Logo Gadero
service

Pergola hout

Met ons pergola hout kunt u zelf eindeloos varieren met het bouwen van tuinpergola's. Wij hebben alles van luxe glad geschaafde vierkante palen van 9x9 cm bankirai hardhout, lariks douglas staanders in 6 maten tot goedkope pergoladragers van o.a. 88x88mm en 12x12 cm, Geïmpregneerd naaldhout te koop bij onze houthandel. Ontdek ook onze Red Class wood palen voor pergola's bouwen in uw tuin.

Wij adviseren voor plaatsing in de grond GEEN Lariks Douglas of Red Class wood te gebruiken, maar hardhout of geïmpregneerde tuinpalen. 

Wij adviseren altijd om, of voor helemaal hardhout of helemaal Geïmpregneerd naaldhout te gaan. Zo houdt u eenzelfde houtkleur en lange levensduur van uw pergola. Naast pergola hout voor de beste prijs kunt u hier ook stalen verbindingshoeken van Wovar, Fesca of Nesling bestellen. Bekijk ook onze speciale pagina voor meer lariks douglas palen. Of maak een pergola van vierkante palen van hardhout of Geïmpregneerd tuinhout.

Zelf pergola maken

Wilt u zelf een pergola bouwen? Wij bezorgen in heel Nederland en België pergola hout. Bestel voor de beste prijzen diverse dikte (van 7x7 tot 20x20 cm) en lengte (tot 5 meter!) maten houten palen, dwarsliggers en meer tuinbalken. Naast hardhout en geïmpregneerd tuinhout voor buiten, leveren wij ook ijzerwaren voor montage van uw pergola. Kies uit 90 graden verbindingshoekjes, TORX 4 x 50 mm schroeven en meer bevestigingsmaterialen.

Raadpleeg onze doe het zelf tips voor het bouwen en monteren van een trendy pergola. In dit stappenplan leggen we alles uit van het plaatsen van pergolapalen, het monteren van pergolabalken, het toevoegen van pergolaruiters tot het bevestigen van alle delen. Wij zijn zelf fan van een pergola in de tuin. Ontdek zelf de 5 voordelen van een pergola

Kant-en-klare pergola hoekstukken

De verschillen per merk:

Onze 90 graden stalen hoekelementen leveren wij in diverse merken en kleuren zwart en verzinkt staal. Per merk geven we aan voor welke paal- en balkdikte deze geschikt zijn.

  • Wovar zwart:  altijd per twee stuks met bevestigingsmateriaal, ook met vloerdrager en muurdrager variant;

  • Wovar verzinkt staal: de hardloper, in 7x7, 9x9 en 12x12 cm in vier varianten, geleverd zonder bevestigingsmateriaal;

  • Fesca zwart: in 12x12 en 15x15 cm, geleverd zonder schroeven of bouten;

  • Nesling luxe RVS hoekstukken: altijd per twee stuks verpakt, flexibel in de maatvoering.

Let op, wij raden een dunnere paal, bijvoorbeeld van 115x115 mm niet in een pergoladrager van 120x120 mm te plaatsen, u heeft dan te veel speling en dit ziet er optisch niet mooi uit.

U kunt desgewenst pergola hoekstukken met dezelfde dikte van verschillende merken combineren, echter raden we dit niet aan omdat dit optisch minder mooi is. Wel kunt u de vloerelementen van het ene merk combineren met hoekverbindingen van andere merken, deze zitten immers op de grond en daardoor valt het verschil in afwerking niet op.

Pergola inspiratie