Nu 10% korting op Lariks Douglas Klik hier voor meer info

Betonpoeren

overkapping bouwen tipsAls het gaat om de fundering van uw tuinverblijf, is beton vaak de beste en meest betaalbare optie. Beton is een duurzaam en betrouwbaar materiaal dat bestand is tegen zelfs de zwaarste weersomstandigheden. Een betonnpoer is dus perfect voor diegenen die een sterke en stevige basis willen voor hun tuinverblijf.

Met betonpoeren zorgt u namelijk voor bescherming van uw staanders of palen, deze blijven zo boven de grond staan. Ook geeft een betonpoer stevigheid aan uw houten tuinverblijf en maakt het uw houtbouw project een lust voor het oog. Kies uit diverse maten en kleuren verstelbare betonpoeren. Koop voordelig uw betonvoeten samen met Lariks douglas hout of Red Class wood constructiehout bij houthandel Gadero. Maak met onze wand- en dakplanken en dakmateriaal uw overkapping op maat helemaal compleet.

Wij bezorgen prefab betonpoeren en tuinhout overal in Nederland en Vlaanderen. Betonnen poeren kunt ook altijd direct afhalen in onze vestging in Breukelen en Groningen

Voordelen van onze Betonpoeren

De ene betonpoer is de andere niet. Daarom hebben we de voordelen van onze beton poeren op een rij gezet:

 • Gemaakt van volleding verdicht beton, dus geen open bubbeltjes structuur en minder kans op vuil. 
 • Glad gemaakt beton, dus minder kans op aanhechting van vuil en luxe uistraling.
 • Hoeken zijn netjes afgewerkt met afgeschuinde kantjes. 
 • Made in Holland.
 • Volledig prefab en vakkundig bezorgd op minipallet. 
 • Alle betonpoeren zijn voorzien van tapdraad voor een draadeind / hoogteverstelling. 

Welk model betonpoer kiezen?

U kunt kiezen uit meerdere vormen en kleuren:

 • Recht model, deze sluiten mooi strak aan bij betonbanden voor wanden. De 15x15x60 cm poer is zeer geschikt voor 14x14 en 15x15 cm staanders
 • Afgeschuind model, deze poeren lopen iets taps toe. De prijs is aantrekkelijk. De schuin aflopende betonpoeren in de maat 18x15x50 cm zijn gescikt voor staanders van 12x12 tot 15x15 cm. 
 • Kies uit antraciet of wit/grijs. Op Antraciet zwart ziet u vuil minder goed. De prijs van wit/grijs is lager, hier zit minder kleurstof in.
 • Kies de XL variant voor zware toepassingen, zoals een overkapping met 19x19 of 20x20 cm dikte staanders of zware schuren met echte dakpannen. 

Video met tips voor betonpoeren plaatsen

Bekijk onderstaande handige doe het zelf video over het plaatsen van betonpoeren en het stellen.

Lees onderstaand onze handige tips om een betonpoer plaatsen of lees het blog waarin we uitleggen hoe je betonpoeren kan plaatsen.

 • Maak een gat met een schep en leg een oude stoeptegel waterpas in de grond op een stevige ondergrond. Hoe diep moet u de betonpoer ingraven is een vraag die wij vaak krijgen. Zorg dat de betonnen voet circa 10 cm boven de grond uitsteekt. Maak eerst alle gaten. Gebruik de stelling van Phytagoras: lengte van 3 meter en de hoek om van 4 meter, moet het schuine gedeelte 5 meter zijn om zeker te zijn van een haakse hoek. Zorg met de water dat alle betonpoeren op de juiste hoogte komen. Het waterpassen en de haakse hoeken uitmeten is een tijdrovende klus. Neem hier echter wel ruim de tijd voor, dit is de basis van uw overkapping! Voor verdere informatie, lees het blog over hoe je het beste de gaten voor betonpoeren kan graven.
 • Schroef het plaatje (deze zit doorgaans vastgelast aan de draadeind) eerst vast aan de Lariks Douglas paal. De meeste mensen kiezen voor 12x12 of 15x15 cm bezaagde Lariks Douglas palen of 14,5x14,5 cm glad geschaafde palen. Draai vervolgens de complete paal met plaatje op de betonnen poeren. Indien de palen wil inkepen om de horizontale balken in te laten vallen, doe dit dan altijd voor het monteren op uw poer.
 • Maak ververvolgens de Lariks Douglas paal vast met enkele, tijdelijke schoorlatten of vraag iemand om de staander even vast te houden.
 • Een betonpoer plaatsen maakt u af door om 1 zak snelcement de poer aan te vullen. Voeg daarna grond of zand toe. Voeg het snelcement pas toe als u volledige raamwerk staat! Zo bent u tijdens de opbouw nog flexibel. 

Betonpoeren voor Lariks Douglas hout of prefab terrasoverkappingen

Onze betonpoeren wegen tussen de 25 en 60 kilo (XL model).

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode