Energielabel - Investeren in duurzaamheid loont. Dit geldt ook voor tuinverlichting. Tuinverlichting systemen op basis van 12 volt of 24 volt zijn vele malen duurzamer en dragen vaak positieve energielabels waaronder A+ en A++. Deze laagspannings tuinlampen hebben vaak een zeer laag vermogen (Watt), waardoor u aanzienlijk minder stroom verbruikt dan bij tuinverlichting op basis van 230V. 

Tuinverlichting Belevingsruimte Breukelen

Bent u benieuwd naar ons aanbod aan Tuinverlichting? Kom inspiratie opdoen met dé trends op het gebied van tuinverlichting in onze belevingsruimte op onze showroom locatie in Breukelen. Onze belevingsruimte is geheel aangelegd volgens de laatste tuintrends en tevens ingericht met een uitbreid aanbod aan tuinverlichting. Bekijk hier LED tuinlampen in de vorm van wandlampen, staande tuinlampen, tuinspots, buitenspots en verlichting voor je overkapping, schutting of vlonder. Heeft u vragen over tuinverlichting? We begeleiden je héél graag met professioneel advies over de verschillende tuinlampen en de installatie. 

Tuinverlichting belevingsruimte Breukelen

Hoe tuinverlichting aanleggen?

Hoe leg ik tuinverlichting aan? Een van de meeste gestelde vragen over ons assortiment LED tuinverlichting. Ins ons assortiment tuinverlichting vindt u o.a. hoogwaardige LED tuinlampen aan die eenvoudig en snel in uw tuin te plaatsen zijn middels het 24V Quick-Safe Connect systeem van Suslight. Koppel naar wens in combinatie met 24 Volts Transformator, stroomkabels en T-connectors eenvoudig o.a. LED tuinspots, staande tuinlampen, grondspots en wandlampen in uw tuin of overkapping. Combineer eenvoudig meerdere tuinlampen in uw tuin of langs een oprijlaan door lampen aan te sluiten in een licht circuit middels het modulaire en eenvoudig 24 Volt tuinverlichting systeem van Suslight. 

Bent u benieuwd hoe u het beste tuinverlichting kan aanleggen in uw tuin? In GaderoTV aflevering #224 Tuinverlichting aanleggen, laten wij zien hoe u verschillende varianten van tuinverlichting kan aanleggen.

Een tuin voor u vol licht

Tuinverlichting is onontbeerlijk om op plezierige wijze in de tuin te vertoeven, wanneer de dagen weer korter worden. Een goed uitgedacht lichtplan geeft meerwaarde aan uw tuin en aan uw levensgenot. Sfeerverlichting is niet voldoende. Soms is het nodig om iemand de weg langs een wandelpad te wijzen, soms is werklicht nodig. En sfeerlicht is ook niet voldoende, wanneer u onderuit gezakt een boek wilt lezen. Elke activiteit vraagt om zijn eigen verlichting. Hier vindt u het aanbod voor buitenverlichting van Gadero vinden. Wilt u advies inzake uw tuinverlichting? Neemt u gerust contact op met ons. Wij helpen u graag!

Als uw tuin (buitenterrein) geheel naar wens is ingericht met bijvoorbeeld een mooi houten tuinhuis / blokhut, een overkapping, een kapschuur of iets anders, dan mist u alleen nog de verlichting. Een tuin is namelijk het verlengde van uw woning en binnen heeft u tenslotte ook hoofd-, bij-, en sfeerverlichting aangebracht, toch? Datzelfde geldt voor uw buitenterrein, uw tuin. Goede buitenverlichting is niet alleen sfeervol, maar ook zeer functioneel. Licht zorgt immers voor meer zicht. Denk maar eens hoe fijn het is als u 's avonds thuiskomt en de verlichting onder uw carport gaat aan, of dat uw pad naar de deur verlicht is en u niet struikelt over de nieuwe tuinkabouter of kinderspeelgoed dat midden op het pad ligt en dat u meteen een stuk makkelijker uw sleutelgat vindt. Heeft u uw tuin al eens goed bekeken? Die mooie, aparte boom die daar staat, de gezellige zithoek die u heeft neergezet of de vijver waar u net een waterval aan heeft aangebracht. Hoe zou dat eruit zien als deze elementen op een goede manier worden verlicht? Met de juiste LED buitenverlichting die die elementen verlicht, zal uw tuin er meteen heel anders uitzien. De boom met een grondspot die via de stam in de kroon schijnt, de relaxhoek die zachtjes met dimbaar licht wordt uitgelicht of de waterval die van onder water wordt beschenen. De juiste buitenverlichting bepaald de sfeer die u wilt uitstralen met uw tuin. Een bijkomend voordeel van goede buitenverlichting is dat het veiliger is, want inbrekers houden niet van goed verlichte tuinen. De kans op inbraken (is bewezen) wordt aanzienlijk kleiner met een goed verlicht buitenterrein. Kortom, voor sfeer, veiligheid en ruimtelijk gevoel is goede buitenverlichting essentieel.

Wij van Gadero hebben een groot assortiment buitenverlichting van gerenommeerde merken als Suslight voor u aangeschaft.

Op zoek naar verlichting voor uw vlaggenmast? Bekijk hier ook het assortiment Vlaggenmast Kerstboom Fairybell met duurzame LED-verlichting voor vlaggenmasten. 

Waarom tuinverlichting?

Er zijn diverse redenen om tuinverlichting in uw tuin te plaatsen. Denk hierbij aan sfeerverlichting in een overkapping, indicatieverlichting langs een donker tuinpad of oprit, accentverlichting voor een object in uw tuin of gevel of veiligheidsverlichting bij een achterdeur of tuinhuis. Bij Gadero vindt u het perfecte LED-verlichting systeem voor allerlei toepassingen voor in uw tuin. Of u nu op zoek bent naar accentverlichting in de vorm van prikspots of wandlampen voor het accentueren voor een schutting of boom in uw tuin, functioneel licht voor het verlichting van een oprit in de vorm van vrijstaande lampen en grondspots of verlichting overkapping, hier vindt u een uitgebreid aanbod aan LED buiten lampen voor uw tuin.

Hoe maak je een lichtplan voor de tuin?

Als je overweegt tuinverlichting te plaatsen in je tuin, is het belangrijk om over een aantal belangrijke zaken na te denken. Denk hierbij aan de functie of het gebruiksdoel van tuinverlichting, welke systeem past het beste bij uw wensen, hoeveel lichtpunten u wilt en waar u verlichting wilt plaatsen in de tuin. Tuinverlichting kun je pas goed aanleggen met een goed doordacht lichtplan. Met een lichtplan voorziet u van waardevolle informatie zodat u op de meest efficiënte manier uw tuin kan verlichten. Daarnaast biedt een lichtplan een overzicht van wat u allemaal nodig bent aan tuinlampen en toebehoren om tot het gewenste resultaat te komen op basis van uw persoonlijke situatie en wensen. U kunt een lichtplan laten opstellen, echter kunt u ook zelf relatief eenvoudig een lichtplan maken voor uw tuin. 

Hieronder vindt u een een aantal gouden tips voor maken van een goed doordacht lichtplan voor uw tuin.

 • Plattegrond van uw tuin - Maak om te beginnen een plattegrond van uw gehele tuin, bij voorkeur op schaal. Maak bijvoorbeeld gebruik van Google Maps om een basis schets te maken van uw totale kavel. Voordeel hiervan is dat deze perfect op schaal is. Nadat u de basis schets heeft gemaakt vult u de plattegrond verder in met de belangrijkste elementen van uw tuin. Denk hierbij aan bomen, terras, overkapping, borders, tuinpaden, hagen, schuttingen of een vijver. U visualiseert als het ware uw tuin zodat u uw ideeën qua tuinverlichting ook echt tot leven komen. Houdt op uw plattegrond ook meteen rekening met eventuele aanwezige stroompunten.

 • Functionele inrichting - Via de gemaakte plattegrond vult u nu per ruimte of element in wat de functionele waarde hiervan is. Bedenk welke ruimtes in de tuin verlicht moeten worden en waar de ruimte voor gebruikt wordt. Dit geeft inzicht in welke type verlichting je op welke plek benodigd bent. 

 • Type licht - Zodra u weet elke ruimtes of elementen u wilt verlichten of belichten is het tijd om na te denken over het type licht. Kortom, wat voor licht heeft u nodig voor de specifiek te verlichten ruimte of object. Voor een overkapping heeft u bijvoorbeeld sfeerverlichting nodig, voor een looppad indicatieverlichting en voor een prachtige border weer accentverlichting. Per type licht bepaalt u ook meteen het lichtbereik en lichtrichting.

 • Lichtsysteem - Voordat u een keuze gaat maken voor specifieke tuinlampen dient u eerst na te denken over het type lichtsysteem wat het beste past bij uw situatie. Heeft u reeds bestaande 230V aansluitpunten in uw tuin, dan kan het makkelijk zijn om tuinlampen aan te schaffen en te installeren op basis van 230V. Tegenwoordig zijn er 12 volt of 24 volt LED tuinverlichting systemen om je tuin eenvoudig en vooral veilig te voorzien van licht. Deze LED systemen zijn naast duurzaam ook modulair en hierdoor ook eenvoudig uit te breiden mocht u dit later willen doen. Daarnaast kunt u dit zelf veilig plaatsen en installeren in uw tuin. Bedenk goed dat de keuze van het lichtsysteem ook de keuze in armaturen beinvloedt. Voor 12V of 24V zijn verschillende tuinlampen verkrijgbaar en zijn vaak niet allemaal met elkaar te combineren. In de laagspannings systemen zijn tegenwoordig ook keuze's in Smart Tuinverlichting. De keuze is dus reuze. Maak een duidelijk keuze in je lichtsysteem voordat je de daadwerkelijk tuinlampen kiest.

 • Kies de tuinlampen - Kies nu naar wens de juiste tuinlampen op basis van type licht, lichtsysteem en de functionele inrichting. Kies voor een up&down wandlamp voor het sfeervol verlichten van een schutting of gevel, vlonderverlichting als indicatieverlichting voor uw terras, grondspots voor het accentueren van een prachtige boom. Via de plattegrond bepaald u per ruimte / plek welke lamp het beste bij de situatie past. Zo weet u uiteindelijk hoeveel van welke tuinlamp u benodigd bent.

 • Installatieschema - Wanneer u op de plattegrond weet hoeveel van welke lampen u benodigd bent, kunt u nu op de schets een installatieschema maken. Hierbij bepaalt u hoeveel toebehoren u nodig bent voor het plaatsen van de tuinlampen in uw tuin en het lichtcirquit. Bepaal ook of 1 lichtcirquit voldoende is of dat u wellicht meerdere circuits benodig bent. Via een installatieschema bepaalt u uiteindelijk welke en hoeveel toebehoren u benodigd bent. Denk hierbij aan een tranformator (of meerdere), benodige meter kabels en connectors (om lampen aan te sluiten). Vul het lichtciquit aan naar wens aan met bijvoorbeeld een Smart Hub (voor het slim maken van tuinverlichting) of een schemerschakelaar. Als u bovenste tips / stappen langsloopt is het lichtplan af. 

Tip: Bespaar niet op toebehoren zoals benodigde meters aan kabels. In praktijk kan het voorkomen dat u net meer meters aan kabels benodigd bent. Kies ervoor om net wat extra meter kabels en connectoren aan te schaffen. Mocht u deze uiteindelijk niet gebruiken, heeft u ook nog reserve onderdelen in huis voor het geval dat er een breuk in een kabel of connector ontstaat. 

Tuinlampen, materiaalkeuze

Ons ruim assortiment aan LED tuinlampen en armaturen bestaat uit een keur van diverse kleuren zoals zwart, wit, grijs en zilver maar ook in veel duurzame materiaalsoorten waaronder RVS en Gepoedercoat Aluminium. Ook tuin verlichting accessoires en toebehoren zoals transformators, kabels, tijdschakelaars en schemerschakelaars om eenvoudig verlichting in uw tuin te plaatsen vindt u hier. Naast veel flexibele 24 volt armaturen vindt u bij Gadero ook enkele LED wandlampen en staande lampen geschikt voor 230 volt spanning.

Wat ontspant meer, dan na een dag hard werken heerlijk tussen het groen in uw tuin te zitten? Er zullen weinig mensen zijn die iets anders kunnen bedenken! De tuin wordt steeds meer als een oase van rust gebruikt. En ook als zodanig ingericht. Voor een ieder ziet ontspanning er uiteraard anders uit. U ervaart misschien rust in een onderhoudsvrije tuin, terwijl de buren ontspannen van onkruid wieden. Wat u nodig heeft voor uw tuin vindt u hier!

Welke ip waarde voor buitenverlichting?

Wat betekent de term IP waarde en waarom is deze zo belangrijk voor buitenverlichting? De IP-codering op buitenverlichting is een aanduiding voor de mate van beveiliging van de constructie van de LED lampen tegen eigen schade door gebruik in "vijandige omgevingen" en tegen eventueel gevaar voor de gebruiker.

De IP-aanduiding wordt aangeven middels twee cijfers: het eerste cijfer geeft de beschermingsgraad tegen aanraken en indringen van stof weer, het tweede getal geeft de beschermingsgraad aan tegen vocht voor buitenverlichting.

Omdat LED buitenlampen goed beschermt moeten zijn tegen alle mogelijke weersinvloeden van buitenaf vindt u in het Gadero assortiment enkel LED tuinverlichting met een IP waarde van 66 of 67: 

 • Beschermingsgraad tegen stof -> 6 - Stofvrij (aanrakingsveilig doordat de behuizing geheel dicht is)

 • Beschermingsgraad tegen vocht -> 6 - Waterbestendig  (geen waterindringing indien bespoten (100 l/min) onder eender welke hoek

 • Beschermingsgraad tegen vocht -> 7 - Dompeldicht (Geen waterindringing indien ondergedompeld (30 min op 1 m)