Logo Gadero
service

Hardhouten vlonderplanken

Bent u op zoek naar kwalitatieve hardhouten vlonderplanken? Met onze hardhout vlonderplanken creëert u een sfeervol terras en geniet u de hele zomer van uw tuin. Wij verkopen diverse hardhouten planken in verschillende soorten, maten en kleuren. Er is een enorme keuze tussen de beste houten terrasplanken die voor scherpe prijzen te verkrijgen zijn.

Hardhout soorten

Hardhout staat bekend om de duurzaamheid en de natuurlijke uitstraling. Er zijn verschillende soorten hardhout. De ene houtsoort is enorm duurzaam en gaat jaren mee zonder dat het vocht en vuil opneemt, terwijl de andere hardhoutsoort minder lang meegaat en last heeft van schimmels, vocht en vuil. Er zit dan ook veel verschil tussen de prijzen. Hieronder zijn een aantal verschillende hardhouten vlonderplanken voor u opgesomd:

Wat is het beste hardhout voor een vlonder?

Ons assortiment hardhouten vlonderplanken is erg uitgebreid. Er zijn vele planken waarmee u de perfecte vlonder kunt maken. Met houten vlonders creëert u zo een gezellige sfeer in uw tuin. Maar welke hardhouten vlonder heeft de meeste kwaliteit?

Bankirai en Ipe zijn de twee meest populaire en sterke hardhoutsoorten voor vlonders. Met een goede behandeling kan het hout meer dan 25 jaar mee. De vergrijzing van beide soorten is erg mooi. Doordat deze houtsoorten erg hard zijn, nemen ze weinig vuil en vocht op. U creëert met Bankirai en Ipe een luxe terras.

Voor uw balkon of dakterras adviseren wij 19 of 21 mm terrasplanken te kiezen. Voor een houten terras in de tuin of bij de woning adviseren we minimaal 21 mm dikte en bij voorkeur 25 mm dikte te kiezen. Voor intensief gebruik en houten steigers bij het water adviseren we 28 mm hardhouten planken dikte te kiezen. Voor bruggen en trappen hebben we tot slot nog bijzondere dikte maten zoals 38 en 45 mm.

Moet ik mijn hardhouten vlonder behandelen?

Bij hardhout is het niet noodzakelijk om de vlonder met regelmaat te behandelen. Toch zult u op den duur wel verschil gaan merken als u uw vlonder behandeld. Hardhoutolie zorgt ervoor dat uw vlonder minder snel vergrijst en minder vocht en vuil opneemt. Daarnaast zorgt de olie of beits ervoor dat uw vlonder een langere levensduur krijgt.

Ook het regelmatig schoonvegen van de vlonder heeft effect op de levensduur van uw vlonder. Wanneer u uw vlonder goed schoonhoudt is er minder kans op algen. Vocht en vuil wat op de vlonder ligt kan zorgen voor algen. Deze algen zorgen weer voor gladheid.

Hoe dik moet een vlonderplank zijn?

Voor balkons en dakterrassen waar u te maken heeft met beperkt gewicht kunt u onze 19 mm terrasdekdelen kiezen. Voor vlonders in de tuin of bij de woning adviseren we minimaal 21 mm dikte te kiezen. Voor intensief gebruik en houten steigers bij het water adviseren we 28 mm hardhouten vlonderplanken dikte te kiezen. Voor bruggen en trappen hebben we tot slot nog bijzondere diktematen zoals 38 en 45 mm.

Bij Gadero heeft u de mogelijkheid om proefmonsters te bestellen. Deze kleine proefstukjes geven u een beter beeld van de dikte, kleur, sterkte en structuur van de houtsoort. Bent u daarna nog niet overtuigd van vlonderplanken van hardhout? Dan bieden onze geïmpregneerde vlonderplanken of Lariks Douglas planken misschien de oplossing. Voor houten vlonderplanken met een onzichtbare bevestiging hebben we speciale terrasplanken met clips.

Heeft u advies nodig? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met onze klantenservice. U bent ook van harte welkom in onze showroom in Breukelen.

Hardhouten vlonderplanken inspiratie