Logo Gadero
service

Betonpoeren

Een betonpoer is een poer welke gemaakt is van stevig beton. Doorgaans gebruikt u betonpoeren wanneer u een ondersteunende fundering wilt aanleggen voor een zwaardere constructie zoals een tuinhuis, blokhut of pergola. Voor lichtere bouwwerken zoals een schutting of tuinhek zijn paalhouders voldoende. Beton is dan ook beste en meest betaalbare optie voor een solide fundering. Daarnaast is een betonnen poer duurzaam en betrouwbaar omdat het bestand is tegen de zwaarste weersomstandigheden. Het is een investering die loont, want u creëert met beton een stevige constructie waar u jarenlang plezier van heeft.

Met een betonpoer zorgt u ervoor dat u staanders en palen boven de grond blijven. Ook maakt het uw klusproject een lust voor het oog. Een betonpoer is namelijk niet alleen een stevige fundering, ook staat het chique onder de houten palen van uw tuinverblijf. Kies bij Gadero uit diverse maten en kleuren voor uw verstelbare betonpoeren. De betonnen poeren worden standaard geleverd met een draadeind (ook wel stelplaat genoemd). Hiermee kunt u eenvoudig uw tuinverblijf op de gewenste hoogte krijgen.

De voordelen van betonpoeren

Er zijn veel verschillende betonpoeren. De voordelen van onze diverse poeren hebben we voor u op een rijtje gezet:

 • Betonnen poeren zijn gemaakt van volledig verdicht beton. Er zijn geen open bubbeltjes te vinden en daardoor is er minder kans op vuil.

 • De betonpoer is glad gemaakt, waardoor er minder kans is op vuil. De gladde structuur zorgt ook voor een luxe uitstraling.

 • De hoekjes van onze betonpoeren zijn netjes afgewerkt met afgeschuinde kantjes.

 • De beton poeren zijn gemaakt in Nederland. Dit maakt het een duurzaam product.

 • Alle betonpoeren zijn voorzien van een tapdraad voor een draadeind en hoogteverstelling.

Door de verschillende voordelen van onze betonpoeren bent u verzekerd van een veilige fundering van uw bouwwerk.

Kunnen beton poeren verzakken?

Wanneer u gebruik maakt van de juiste betonpoeren, zal de gehele bouwconstructie niet verzakken. U moet de betonpoer ingraven en stevig vastzetten, voordat u begint aan het opbouwen van de constructie. Met de betonnen poeren zorgt u ervoor dat de krachten van de bouwconstructie gelijkmatig worden verdeeld over de ondergrond.

Hoe diep moet een betonnen poer?

Zorg ervoor dat de betonpoer 10 centimeter boven de grond uitkomt. Het gat kan worden gegraven met een schep. Het is belangrijk dat er ruimte overblijft om beton of cement om de poeren heen te storten. Met een waterpas zorgt u ervoor dat alle betonpoeren op de juiste hoogte komen. Neem de tijd voor deze klus, want dit is de basis van uw bouwconstructie.

Welk model betonpoer moet ik gebruiken?

Er zijn meerdere soorten betonpoeren. U kunt kiezen uit verschillende afmetingen en vormen. Onze betonpoeren wegen tussen de 25 en 60 kilo.

 • Recht model. Dit model sluit mooi strak aan bij betonbanden voor wanden. De 15x15x60 centimeter poer is zeer geschikt voor 14x14 en 15x15 centimeter houten staanders.

 • Afgeschuind model. Deze poeren lopen iets kegelvormig naar elkaar toe. De prijs is aantrekkelijk. De schuin aflopende betonpoeren in de maat 18x15x50 centimeter zijn geschikt voor staanders van 12x12 tot 15x15 centimeter. 

 • XL model. Kies de XL variant voor zware toepassingen, zoals een overkapping met 19x19 of 20x20 centimeter dikte staanders of voor zware schuren met echte dakpannen. 

Naast de verschillende vormen en afmetingen zit er ook nog verschil in de kleur. U heeft de keuze uit antraciet of wit/grijs. Het voordeel van antraciet is dat u hier minder goed het vuil opziet. Maar omdat er meer kleurstof in de antraciet kleurige betonpoer zit, ligt de prijs hoger. De wit/grijze variant is dus goedkoper, omdat het minder kleurstoffen bevat.

Hoe plaats ik betonnen poeren?

Hieronder hebben wij voor u een stappenplan gemaakt. Lees onze handige tips zodat een betonpoer plaatsen voor u gemakkelijk verloopt.

 • Maak een gat met een schep en leg een oude stoeptegel waterpas in de grond op een stevige ondergrond. Zorg ervoor dat de betonnen voet van de poer ongeveer 10 centimeter boven de grond uitsteekt.

 • Maak eerst alle gaten. Zorg ervoor dat alle betonpoeren op de juiste gewenste hoogte terecht komen. Het waterpassen en de haakse hoeken uitmeten is een tijdrovende klus. Neem hier echter wel ruim de tijd voor, dit is de basis van uw tuinverblijf.

 • Schroef het plaatje, die doorgaans vast gelast zit aan het draadeind, eerst vast aan de paal. Draai vervolgens de hele paal met het plaatje op de betonnen poeren.

 • Maak vervolgens de paal vast met enkele, tijdelijke schoorlatten. U kunt ook een tweede persoon om hulp vragen om de staander even vast te houden. Vervolgens kunt u met een zak snelcement de poer aanvullen. Voeg het snelcement pas toe als u volledige raamwerk staat. Voeg daarna grond of zand toe.

Bekijk onze klustips pagina als u meer informatie wilt over betonpoeren plaatsen

Wilt u goedkope betonnen poeren kopen? Bij Gadero bezorgen wij prefab betonpoeren met lage verzendkosten. Heeft u nog vragen over onze betonnen poeren of wilt u ander eerlijk advies? Onze klantenservice staat voor u klaar!

Niet uw gewenste producten gevonden? Bekijk ook ons ruime assortiment aan houten palen en houten balken om uw eigen tuinverblijf compleet te maken!

Meest gestelde vragen over betonpoeren