Logo Gadero
service

Houten zwembad

Houten zwembad kopen? Bekijk hier een groot assortiment aan houten zwembaden voor in de tuin tegen scherpe prijzen. Of u nu op zoek bent naar een 8-hoekig opbouw houten zwembad, rechthoekig zwembad, inbouw zwembad van hout om in te graven, u vindt bij Gadero een ruime keuze aan houten zwembaden met natuurlijke uitstraling voor iedere tuin en wens.

Vindt hier houten zwembaden in verschillende afmetingen en vormen, geschikt voor plaatsing bovengrond (opbouw) en ondergronds (inbouw). Geniet tijdens zomerse dagen van een achthoekige houten zwembad voor een kleinere tuin van 4 x 4 meter of rechthoekige houten zwembaden met een afmeting van 3 x 5 meter. Grote houten zwembad in de tuin plaatsen? Bekijk hier houten zwembaden met afmetingen tot wel 8 meter lang.

Bij Gadero vindt u niet alleen zwembaden van hout. Naast een ruim assortiment aan complete houten zwembaden uitgerust met alle benodigdheden voor uw eigen tuin die snel leverbaar zijn, bieden wij ook tal van zwembad toebehoren waaronder een zwembadpomp, filtersystemen, skimmers, zwembad afdekkingen en reinigingssets. Op zoek naar een heerlijk zwembad voor een stukje verkoeling tijdens de zomer in uw tuin, waar u voor een langere periode met plezier van kunt genieten? Ontdek de vele voordelen van een houten zwembad en koop hier uw spa aan huis met alle benodigde accessoires.

Houten zwembad kopen?

Een houten zwembad voor uw tuin kopen is voor veel mensen een droom die uitkomt. Bij Gadero vindt u een ruim aanbod van houten zwembaden van Karibu. De houten zwembaden van Karibu zijn bijzonder mooi en duurzaam. Karibu biedt een ruim aanbod aan houten zwembad in diverse uitvoeringen, maten en vormen. Van een 8-hoekig bovengronds opbouw zwembad tot een rechthoek ondergronds inbouw zembad. De zijwanden van een Karibu houten zwembad zijn opgebouwd uit losse planken van Scandinavisch vuren en kunnen tijdens de montage eenvoudig in elkaar geschoven.

Een Karibu zwembad is altijd bekleed met een stabiele 0,6 millimeter dikke folie, die het houten zwembad zeer goed waterdicht afsluit. De hoogwaardige houten zwembaden worden geleverd als een zelfmontageset met de mogelijkheid om complete accessoires mee te bestellen zoals een filtersysteem met breedbek skimmer, zwembadfolie en toegangsladder. Met de bijgevoegde instructies is het houten zwembad van Karibu snel in elkaar gezet en kan het waterpret beginnen!

Houten zwembad 8-hoekig

Achthoekig houten zwembad kopen? De meeste houten zwembaden zijn 8-hoekig van vorm. Deze houten zwembaden met 8 hoeken zijn vooral geschikt als opbouw zwembad voor plaatsing bovengronds. 8-hoekige houten zwembaden zijn verkrijgbaar in diverse modellen en maatvoeringen, van ronde varianten van 400 x 400 cm geschikt voor kleinere tuinen tot rechthoekige zwembaden van 400 x 780 cm die in een grotere tuin past. Houten Zwembad 8-Hoekig bouwen in uw tuin? Vindt hier achthoekige houten zwembaden compleet geleverd met accessoires en creëer uw eigen zwembad in uw tuin.

Houten zwembad rechthoek

Rechthoekig houten zwembad in de tuin? Rechthoekige houten zwembaden winnen aan populariteit t.o.v. 8-hoekige houten zwembaden. Ons assortiment bestaat uit diverse maten rechthoekige zwembaden die zowel geschikt als opbouw zwembad als inbouw zwembad voor plaatsing in de grond. Dus wanneer u een houten zwembad zoek die geschikt is voor ingraven, dan zijn onze rechthoekige houten zwembaden perfect. Of u nu een houten zwembad rechthoek zoekt van ca. 350 x 320 cm of van 350 x 530, u vindt hier de perfecte houten zwembad in de tuin.

Houten zwembad inbouw

Houten zwembad ondergronds plaatsen? De meeste opbouw houten zwembaden zijn niet geschikt voor plaatsing in de grond. Welk zwembad is geschikt voor plaatsing in de grond? Dit is sterk afhankelijk van de kwaliteit, constructie en behandeling van het hout van het zwembad. Bekijk hier houten zwembaden die geschikt zijn om in de grond te graven. In ons ruim assortiment aan houten inbouw zwembaden vindt u rechthoekige houten zwembaden van klasse 4 geïmpregneerd hout die u zonder problemen in de grond kunt graven. Een houten zwembad inbouw van klasse 4 geïmpregneerd hout zijn perfect voor plaatsing ondergrond.

Houten zwembad met terras

Zoekt u niet alleen een houten zwembad, maar zoekt u ook meteen een terras voor rondom of bij het zwembad? Bekijk hier ook houten zwembaden met terras. Alle houten zwembaden in ons assortiment zijn uit te breiden met een houten terras, van een klein tot groot compleet met trap en omheining. Houten zwembad kopen met zonneterras? Bekijk hier houten zwembad van maar liefst 8 meter compleet leverbaar met terras inclusief handige ruimte voor het plaatsen van een filtersysteem. Houten zwembad met terras in diverse uitvoeringen vindt je bij Gadero.

Houten zwembad toebehoren

Naast een ruim assortiment aan houten zwembaden vindt je hier ook houten zwembad toebehoren. Bestel meteen zandfilterpomp, afdekking, reinigingssets of zelfs een zwembadrobot als optie mee zodat u ten alle tijden kunt genieten van schoon water in uw houten zwembad. Bomen in uw tuin in de buurt van uw houten zwembad? Met een skimmer zorgt u ervoor dat oppervlaktevuil wordt opgevangen via de skimmer. Een zwembadpomp filtert zelfs de kleinste vuile delen in het water, zodat u de kwaliteit van het zwembadwater uitstekend is. Filterinstallatie mooi wegwerken? Bestel ook een beschermkast van geïmpregneerd hout voor veilig plaatsen van uw zandfilterpomp bij uw zwembad. Maak uw houten zwembad voor uw tuin compleet zodat u tijdens de zomer ongestoord kunt genieten van uw zwembad.

Houten zwembad inspiratie

Wat kost een houten zwembad?

De kosten van een houten zwembad variëren van € 3000 tot € 9000. De prijs van een zwembad van hout wordt mede bepaald door factoren als constructie, afwerking, benodigde toebehoren en afmeting. Een basis houten zwembad van geïmpregneerd Scandinavisch vuren in de maatvoering van 4 x 4 meter met kleine filterinstallatie kost ca. € 3000 - € 4000. Een inbouw (ondergronds) houten zwembad van klasse 4 geimpregneerd hout van ca. 3,5 x 5 meter inclusief filterinstallatie kost ca. € 5000 - € 6000. Een houten zwembad van 4 x 8 meter inclusief grote filterinstallatie kost ca. € 8000 - € 9000.

Naast de kosten van een aan te schaffen houten zwembad, dient u in prijsberekening ook rekening te houden met de kosten van bijvoorbeeld montage, plaatsing en onderhoud. Wij raden het af om bijvoorbeeld een houten zwembad direct op het gras te plaatsen, in verband met het verzakken van het zwembad door het gewicht van een gevuld zwembad met water. Heeft u geen ruimte waar u een houten zwembad eenvoudig stabiel kunt plaatsen? Dan is het raadzaam om bijvoorbeeld eerst een betonnen terras te plaatsen van betontegels. Wilt u het water in een houten zwembad laten verwarmen, dan dient u rekening te houden met een speciale installatie en warmtepomp die aanzienlijk duurder is dan een standaard zwembadfilterpomp.

Houten zwembad opbouwen, wat is de beste plek?

Het opbouwen van een houten zwembad begint met een doordacht plan en de juiste locatie in uw tuin. Om de optimale plaats voor het houten zwembad in de tuin te vinden, dient u rekening te houden met verschillende factoren.

Fundering - Om het zwembad voldoende stabiliteit te geven, moet u eerst de grond goed voorbereiden voor het houten zwembad en een geschikte fundering aanleggen. Houdt met de fundering rekening met het feit dat deze iets groter moet zijn dan het ondervloerplan van het te plaatsen houten zwembad. Voor een opbouw houten zwembad dient u minimaal tien centimeter hoger dan de grond op te bouwen, ter voorkoming van schimmels. Gebruik bij voorkeur, zowel voor een opbouw als inbouw zwembad, een stabiele ondergrond in de vorm stabilisatiezand in combinatie met een stabiele 100% fundering in de vorm van een houten of betonnen strookfundering in combinatie met isolatieplaten of rubberen tegels. Plan ook ruimte in qua fundatie voor eventuele accessoires, zoals een extra ruimte om bij de filterinstallatie te kunnen. Om de zijwaartse druk van het gewicht van het zwembadwater op te vagen worden ook sterke gegalvaniseerde stalen profielen meegeleverd. Deze dienen ca. 100 in te grond geplaatst te worden. Houdt qua ruimte hier ook rekening mee.

Zonuren - Afstemming met de zon in uw tuin is eveneens belangrijk voor het bepalen van de beste plek voor de opbouw van het zwembad. Een zwembad opbouwen op een schaduwrijke plek is niet de beste keuze. Zorg ervoor dat de zon regelmatig op de gewenste plek voor het plaatsen het houten zwembad schijnt. Kortom, vaak is de open plek waar de meeste zonuren schijnt, de beste plek. Alleen zo kan het water goed en snel opwarmen tot een aangename badtemperatuur.

Kindveilig - Het kindveilig maken van een zwembad is eveneens van belang. Heeft u kinderen, denk dan ook na over bijvoorbeeld het plaatsen van een afsluitbaar hek rondom het houten zwembad. Is het zwembad makkelijk te bereiken, heeft u zicht vanuit huis of terras op het zwembad zijn zaken waar u over na moet denken bij het bepalen van de juiste plek voor een houten zwembad. 

Omliggend terrein - Om optimaal te kunnen genieten van schoon zwembadwater dient u ook rekening te houden met omliggende bomen of hoge struiken. Houdt minimaal twee meter afstand en vermijd overhangende boomtakken en bovengrondse hoogspanningslijnen. Zo voorkomt u dat u vaak het wateroppervlakte moeten reinigen en filters van uw zwembad moet legen.

Grond - Plekken in uw tuin met slechte afwatering, gras, stenen en wortels maken het opbouwen van een houten zwembad eveneens lastig. Gras gaat als snel rotten onder het zwembadfolie, stenen en wortels kunnen het zwembadfolie makkelijk beschadigen. Ook voor stoomkabels, buizen en leidingen die ondergronds in uw tuin zijn gelegd dient u rekening te houden, vooral wanneer u een houten zwembad wilt ingraven.

Elektra - Voor de installatie van een filtersysteem aan een houten zwembad dient u ook rekening te houden met de aanwezigheid van 230V stroomaansluiting. De aansluitdoos moet echter op een afstand van minimaal 3,50 meter van het houten zwembad staan ​​en door een afdekking worden beschermd tegen opspattend water. Houdt dus rekening met een makkelijk te bereiken stroompunt, zodat het aansluiten van een zwembadpomp een eenvoudig en veilige klus is.

Windrichting - De skimmer dient u bij voorkeur altijd aan de loefzijde van het houten zwembad te monteren.De loefzijde, is de zijde te opzichte van de wind. Houdt dus rekening met de voorkeursrichting van de plek waar u het zwembad plaatst, zodat de wind altijd zoveel mogelijk richting de skimmer staat voor een optimale werking van de filterinstallatie.

Hoe houten zwembad plaatsen?

Hieronder vindt u tips over hoe het het beste te werk gaat voor het plaatsen van een houten zwembad:

 1. Bepaal eerst de beste locatie in uw tuin voor de opbouw van uw houten zwembad

 2. Zorg voor een correcte, stabiele en 100% waterpas fundering

 3. Zorg dat elektra voor het aansluiten van een filterinstallatie gereed is op veilige afstand

 4. Controleer, voor de start van de montage van het houten zwembad, de meegeleverde montagehandleiding of alle materialen aanwezig zijn. 

 5. Zet het zwembad vervolgens op volgens de geïllustreerde instructies zoals omschreven in de montagehandleiding.

 6. Monteer eerst de planken met dubbele tand en groef om de basisconstructie neer te zetten. De hoekverbindingen van de planken worden op de klassieke manier gefreesd zoals in een blokhut en zijn daarom eenvoudig op elkaar te zetten.

 7. Plaats het vloerbeschermingsvlies op de fundering, in de basiscontructie.

 8. Monteer het slijtvaste zwembadfolie met hangende bies in de constructie van het houten zwembad. Deze wordt direct in het clip-in profiel gehangen.

  *Let op! Zorg ervoor dat de zwembadfolie, gemaakt van thermoplastisch materiaal, tijdens de installatie niet wordt beschadigd. Het plaatsen en inhangen van het zwembadfolie dient te uitgevoerd bij een buitentemperatuur van 15 tot 25 graden Celsius. Hang het zwembadfolie ook nooit in direct zonlicht.

 9. Vul het zwembad tot maximaal ca. 5 cm onder de aan te sluiten aanzuigventiel en skimmer, zodat het zwembadfolie zich strak en gelijkmatig tegen de constructie van het zwembad vormt.

 10. Plaats de skimmer en aanzuigventiel. De skimmer wordt altijd aan de loefzijde (zijde te opzichte van de wind) gemonteerd.

 11. Monteer de houten trap aan de buitenkant van het houten zwembad.

 12. Monteer rondom op de constructie van het zwembad het houten platform.

 13. Monteer de roestvrijstalen trap voor in het zwembad op het platvorm van het zwembad.

 14. Vul de rest het zwembad met schoon water tot de juiste hoogte tot ca. 1 cm in de skimmer, zodat het filtersysteem optimaal functioneert. 

 15. Plaats en sluit het filtersysteem aan op het zwembad.

*Let op! Het is belangrijk om het zwembadfolie op rimpels te controleren, alvorens u het zwembad volledig vult met water. Wanneer het zwembad is gevuld met ca. 5-10 cm, kunt u het beste met uw voet de meeste grote rimpels op de bodem verwijderen. Als een grote rimpel niet wordt verwijderd voordat er veel water in het zwembad zit, zullen deze nog aanwezig nadat deze volledig is gevuld met water. Belangrijk om te weten is dat zwembad folie kreukels kan hebben. Het zwembadfolie in het zwembad is dus nimmer volledig kreukvrij.

Hoe lang gaat een houten zwembad mee?

Hoe lang een houten zwembad meegaat, hangt voornamelijk af van een aantal factoren. Hieronder belichten wij de drie belangrijkste factoren die bepalen hoe lang een houten zwembad meegaat.

1 - Ten eerste zijn de kwaliteit van de constructie en de gebruikte materialen van het houten zwembad cruciaal. Houten zwembaden van Karibu zijn gemaakt van onder druk behandeld geïmpregneerd hout, dat bijzonder duurzaam is en het hout meerdere jaren beschermt tegen schimmels, houtrot en ongedierte. De componenten voor de constructie zijn op maat gemaakt en worden gemonteerd middels hoogwaardige gefreesde fittingen met dubbele groef en veer met een minimale dikte van 38mm, wat zorgt voor een goede stabiliteit. Om de zijwaartse druk van het gewicht van het zwembadwater op te vangen worden bij de grotere modellen zwembaden van Karibu ook sterke gegalvaniseerde stalen profielen meegeleverd. Dit verhoogt de levensduur van de houten zwembaden enorm.

2 - Ten tweede moet de ondergrond voor het plaatsen van een houten zwembad goed worden voorbereid. Vooral de fundering vergt de nodige aandacht. Gebruik bij voorkeur, zowel voor een opbouw als inbouw zwembad, een stabiele ondergrond in de vorm stabilisatiezand in combinatie met een stabiele 100% fundering in de vorm van een houten of betonnen strookfundering in combinatie met isolatieplaten of rubberen tegels.

3 - Ten derde kan de levensduur van uw houten zwembad aanzienlijk worden verlengd met zorgvuldig onderhoud en reiniging. Beschadigde delen van het zwembad moeten snel worden gerepareerd en het zwembad moet in de herfst goed winterklaar worden gemaakt. Houten zwembaden zijn gemaakt van onder druk behandeld hout, dat ook zonder beschermende verf of beits goed beschermd is. Het hout kan echter na verloop van tijd wel natuurlijk vergrijzen. Een verflaag op waterbasis kan de beschermende werking van de keteldrukimpregnatie van een houten zwembad verhogen, waardoor een houten zwembad langer mee gaat.