Logo Gadero
service

Borderranden

Zoekt u een fraaie borderrand langs uw verhoogde plantenborder of een professionele kantopsluiting langs uw tuinpad of oprit? Met onze borderranden van hout en staal heeft u altijd een oplossing voor handen. Kies uit A-kwaliteit hardhouten borderafwerking tot roestig cortenstaal of gegalvaniseerd verzinkt staal. Wilt u een verhoogde border maken van beton? Klik dan op muurelementen voor stapelblokken. Tevens leveren wij split en grind voor uw borders.

Borderranden, een essentieel onderdeel van een tuinontwerp dat niet alleen de esthetiek van je tuin verbetert, maar ook praktische functies vervult . Borderranden worden gebruikt om de randen van o.a. bloembedden, paden en gazons te definiëren en te accentueren. Een borderranden is een fraai omrandingsproduct waarmee je relatief eenvoudig rechte of gebogen lijnen in je tuin als kantopsluiting creëert. Een borderrand helpt daarnaast bij het voorkomen van verspreiding van planten, houden grind of grind op zijn plaats en voorkomen dat grond wegspoelt bij regenval. Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen voor borderranden, waaronder hout, steen, staal en kunststof.

Cortenstaal borderrand

Op zoek naar een sterke en duurzame kantopsluiting of oplossing voor een verhoogde border? Cortenstaal borderranden zijn duurzaam, weerbestendig en onderhoudsarm. Bordenranden van weervast cortenstaal hebben een unieke roestige uitstraling die een rustieke charme toevoegt aan elke tuin. Cortenstaal borderranden zijn ideaal voor moderne en industriële ontwerpen. Voor een modern, onderhoudsarm en natuurlijk ogende kantopsluiting of verhoogde border zijn stalen randen in Corten de perfecte oplossing. Borderranden van cortenstaal zijn leverbaar in gebogen (flexibel) of rechte profielen en beschikbaar in diverse hoogtes van 7.5 cm, 15 cm tot wel 56 cm.

Als je gecharmeerd bent van het idee van een duurzame stalen bevestigingsoplossing, maar een meer eigentijdse afwerking wenst die zijn oorspronkelijke uiterlijk langdurig behoudt, bekijk dan zeker ook stalen borderranden van verzinkt staal of een zwarte variant.

Houten borderrand

Houten borderranden zijn populair vanwege hun natuurlijke uitstraling en flexibiliteit. Borderranden van hout zijn leverbaar als rechte kantoplsuiting van o.a. hazelaar, bielzen of rolborders. Rolborders van o.a. hardhout kunnen door hun flexibiliteit gemakkelijk worden aangepast aan verschillende vormen en maten van paden of borders met bloembedden. Houten borderranden vereisen echter regelmatig onderhoud om ze te beschermen tegen rotten en vervorming en zijn minder sterk en duurzaam dan borderranden van o.a. cortenstaal of beton.

Stenen borderrand

Betonnen borderranden zijn uiterst robuust en duurzaam. Voorbeelden van stenen borderranden, ofwel kantoplsuitingen van beton, zijn palisaden en stapelblokken. Het grote voordeel van stapelblokken of palisaden als border is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen, kleuren en texturen. Daarnee kunnen ze worden aangepast aan de stijl van iedere tuin. Betonnen borderranden zijn ideaal voor strakke en formele ontwerpen.

Borderranden: Installatie

Op zoek naar tips en instructies voor het installeren van borderranden? Als het gaat om stijlen en ontwerpen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Van strakke en moderne randen tot meer organische en natuurlijke ontwerpen, er is voor elk wat wils. Bij het installeren van borderranden of verhoogde borders is niet alleen belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken en de juiste technieken te volgen, maar ook gebruik te maken van de juiste koppelstukken en accessoires. Zorg ervoor dat de randen waterpas zijn en stevig in de grond zitten.

Een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvolle installatie. Zorg ervoor dat je het gebied grondig schoonmaakt en eventuele obstakels verwijdert voordat je begint. Bij het plaatsen van borderranden zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken, zoals ingraven, vastzetten met pinnen, pikketpalen of gebruik van een betonnen fundering. Dit is sterk afhankelijk voor het type borderrand dat u gaat plaatsen. Kies de methode die het beste past bij je specifieke situatie.

Borderranden: Onderhoud

Je borderranden er mooi uit te laten zien, is regelmatig onderhoud belangrijk. Verwijder onkruid en vuil regelmatig en controleer op eventuele beschadigingen die gerepareerd moeten worden. Borderranden van cortenstaal zijn daarnaast onderhoudsarmer dan borderranden van hout. Voor betonnen borderranden is het advies om gebruikt te maken van bijvoorbeeld een betoncoating, wat niet alleen bescherming biedt tegen weersomstandigheden maar zorgt ook voor een mooie eindafwerking. Bij het schoonmaken van borderranden is het belangrijk om het juiste reinigingsmiddel te gebruiken voor het specifieke materiaal.

Met zowel onze houten borderranden, betonnen als onze stalen kantopsluitingen maakt u superstrakke borderranden langs uw verhoogde borders, oprit of uw tuinpad. Met een verhoogde border creeert u diepte in uw tuin. 

Wilt u een verhoogde border maken van beton, bekijk dan de categorie muurelementen. Ook leveren wij split en grind voor uw borders. Denk aan basalt split antraciet zwart, Belgisch Ardenner split grijs of geel, rood mijnsteensplit en Yellow sun geel split.

Groen sedum cassettes

Naast moderne borderranden levert Gadero ook Sedum groene cassettes voor onderhoudsvrije borders of platte daken. Zo draagt u bij aan de biodiversiteit in uw omgeving. Vlinders, bijen en andere nuttige insecten zijn blij met deze sterke Sedum beplanting op uw dak. Bestel tot slot ook uw tuinhout bij Gadero, van hout voor schuttingen en vlonders tot een prefab overkapping of blokhut.