Logo Gadero
service

Douglas hout

Met ons Lariks en Douglas hout kunt u zelf een overkapping of veranda op maat bouwen. Wij hebben een schitterend assortiment timmerhout van zowel onbehandelde planken en balken tot robuuste 9x9 tot 20x20 cm dikte palen met die fraaie geel/rood kleur.

Lariks Douglas hout

Ook leveren wij Lariks Douglas potdekselplanken en zwart gespoten Lariks Douglas planken voor wanden. Tevens fraaie geschaafde dakbeschot mes en groef planken en dubbel lip rabatdelen voor daken vindt u hier. Tot slot bieden wij douglas vlonderplanken, douglas tuinschermen en douglas poorten voor de beste prijs/kwaliteit en snelste levering uit voorraad. Raadpleeg desgewenst onze montagetips overkapping bouwen en zelf kapschuur maken.

Lariks douglas heeft duurzaamheidsklasse 3-4 en wordt voor allerlei houtbouw projecten gebruikt. Het heeft een warme uitstraling en juist daarom populair bij zelf overkappingen en buitenverblijven maken. Bij onze houthandel heeft u de keuze uit bezaagd lariks douglas constructiehout voor een aantrekkelijke prijs of luxe glad geschaafd lariks douglas. Glad geschaafd is geheel glad en splintervrij, fijnbezaagd is licht ruw. Naast timmerhout bieden wij ook handige accessoires zoals betonpoeren, dakpanplaten, aqua dakpannen, ventilatieroosters en dakgootsets. Lariks Douglas wordt vaak in één adem genoemd, maar het zijn eigenlijk twee houtsoorten. Of er ook verschil is tussen Lariks en Douglas hout? Dat leggen we in onze blog uit.

Zelf op maat overkapping maken of kant en klaar pakket?

Als voorbeeld voor het zelf plaatsen van een lariks douglas overkapping met een plat dak hebben we een handig stappenplan voor maatwerk gemaakt. Bekijk het uitgebreide stappenplan zelf overkapping bouwen met plat dak op Gadero.nl voor handige klustips. Toch liever een puntdak? Maak dan met onze tips een kapschuur op maat. Of maak zelf een blokhut. Ook voor maatwerk aanbouw met polycarbonaat platen hebben we montage adviezen met handige 3d schetsen voor u beschikbaar. Naast een terrasoverkapping op maat bouwen van lariks douglas hout, kunt u ook kiezen voor prefab overkapping, eventueel met of zonder bergruimte. Bij deze sets is alle hout al op maat voor u gezaagd en worden alle bevestiginsmaterialen en opbouwtekening meegeleverd. Ook de prefab veranda's en kapschuren zijn erg in trek. Een veranda plaatst u aan uw gevel van uw woning.

Montageservice

Wilt u genieten van een overkapping, schutting of vlonder van deze prachtige houtsoort, maar bent u zelf niet handig of kijkt u op tegen de montage? Onze montageservice neemt u graag het werk uit handen! Neem contact op met montage afdeling om de mogelijkheden te bespreken.

Glad geschaafd of bezaagd Lariks Douglas hout kiezen?

Bestel uw complete maatwerk veranda of overkapping van lariks douglas hout bij Gadero. Kies in de basis uit fijnbezaagd lariks douglas hout, dit is licht ruw en heeft een stoer, landelijk uiterlijk. Of kies voor volledig glad geschaafd lariks douglas hout. Dit is volledig splintervrij en effen glad. De prijs van fijnbezaagd lariks douglas hout is een behoorlijk stukje lager dan geschaafd.

Tips lariks douglas verwerken

Probeer lariks douglas minimaal 10 cm boven de grond te verwerken. Plaats daarom palen altijd op betonpoeren en leg bijvoorbeeld vlonderplanken altijd op Geïmpregneerde balken die bovendien goed kunnen ventileren (droogwaaien). Wilt u een schutting bouwen van lariks douglas hout, dan adviseren we bijvoorbeeld 9x9 cm palen met teer te behandelen voor het gedeelte wat de grond in gaat + het gedeelte circa 5 cm boven de grond.

Bekijk aflevering #122 van GaderoTV, hierin maakt Ronny een schutting met Lariks Douglas palen en planken. 

Zakelijk hout bestellen

Bent u hovenier, heeft u een timmerbedrijf of een klusbedrijf? Voor grote aantallen Lariks Douglas of Red class hout bestellen ontdek Gadero Zakelijk. Met veel voordelen, extraatjes en korting.

Meest gestelde vragen over Douglas hout

Lariks Douglas hout inspiratie