Schutting

Schutting

U wilt een nieuwe schutting in uw tuin? Globaal kunt u kiezen uit een schutting gemaakt van tuinschermen of losse schuttingplanken die u zowel horizontaal als verticaal kunt monteren. Qua houtsoorten heeft u een ruime keuze. Zo kunt u kiezen uit tropisch hardhout met een levensduur van 20-25 jaar. Daarnaast is er naaldhout uit Europa, zoals geimpregneerd grenen en vuren hout geimpregneerd met een levensduur van 10-15 jaar. Ander naaldhout is het trendy onbehandelde lariks douglas hout met een levensduur 7-15 jaar. Kies op deze pagina uit palen, planken en schermen voor schuttingen of bekijk eerst handige montagetips voor schuttingen plaatsen.

Wat voor schutting bouwen? Een schutting van horizontale planken om en om gemonteerd op palen is het eenvoudigst. Optisch is het echter mooier om uw planken verticaal te monteren, zo lijkt u tuin groter. Bovendien is het bij een verticale planken schutting lastiger om hier overheen te klimmen. De meest populaire maat schuttingplanken zijn de 16 mm dikte planken van 14,5 cm breed. Qua palen kiezen de meeste mensen voor 7x7 cm azobe hardhout palen en 68x68 mm dikte geimpregneerde palen.

Bij tuinschermen, doorgaans 180x180 cm groot, kunt u het nadeel hebben dat u niet precies uitkomt. Wel kunt u een passtuk maken met een stalen trellismat. Bij de keuze voor kant-en-klare tuinschermen adviseren we de iets luxere glad geschaafde palen te kopen. Bij een schermen schutting staan uw palen immers in het zicht.

De trends van 2015 zijn schutting van glad geschaafde lariks douglas planken of de stoere, iets ruigere, extra brede 2x20 mm bezaagde planken lariks douglas. Deze hebben een fraaie kleur en zijn milieuverantwoord. Deze tuinplanken hebben immers geen chemische impregneer-behandeling ondergaan. Bovendien zijn steeds meer klanten niet gecharmeerd van de groenige kleur die door het impregneren ontstaat.

Het afwisselen van geimpregneerde of hardhout schutting planken met open trellisschermen voor klimplanten is een andere trend die we reeds enkele jaren zien. U creëert zo een ruimtelijk effect van uw tuin en u haalt extra groen in uw tuin. Tevens een trend zijn de zogenaamde privacyschermen, dit zijn 2 meter hoge schutting schermen en natuurlijk de kunststof composiet schermen die erg onderhoudsvrij zijn.

Bestel uw A-kwaliteit schuttingen bij Gadero compleet inclusief schroeven en dergelijke bij de grootste tuinhouthandel van Nederland en België. U kunt online eenvoudig uw schutting kopen inclusief bevestigingsmaterialen zoals schroeven en hoekjes bij tuinschermen.

Wilt u zelf uw schutting plaatsen? Lees dan onze doe het zelf montagehandleidingen voor diverse schutting soorten:

Wij leveren A-kwaliteit hout en bezorgen razendsnel. Heeft u vragen over schuttingbouw of één van onze artikelen, bel of e-mail ons gerust voor advies.

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.