Logo Gadero
service

Houten schutting kopen?

Tuinscherm of losse schuttingplanken

Houdt u van klussen, en wilt u zelf uw houten schutting samenstellen? Dan kunt u zelf schuttingplanken en palen uitkiezen. Voor installatie gemak kunt u het beste kiezen voor een tuinscherm. Wilt u eerst inspiratie op doen over de verschillende soorten schuttingen? Bekijk dan al onze schutting ideeën.

Soorten Tuinschermen

Tuinschermen zijn kant en klare schutting panelen die u gemakkelijk kunt installeren. Zo kunt snel uw schutting monteren. Daarnaast is er ruime keuze uit materiaalsoorten, zo heeft u bij Gadero de keuze uit:

Tuinschermen van de populaire houtsoort Douglas zijn erg trendy. Deze tuinschermen zijn relatief goedkoop en geven uw tuin een warme uitstraling.

Soorten schuttingplanken

Schuttingen gemaakt van vuren of grenen hout

Daarnaast kunt u kiezen uit een schutting gemaakt van Naaldhout, zoals geïmpregneerd grenen hout of vuren hout. Geïmpregneerd hout heeft doorgaans een levensduur van 10 tot 15 jaar. Ander naaldhout is het trendy lariks douglas hout met een levensduur 7-15 jaar of duurzaam thermisch gemodificeerde hout.

Hardhouten schuttingen

Qua houtsoorten heeft u ruime keuze. Zo kunt u kiezen uit tropisch hardhout. Een hardhouten schutting heeft gemiddeld een levensduur van 20-25 jaar. Ook zijn deze schuttingen een stuk robuuster dan bijvoorbeeld een douglas schutting. Hardhout is zwaarder, waardoor het beter bestand is tegen sterke wind.

Schutting hardhout en naaldhout

Natuurlijke schuttingen

Naast een houten schutting gemaakt van schuttingplanken of tuinschermen leveren wij ook schuttingen met een natuurlijke look. Bij deze optie bestelt u alleen de schuttingpalen. In plaats van schuttingplanken bestelt u een schuttingmat. Deze schuttingmatten zijn gemaakt van riet, wilg, dopheide, wilgen takken. Bekijk ook eens een bamboe schutting.

Schutting wilgentenen en prefab

Schutting palen en schuttingplanken

Ook kunt u hier houten schuttingpalen of betonpalen uitkiezen bijvoorbeeld voor uw hout beton schutting. Kies op deze pagina uit hout of betonpalen, schuttingplanken en tuinschermen voor uw schutting of bekijk ons blog over schuttingen plaatsen. Wij bezorgen schuttingen in heel Nederland en België. 

Schuttingpalen

Composiet schutting

Naast houten schuttingen kunt u ook terecht bij Gadero voor uw composiet schutting. Composiet schuttingen zijn gemaakt van hout-kunststof-composiet en is een geperst materiaal dat bestaat uit hout en thermoplastisch kunststof. Het voordeel van een composiet schutting is dat deze vrijwel onderhoudsvrij zijn. Vergis een composiet schutting niet met een kunststof schutting. Composiet schuttingen zijn goedkoper dan kunststof schuttingen omdat houtvezels doorgaans goedkoper zijn dan de materialen die nodig zijn om een kunststof schutting te maken. Daarnaast staat u bij een composiet schutting vrij om de overlap van planken te kiezen, en kunt u zelf de palen uitkiezen.

Schutting montage service

Ziet u op tegen de montage of bent u zelf niet zo handig? Met onze eigen montageservice zijn wij u graag van dienst. Onze vakmensen zorgen voor een deugdelijke montage van uw schutting.

Bekijk onze montage tips

Wilt u toch zelf uw schutting plaatsen? Lees dan onze doe het zelf montagehandleidingen voor diverse schutting soorten:

Wij leveren A-kwaliteit hout en bezorgen razendsnel. Heeft u vragen over schuttingbouw of één van onze artikelen, bel of e-mail ons gerust voor advies.

Tuinverlichting Schutting

Tuinverlichting voor uw schutting kopen? Bij Gadero vind u schutting verlichting in de vorm van duurzame LED wandlampen. Kies voor een minimalistisch vormgegeven LED wandlamp die perfect te plaatsen is op een schutting. Naast duurzame LED schuttinglampen op basis van 24 Volt vind je hier ook schutting tuinverlichting op 12 en 230 Volt. Bekijk hier ons aanbod aan schutting tuinverlichting met wandlampen met een modern zwart gepoedercoat behuizing voor een prachtig sfeerlicht op uw schutting. Of u nu downlight of up and downlight zoekt als tuinverlichting op uw schutting, u vindt het hier bij Gadero.

Meest gestelde vragen over schuttingen

Schutting inspiratie