Logo Gadero
service

Composiet vlonderplanken

Kiest u een composiet vlonderplank boven een houten vlonderplank? Dan zit u op deze pagina goed! Wij hebben verschillende soorten vlonderplanken van composiet in ons assortiment! Voor bijna alle composiet planken hebben wij proefmonsters beschikbaar. Klik door naar het product voor het aanvragen van monsters.

Wat kost een composiet vlonder?

De prijs van composiet hangt af van het merk, de kwaliteit en natuurlijk de grootte van de vlonder. Gemiddeld kosten composiet vlonderplanken 50 tot 80 euro. Toch bieden we ook vlonderplanken van composiet die onder de gemiddelde prijs liggen. Daarnaast verkopen we ook complete sets met meerdere composiet terrasplanken.

Zijn composiet vlonderplanken onderhoudsvriendelijk?

Composiet vlonderplanken zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Het enige wat nodig is bij dit soort vlonders is het regelmatig schoonmaken met een bezem zodat er geen vuil en vocht in het materiaal trekt en u geen gladde planken krijgt. Voorkom daarmee kans op algvorming.

Het beitsen of oliën van een composiet vlonder is niet nodig. Composiet is zeer kleurvast en heeft een minimale verkleuring door UV straling en weersinvloeden. Composiet valt in duurzaamheidsklasse 1 en gaat me gemak 25 jaar mee.

Hoe gaat de montage van composiet terrasplanken?

Al onze composiet vlonders zijn eenvoudig te leggen en onzichtbaar te monteren met bijbehorend bevestigingsmateriaal. Bij het monteren van composiet vlonders dient u zich altijd strikt aan de montage voorschriften op de verpakking te houden. U moet bijvoorbeeld rekening houden met een verticale werking en de liggers mogen maar een maximale afstand (vaak 30 centimeter) uit elkaar liggen. U kunt composiet terrasplanken eenvoudig inkorten met een gewone zaag, zoals u ook het hout zaagt.

Montage van WPC planken gaat altijd met onzichtbare clips. Dat maakt demontage ook mogelijk. Bovendien zijn de composiet planken vaak dubbelzijdig te bevestigen. Bij elke composiet vlonderplank wordt aangegeven of deze ribbels heeft, glad is of geborsteld.

Vind naast onze bovengenoemde producten ook alle accessoires en toebehoren en composiet terrastegels op deze pagina! Onze producten staan voor topkwaliteit en een zeer scherpe prijs! Maak nu kennis met het alternatief voor de traditionele hardhouten terrasplanken.

U wilt iets bijzonders van topkwaliteit? Ontdek onze Resysta composiet planken, made in Germany. Deze zijn oersterk, water- en vuilafstotend (dus niet snel glad), uiterst duurzaam, rotvrij, verantwoord (gemaakt van een restproduct, namelijk rijstvlieshuls) en hebben de looks van hout. Even opgelet, bij composiet terrasplanken komt de montage erg nauwkeurig. Raadpleeg altijd de handleiding die wij meesturen.

Wat zijn composiet vlonderplanken?

Steeds populairder zijn de vlonderplanken van composiet. Maar wat is composiet nou eigenlijk voor materiaal? Dit materiaal bestaat uit een samenstelling van hout en kunststof en men spreekt ook wel van WPC (Wood Plastic Composite). Deze afkorting staat voor hout kunststof composiet. Een composiet vlonder bestaat voor 50% uit houtvezels en 50% uit kunststofvezels. Het verschil met hout en kunststof zit hem in de samenstelling van de vezels. Kunststof vlonderplanken bestaan voor 100% uit kunststofvezels, terwijl houten vlonderplanken helemaal uit houtvezels bestaan. Composiet is dus een mooie combinatie van hout en kunststof. Daarmee geeft het uw tuin een luxe en natuurlijke uitstraling tegelijk. Het is duurzaam en kent weinig krimp en uitzetting. Heeft u een dakterras? Composiet terrasplanken met holle kamers zijn relatief licht van gewicht en daarom populair bij dakterrassen.

Welke composiet vlonderplanken zijn er?

Bij Gadero verkopen we diverse merken composiet vlonderplanken. Wij verkopen de merken WPC Elephant, Megawood, Tuindeco, Resysta, Easydeck en Felixwood. De planken worden verkocht in de kleuren lichtgrijs, antraciet en bruin. Er zijn verschillende soorten composiet vlonderplanken.

Massief composiet vlonderplanken

Massief composiet bestaat uit één deel. Hierdoor is het een erg stevig en sterk materiaal en kan het intensief gebruikt worden. Massief composiet heeft een lange levensduur en u hoeft geen rekening te houden met een afschot. Wij raden massieve composiet terrasplanken aan boven de holle planken.

Holle composiet vlonderplanken

Holle composiet planken worden ook wel holkamer planken genoemd. Dit betekend dat de planken van binnen open zijn en daarmee dus hol. Hierdoor zijn de planken lichter van gewicht dan de massieve vlonderplanken. Zorg ervoor dat de holkamer planken altijd op een afschot liggen zodat er geen water in de holle kamers blijft liggen. De holkamer planken zijn beschikbaar in diverse kleuren.

Resysta vlonderplanken

Resysta is een ander soort materiaal dan composiet. Resysta vlonderplanken zijn gemaakt van biologisch restafval in de vorm van rijstvlieshulzen, zout en mineralen. Dit materiaal is zeer sterk, duurzaam, kleurvast en superstroef. Deze bijzondere terrasplanken zijn volledig vrij van houtkap.