Logo Gadero
service

Rabatdelen

Rabatdelen worden voor verschillende toepassingen in de tuin gebruikt, een daarvan is voor de schutting. Rabat is een verzamelnaam voor planken waar een profiel in zit. Daarom zijn deze planken ideaal voor een schutting, gevel of de wand van een overkapping, zo zijn de planken goed op elkaar te stapelen. Het grote voordeel hiervan is dat je zo een volledige dichte schutting kan creëren, het nadeel van zo’n schutting is dat deze veel wind vangt. Er zijn vele soorten rabatdelen, lees hieronder meer over de verschillen. Gebruik je onze meest populaire potdekselplanken voor een landelijke look of ga je voor een modern strak design met ons Deens rabat?

Wij bezorgen houten rabatdelen, bijpassend tuinhout en gevelhout graag bij u thuis. Of het nu Zweedse rabatdelen voor uw schutting, Lariks Douglas voor uw overkapping, geïmpregneerd rabatdelen, mes en groef rabat voor uw berging, Ayous gevelbekleding voor de gevel of red cedar channelsiding voor verticale montage op woningen is. Ook voor lange lengtes kunt u bij ons terecht. Wij leveren rabatdelen bovendien onder veilige Thuiswinkel.org servicegaranties in heel Nederland en Vlaanderen uit eigen voorraden. 

Van rabatdelen maakt u eenvoudig en snel dichte tuinwanden voor schuttingen of tuinhuisjes. Wilt u voordelig rabatdelen kopen? Gadero biedt een snelle bezorgdienst en de beste kwaliteit rabatdelen in hardhout en geïmpregneerd hout. Kies uit allerlei profielen zoals dubbel rabatblokhutprofielchannel siding voor verticale montage, rhombus profielen voor open gevelbekleding, halfhouts rabatdelen en de trendy triple blokprofielen.

Soorten rabatdelen

Kies uit rabatdelen in allerlei verschillende houtsoorten:

Van Europees Douglas hout, geïmpregneerde rabatdelen van grenen of vuren hout, Red CedarSiberisch Lariks uit Rusland, tot thermisch gemodificeerd Ayous hout of Bankirai hardhout. Tevens leveren wij Fraké voor wie van een levendige plank houdt, verduurzaamd Nobifix uit Nederland en het fraaie Thermisch Essen. 

Douglas rabatdelen worden vaak gebruikt als schuttinghout en worden daarnaast vaak gebruikt als schuttingplanken. Douglas rabatdelen geven een oude nostalgische look aan de tuin. Douglas hout is daarnaast een houtsoort waar u qua onderhoud weinig aan hoeft te doen. Douglas hout wordt na verloop van tijd grijs. U kunt dit tegen gaan door het Douglas hout te behandelen met een olie of een beits.

Hardhout rabatdelen

Wie een dichte tuinwand wil maken met een levensduur van meer dan 20 jaar kiest voor hardhout. Heel populair zijn gleufpalen met stapelrabat, zo bouwt u eenvoudig een gehele dichte schutting. Wij hebben zowel bankirai rabat hout als red cedar rabatdelen. Lichtgewicht Red Cedar wordt doorgaans toegepast in houten gevelbekleding bij daken van huizen. Red Cedar is bij ons ook leverbaar in lange lengtes.

Europees Hardhout rabat

Ontdek ook ons trendy aanbod Europees hardhouten rabatdelen, dit zijn rabatdelen in Thermisch Essen, Siberisch Lariks, Nobifix en Accoya hout. Over het algemeen zijn deze rabatdelen gemaakt van hout uit gecertificeerde bossen in Europa. Het is net iets minder hard dan tropisch hardhout, maar wel zeer duurzaam bij juiste montage en ventilatie.

Geïmpregneerde rabatdelen

Geïmpregneerde rabatdelen zijn op verantwoorde wijze Celfix behandeld met Komo-keur. Deze behandeling zorgt voor een langere levensduur van uw houten gevelbekleding of houten rabat. De Geïmpregneerde rabat planken hoeft u niet voor te boren en zo heeft u in een mum van tijd een complete tuinwand of blokhut. U kunt zowel kiezen voor de blank houten rabatdelen en voor de rustiek zwarte rabatdelen (Zweeds rustiek). Deze geven uw tuin een landelijke uitstraling. De rustiek zwarte rabat planken zijn er in 2 breedtes: 14,5 cm en 19,5 cm.

Geïmpregneerde rabatplanken zijn in langere lengtes leverbaar (3, 4 en zelfs 5 meter). De planken hebben een natuurlijke uitstraling. Wij adviseren u om zo veel mogelijk gebruik te maken van 1 dikte en/of 1 lengte. Dit geeft constructief het beste eindresultaat. Daarnaast kan er verschil voorkomen in houtstructuur en/of houtnerf bij verschillende partijen. Rabatdelen zijn geschikt voor betimmering van schuttingen, blokhutten, schuurtjes enzovoorts. Onder normale omstandigheden geldt een lange levensduur van 8 tot 15 jaar voor ons rabathout.

Composiet rabatdelen

Voor gevelbekleding leveren wij ook lichtgewicht en kleurvast kunststof rabat. Steeds meer klanten kiezen voor kunststof rabat, wat niet zo gek is. Deze rabatdelen hebben nauwelijks onderhoud nodig, zijn kleurvast, licht in gewicht en kennen veel minder werking dan de houten variant. Bovendien hebben ze een lange levensduur! Ook op het gebied van kunststof zijn we met duurzaamheid bezig, ontdek bijvoorbeeld onze verantwoorde rabatdelen van Resysta. Dit volledig biobased materiaal bestaat uit rijstvlies, zout en minerale oliën. Dat maakt Resysta niet alleen oersterk en rotvrij, de meeste kunststof rabatdelen zijn ook nog eens 100% recyclebaar. 

Zwart gespoten rabatdelen of zwart gedompelde rabat?

De trend is zwart gespoten rabat voor uw schutting. Let op: Geïmpregneerd hout dat daarna 2 keer zwart gespoten is blijft mooi zwart en gaat lang mee. Gedompelde zwarte planken vergrijzen echter snel en kunnen schimmelen. Kies dus voor dubbel zwart gespoten rabat. Bij Gadero leveren we zwarte rabatdelen in diverse profielen zoals Zweeds rabat voor een gepotdekselde wand, Deens Rabat triple profiel en standaard tuinplank. 

Wij leveren wekelijks in heel Nederland en België voor de beste prijs rabathout. Bestel hier uw hardhouten of Geïmpregneerde rabatplanken in  diverse lengtes, vierkante schuttingpalentuinbalken en schroeven goedkoop online.

Advies over rabat hout

Wij kunnen ons voorstellen dat u bij het bestellen van rabathout specifieke vragen heeft. Bijvoorbeeld hoeveel planken u nodig heeft voor uw en hoe u zelf een tuinberging of blokhut van rabatdelen maakt. Op onze pagina inspiratie leest u ook handige tips of bekijk de onderstaande video's.

Welk rabatdeel past bij u?

Kies uit blokhutprofielen voor montage met 2 gelijke zichtkanten. Voor enkele zichtzijde montage kiest u mes en groef rabatdelen, dubbel rabat of halfhouts (dit is hetzelfde als dubbel rabat maar dan zonder mes en groef). Ook populair bij het maken van dichte wanden van overkappingen zijn onbehandelde Lariks Douglas Zweeds rabat (potdekselplanken), deze hebben een levensduur van circa 7-15 jaar. Ons zweeds rabat is tevens in rustiek zwart verkrijgbaar.

Qua houtsoorten kunt u kiezen uit hardhout met een levensduur van 20-25 jaar, Europees Geïmpregneerd vuren of grenen hout met een levensduur van 10-15 jaar. Tot slot hebben wij voor gevelbekleding lichtgewicht red cedar en thermisch Ayous rabatdelen met een normale levensduur van 20 jaar. Weet u nog niet welk gevelprofiel bij u past? Daar helpt de onderstaande infographic bij! Of lees onze blog over de beste houtsoorten voor uw gevel.

 Abonneer voor Doe het Zelf klus videos ook op ons Youtube kanaal.

Ontdek de voordelen van Gadero Zakelijk

Heeft u een bouwbedrijf of klusbedrijf? Wilt u (regelmatig) grote partijen rabatdelen van hout met spoed bestellen? Of wilt u bijzondere rabatdelen op maat laten schaven (vanaf 250m1 mogelijk)? Ontdek dan de voordelen van Gadero zakelijk.

Rabatdelen inspiratie