Logo Gadero
service

Luxe Honingraat Grindmatten Wit 160 x 120 x 3 cm met worteldoek

Extra sterk
Met plooi
Tegen verzakkingen en spoorvorming
gravel_producten

21,95

incl. BTW

477 stuks op voorraad
1 tot 5 dagen
 • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
 • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
 • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

 • Geschikt voor looppad en oprit

 • Verhoogde wringlastweerstand door kunststofversterkingen tussen cellen

 • Inclusief worteldoek

 • Zeer gebruiksvriendelijk

Luxe Honingraat Grindmatten Wit 160 x 120 x 3 cm met worteldoek

Grindmatten worden gebruikt om het grind of split op hun plek te houden. Wanneer u dit gebruikt op uw looppad of oprit is de kans groot dat u last krijgt van verschuivingen en spoorvorming. Maar met de luxe honingraat grindmatten van ECCOgravel is dit verleden tijd.
Uw nieuwe halfverharding is perfect beloop- en berijdbaar, ook voor diegene met een beperkte mobiliteit. Deze grindmatten zijn daarbij voordien van extra kunststofversterkingen tussen de cellen. Deze zorgen ervoor dat ze een verhoogde wringlastweerstand hebben en dus ontzettend sterk zijn. Waar veel grindmatten gemaakt zijn van polypropyleen (PP), zijn deze luxe grindmatten gemaakt van high density polyethyleen (HDPE). Het voordeel van dit materiaal is, is dat HDPE zeer vorstbestendig is tot wel -100°C, waar PP bij 0°C al zo breekbaar als glas kan worden. Door de plooi in het midden van de grindmatten kunt u ze eenvoudig dubbelklappen waardoor deze ook eenvoudig te vervoeren zijn.

Let op: deze grindmatten worden dubbelgevouwen geleverd. Houdt hier rekening mee wanneer u uw bestelling controleert.

Grindplaat inclusief geotextieldoek

Deze luxe honingraat grindmatten van ECCOgravel zijn standaard voorzien van een thermisch bevestigd geotextieldoek. Deze zorgt ervoor dat de hoeveelheid onkruid tussen de stenen tot een minimum beperkt wordt. Dit doek is zeer sterk en rot niet. Daarbij kan het door de open structuur ook niet dichtslibben en is het zeer waterdoorlatend. Door het antiworteldoek nauwkeurig op de cellen te plakken wordt voorkomen dat er steentjes onder de matten terechtkomen.

Luxe honingraat grindplaten leggen

Het aanleggen van de luxe honingraat matten van ECCOgravel is zeer eenvoudig. Voor het beste resultaat raden wij u aan de volgende stappen aan te houden:

 1. Allereerst heeft u een goede, stevige fundering nodig. Wij raden u aan om ongeveer 10-12 cm grond af te graven voor een looppad en 20-25 cm voor een oprit. Vul deze met gebroken puin.

 2. Vervolgens legt u een egalisatie laag van zand aan om het oppervlak gelijkmatig te maken.

 3. Voor extra stevigheid en om verschuivingen aan de zijkant van uw pad of oprit te voorkomen kunt u opsluitbanden plaatsen. U doet dit door een geul aan de randen van het grind/split oppervlak te graven, de kantopsluitingen hierin te plaatsen en weer op te vullen met zand. Stamp dit goed aan om ze stevig vast te zetten.

 4. Nu kunt u de grindmatten gaan leggen. Wij adviseren u dit te doen in halfsteensverband voor extra stevigheid.

 5. Vul de grindmatten op met grind of split. Voor looppaden heeft u een laag van 5-6 cm nodig. Voor opritten en parkeerplaatsen adviseren wij een laag van 10-12 cm.

Niets vergeten?

Bij Gadero vind u alles voor een complete bestelling. Vergeet niet om ook uw grind, split, zand en opsluitbanden mee te bestellen. Dit voorkomt onnodige kosten en wachttijden. Bent u op zoek naar een ander soort verharding voor uw terras of oprit? Bekijk dan eens onze betontegels, keramische tegels of opritbestrating. Houd bij het aanleggen van sierbestrating altijd rekening met uw afwatering. Zo voorkomt u problemen door wateroverlast in de toekomst.

Bijbehorend bij dit product