Logo Gadero
inspiratieservice

Schutting matten

Natuurlijke schutting matten zijn de laatste jaren enorm populair. Wij bieden dergelijke tuinmatten per rol aan in de soorten riet, wilg, dopheide, bamboe en boomschors. Monteer de matten met ijzerdraad op roestige of gegalvaniseerde trellissen tussen vierkante palen voor een stevig geheel. Zoekt u een goedkope manier van erfafscheidingen maken of een tijdelijke wand? Dan bieden natuurlijke tuinmatten uitkomst. Bestel ze hier voor de beste prijs en van A-kwaliteit.

Schutting matten

Natuurlijke schermen, ook wel schutting matten genoemd, zijn de trend van de laatste jaren. Kies uit diverse schuttingmatten zoals matten van rieten, wilgen, dopheide en boomschors. Natuurlijke schermen zijn ook geschikt voor het laten begroeien met klimplanten. Populair is het om matten af te wisselen met een plankenschutting of tuinschermen.

Plaats de natuurlijke tuinschermen als volgt:

  • Bestel hardhouten of Geïmpregneerde palen van 2,75 of 300 cm voor tussen de schermen, meestal zijn de matten 180 cm of 2 meter lang.

  • Plaats de vierkante palen (bijvoorbeeld 7x7 dik) om de 60 cm in de grond.

  • Verbind de palen met een schuttingplank onder, midden en boven aan beide kanten om hier de tuinmat aan te bevestigen of maak de schuttingmat vast aan een betonstaalmat of gegalvaniseerde trellis scherm. Zorg dat de palen geheel waterpas staan.

  • Timmer met krammen hier de schuttingmatten op. Kies op onze site uit diverse soorten zoals rietmatten en heidematten. Voor een dichte erfafscheiding en mooier aanzicht aan beide zijden adviseren wij om beide kanten met schuttingmatten te bekleden!

Advies

Indien u een (visueel) dichte wand wilt hebben dient u de natuurlijke tuinmatten dubbel toe te passen. Dit kan door een mat aan beide zijden van de palen te bevestigen. Tegelijkertijd is er dan aan beide zijden een mooi afgewerkt geheel. Bel meer voor meer informatie en tips.

In de onderstaande Gadero TV laat Henk Jan zien hoe er een borderrand kan worden gemaakt van gevlochten wilgentenen. 

Meest gestelde vragen over schutting matten

Schutting matten inspiratie